BEP. Foto: Promo

BEP. Foto: Promo

Black Eyed Peas - The Beginning

Black Eyed Piss

Will.I.Am og Fergie gjør deg definitivt svart i blikket.

Skrevet av:
Publisert 11:46 6 desember, 2010

Hundre spenn på at du har hørt Black Eyed Peas et eller annet sted tidligere. Sannsynligvis ufrivillig. Will.I.Am s banale produksjoner og Fergies fantasiløse vokalprestasjoner ser nemlig ut til å være perfekt tilpasset enhver tilstelning hvor store mengder mennesker samles foran mer eller mindre store høyttalere: bryllup, fotballkamper, russefester. Og i februar – Superbowl. Et slags musikalsk minste felles multiplum for folk som skal dele noe sammen, men helst ikke vil bli kjent med hverandre. «Let’s Get it Started», liksom.

Ikke overraskende er også førstesingelen fra The Beginning smidd etter samme idiotiske lest som tidligere – denne gangen drevet av samplet til «I’ve Had The Time of my life» på en generisk drittproduksjon. Vi kan kjapt slå fast at sjefs-pea Will.I. Am ikke har hostet opp det lykkeligste øyeblikket i samplingens historie denne gangen heller. Men å oppdatere en sertifisert jentevorspielbanger er som kjent korteste veien til å tjene monstrøse mengder penger. Og låta er i aller høyeste grad representativ for albumet – skamløst hyperkommersiell, ekstremt forutsigbar og totalt substansløs.

Hvis du har hørt på musikk før, kommer du definitivt til å kjenne igjen halvparten av albumet. «I’ve Had The Time of My Life» er i det minste kreditert opphavsmennene. «Fashion Beats» høres ut som en kjip mashup av Blondies new-wave-vinner «Rapture», Madonnas «Vogue» og Chics discoklassiker «My Forbidden Lover», samtidig. (Og den er skivas beste spor). «Someday» lener seg på litt mer enn litt The Edge-gitar, og jammen er ikke 2-Live crews «Me Love You Long Time»-linje blitt til et refreng i låta ved samme navn. Også det som ikke er direkte gjenkjennbart (les: stjålet rett av) føles merkelig kjent hele veien.

Selv til Black Eyed Peas å være høres The Beginning bakpå ut, og i realiteten er det aldri et eneste originalt parti å spore. Mesteparten av skiva blir dermed like uinteressant som venterommet den kommer til å spilles på. 13 låter basert på en samling av dårlige punchlines, auto-tune, dørgende kjedelige synthlyder, klubb-frierier og eurodance på sitt mest utslitte. Og med – gud hjelpe meg, jeg hadde aldri trodd jeg skulle si dette høyt – for lite Fergie.

Å beskylde The Beginning for å inneholde catchy låter er like lett som det er ukorrekt. Den kalde sannheten er nemlig at det er faretruende få låter her som kan feste seg i hjernebarken. Sjansen er dog ganske stor for at du kommer til å sitte igjen med en av de utallige frasene Will.I.Am har smidd karrieren sin rundt å rope ut et uendelig antall ganger gjennom fire minutter. Med tekstlinjer som «Everybody is a star/It doesnt matter who you are» og «This is the original/This has no identical», i herlig sammenblanding med den hårreisende teksten til «XOXOXO» og endeløse opppfordringer om å feste som ville helvete er det ikke mye å skrive hjem om herfra heller, gitt.

Kort oppsummert: The Beginning er laget for klubber du ikke vil være på, butikker du ikke vil handle i og fotballkamper du ikke vil se. For bryllup du forhåpentligvis ikke blir invitert i og fester du bør ødelegge. Legekontor du går fra dårligere enn du kom og taxiradioer du heller kveler med samtale enn å måtte holde ut. Og hver gang låtene blir spilt kommer du til å bli litt mørkere til sinns og føle at verden er blitt et hakket mer urettferdig sted å leve.

Andreas Øverland

Tags: , , , ,

Del "Black Eyed Piss"
 

44 kommentarer på “Black Eyed Piss”

 1. Kim von Klev sier:

  Nådeløs slakt YEAH! (Jeg elsker.)

