Bli med Robyn på vinyljakt

Hva inspirer Robyn når hun i 2010 slipper tre plater? TLC, Prince og Dr. Alban skapte den Robyn vi kjenner i dag. Lydverket ble med popstjerna på plateshopping. – Jeg synes Dr Alban er kredibelt! For meg handler det om hva jeg selv synes er ekte. Det sier svenske Robyn når Lydverket spør om 90-tallslåtene […]

Skrevet av:
Publisert 11:07 6 mai, 2010

Robyn (Foto: NRK/ Tonje Louise Finne)

Hva inspirer Robyn når hun i 2010 slipper tre plater? TLC, Prince og Dr. Alban skapte den Robyn vi kjenner i dag. Lydverket ble med popstjerna på plateshopping.

- Jeg synes Dr Alban er kredibelt! For meg handler det om hva jeg selv synes er ekte.
Det sier svenske Robyn når Lydverket spør om 90-tallslåtene hun plukker fram egentlig har kred.

Svenske Robyn har brukt de siste årene på å turnere, både alene og med Madonna, samt samarbeide med alt fra Røyksopp til Stings datter (i I Blame Coco), Snoop Dogg og Basement Jaxx. I 2010 er hun tilbake med hele tre nye album. Det første slippes 14.juni og det knyttes store forventninger til Robyns første plate på fem år.

Med plata Robyn, singelen «With Every Heartbeat» og ikke minst Røyksopp-samarbeidet «The Girl and the Robot» skaffet popprinsessa seg et solid navn som en viktig internasjonal artist.

Den blonde popstjernen har siden sitt første album i 1995 vært i stadig utviklig, musikalsk og stilmessig. Karrieren tok en ny vending da hun i 2005 startet sitt eget selskap Kontichiwa Records. Der fikk hun virkelig utvikle seg på egen premisser. I påvente av Body Talk pt 1, ville vi se hva som inspirerer henne når hun i år gir ut tre plater. Plateshoppinga i Oslo ga svarene:

- Jeg vokste opp i Stockholm på 80- og 90-tallet hvor musikk ble blandet veldig friskt, sier Robyn og viser til musikalske forbilder som Dr Alban, Technotronic og Neneh Cherry. Sjangerblandingen fra 90-tallet viser seg blant annet i Diplo-samarbeidet «Dancehall Queen» – en av låtene på Body Talk pt 1. En låt som ifølge Robyn selv hadde Ace og Base som viktigste inspirasjonskilde.

Røyksopp er også med når Robyn gir ut plate i juni. Les hva Lydverket synes om «None of them» her.

Også tgrepa damer med stil har også alltid har vært viktig for henne.  Spesielt TLC var viktige for Robyn i oppveksten:
- De var tøffe damer. Selvstendige, og samtidig lekne og pop-pregede.

Se hvilke låter og artister som har gjort Robyn til den hun er:

Les også Robyn + Max Martin = sant

 


Tags: , , , , , , ,

Del "Bli med Robyn på vinyljakt"
 

3 kommentarer på “Bli med Robyn på vinyljakt”

  1. [...] Se også: Bli med Robyn på vinyljakt [...]

  2. [...] Up Here” og “The Girl And The Robot” (sistnevnte sammen med popdronningen Robyn).  Men der lillebror var ung og energisk, befinner Senior seg i et helt annet [...]

Legg igjen en kommentar