-

Brødrenes vrede

Cavalera Conspiracy, Amfi En av rockens tristeste familefeider ble begravd i et eneste, stort lykkelig kaos i amfiet torsdag kveld. Det er guttemusikken som har regjert i Hoves omfangsrike Amfi de siste dagene. Vi snakker om den delen av rocken som aldri har latt seg femininisere, verken musikalsk eller fanmessig. Da Sepultura-brødene Max og Igor […]

Skrevet av:
Publisert 12:36 27 juni, 2008

Cavalera Conspiracy, Amfi
terning54.jpg

Cavalera Conspiracy, Hovefestivalen 2008. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

En av rockens tristeste familefeider ble begravd i et eneste, stort lykkelig kaos i amfiet torsdag kveld.

Det er guttemusikken som har regjert i Hoves omfangsrike Amfi de siste dagene. Vi snakker om den delen av rocken som aldri har latt seg femininisere, verken musikalsk eller fanmessig. Da Sepultura-brødene Max og Igor Cavalera slapp løs de skitne juvelene fra sin lille skattekiste av metal-hits, ble store deler av amfiflaten gjorte om til en svært fysisk utagerende og livsbejaende moshpit. Og det skulle nesten bare mangle, for den kraften som ligger i låter som ”Roots Bloody Roots”, ”Refuse/Resist”, ”Arise”, ”Beneath the Remains” og ”Territory” kan nesten flytte fjell.

Max Cavalera er rå urkraft mens Igor er en perkusiv supermann. Sammen er Belo Horizonte-brødrene en temmelig unik kombinasjon som foredler thrash, punk og brasilianske røtter til en miks som midt på 90-tallet føltes helt sensasjonell, og som et tiår seinere fortsatt føles relevant.

I den første halvdelen av konserten tar man seg i å savne Sepultura-gitarist Andreas Kisser. Gitarlyden til Marc Rizzo blir litt spinkel. Og det nye låtmaterialet til Cavalera Conspiracy er ikke all verden. Men når det begynner å hagle med godlåter rundt midtveis, intensiteten øker, piten vokser og vokser og det ene Cavalera-familemedlemmet etter det andre kommer på scenen (Max’ stesønn Ritchie synger på en låt mens Igors unge nevø Igor Jr. gjør en meget overbevisende jobb bak trommene på ”Troops of Doom”), da utvikler konserten seg til en happening. 12 år etter at Sepultura rystet Kalvøya, og Max noen måneder seinere forsvant ut av bandet i et skred av intriger, føles det genuint godt å høre ”Roots Bloody Roots”. Måtte familielykken vare.

Håkon Moslet

Tags: , ,

Del "Brødrenes vrede"
 

10 kommentarer på “Brødrenes vrede”

 1. Geggi sier:

  Der ville jeg så klart vært, og dere sender ikke opp reprisen engang… Av de bandene som får mest skryt og lager mest show… Flaut.

 2. .... sier:

  Mulig å få lagt ut reprise? Var en dritbra konsert, synsd ikke Rizzo er en dårlig gitarist. Dette blir en slags crossover mellom Sepultura og Soulfly, med det beste fra begge deler.

  Rizzo er en sykt god gitarist, og det er digg å se brødrene på samme scene igjen :D

 3. ki sier:

  Jeg var der.
  Uten tvil terningkast 6.
  Største konserten som var på hove – synd folk ikke fikk det med seg.
  Bedre enn 1997

  Rett og slett utrolig bra

 4. glenn sier:

  var drit fett… er så støl i kroppen etter 1time med hoves klart mest inntense pit selv om jeg synes kanskje killswitch som er ukas
  beste opptreden før in flames å satyricon entrer sena i morgen:)

 5. Jonas sier:

  Lille meg på 15 år sto HELT forran på den konserten :D
  Sykeste e har vært med på :D
  Satt på skuldrene til Onklen min stadig vekk =D Den moshpiten var svær ;D
  Vaktene bare smilte :D

 6. Metal Mats sier:

  en perfekt konsert! jeg sto helt forrerst, helt i midten, så fikk ikke sett noe til mosh’n. håper på å få sett den når den filma konserten blir lagt ut på nett. men jeg er uenig i at marc hadde en spinkel lyd. jeg ble derimot skikkelig overrasket over soloen han spilte i territory. for den var prikk lik andreas sin originale fra chaos a.d. ihvertfall etter hva jeg kan huske. og for å være litt kværulant, så var det inner self de spillte. ikke beneath the remains. noe jeg syns er snodig. for de pleier å spille de to låtene i en. det gjorde de ikke denne gangen. derimot så spillte de motörhead coveren: orgasmatron, som er en b-side fra arise. noe som sier hvor glad de begge to er i å spille de gamle sakene. og en annen ting, som egentlig er litt åpenbart, er at gjestetrommisen igor jr. er sønnen til max. mye lettere å si det sånn enn å si at det er nevøen til igor. selv om det betyr det samme. dette var den desidert beste konserten på hele festivalen. nå er det bare å vente på sepultura reunion!

  en klar 6′er. nå er det bare å vente på streaminga av konserten!!!

 7. Ruby sier:

  Det var så absolutt den beste konserten, hvor er reprisen??

 8. CavaleraHOe sier:

  Det er jo ikke hele konserten på den linken?? noooo:(

Legg igjen en kommentar