 2. Lars sier:

  Haha, ENORMT bra Øverland!
  Høres dog ut som terningkast 1 ut i fra anmeldelsen…

 3. Boble sier:

  Godt levert Øverland, men ja… enig med Lars – anmeldelsen ligger litt mer på terningkast én. Hva holder den oppe på to egentlig?

 4. C_Alexander sier:

  Uten å forsvare platen på noen som helst måte, for her er det mye jeg er enig. Men mener du å si at du så breaket på The Time (Dirty Bit) (som er låtens tittel btw – må ikke døpe låten etter hvilken låt som «samples» vettu) komme? Låten er hoderystende latterlig, og ikke så rent lite komisk, til det punktet at det er underholdende faktisk. Defintivt ikke mye kvalitet der, men forutsigbar? Come on…

 5. Øydis sier:

  Digger anmeldelsen! Men som folk har sagt før – hvorfor ikke 1?

 6. rieber sier:

  Tenker han følte seg temmelig Andreas Überland når han skrev dette.

 7. Markus sier:

  Faktisk så var noen av sangene ganske bra. Terningkast: 4

 8. En fyr. sier:

  Klassisk anmeldelse for å få anledning til å slakte. lol.

 9. Eivin herfindal sier:

  resten av p3 musikken suger også

 10. Audun sier:

  Jeg reagerer veldig på den pubertale ordspill-tittelen. Det er lov å bli gira på sin egen uovertrufne evne til å finne primitive ordspill. Noe annet er å falle for fristelsen av å bruke dette i seriøs journalistikk. Eller er det kanskje ikke seriøs anmeldelse? Det burde i tilfelle opplyses i ingressen at journalist er 13 år gammel. Forslag til neste overskrift er: «Mongo-Alicia Keys med nytt drittalbum». Forøvrig syns jeg Black Eyed Peas er noe piss, men vet å skille privatperson fra rolle/ansvar.

 11. Frida sier:

  Haha, drit bra annmeldelse :’) !

 12. Anders sier:

  Dette «bandet» har vært irriterende helt fra starten av, så kan ikke tenke meg at de har forbedret seg noe særlig. Stiller vel i samme klasse som Aqua, Ace og base, Lady Gaga og mye annen skitmusikk.

  • MOra di sier:

   boooo. det er så mye dårlig comments her. Bare DRITTslening av hverandres musikksmak og båsesetting av musikk. En anmeldelse er en subjektiv analyse av noe og man har lov til å hevde hva man ønsker. Allikevel skal dette begrunnes. Dere som kommenterer, slutt å lek anmeldere.
   Ta bare dette prakteksempelet.

   Tresko says:
   December 6, 2010 at 8:26 pm
   «Du bør søke stilling hos Natt & Dag. De har alltids plass til enda en pretensiøs dust».

 13. Ben Dover sier:

  Hvorfor måtte jeg være russ i en tid hvor Black Eyed Peas er poppis?

 14. alex med k sier:

  Virker ikke som en særlig objektiv, og heller ikke spesielt seriøs med tanke på ordbruken. Jeg er helt enig i at albumet og det jeg har hørt tidligere av Black Eyed Peas er dårlig, men det finnes mange, mye bedre måter å få det fram.

 15. spiker sier:

  HAHAHA, jeg skal ikke kjøpe plata. Og hvis jeg ser den så skal jeg gå i en stor sirkel rundt den.

 16. Bonde sier:

  Må bare si at han har ikke «samplet» noe som helst, det er Fergie som synger.
  De har rettogslett laget en coverversjon med sin egen vri.
  Om det er bra eller ikke, er en annen sak.

  • Wenrik Hergeland sier:

   Det er så mye auto-tune i stemmene deres på «The Time» at det like gjerne kunne ha vært meg som sang det. Helt jævlig å høre på.

 17. Michelinmannen sier:

  Forsåvidt sant det Bonde sier. De har ikke samplet…de har «interpolated» som man sier på engelsk. Interpolert på norsk? vetafaen..men det er det de har gjort iaffall.

  Hella bra anmeldelse i Øverland-stil. Vi liker det.

  Will.I.Am < Eiffel65

 18. Marie sier:

  Så hvorfor terningkast 2 og ikke 1? :)

 19. Marie sier:

  Som mange har sagt før meg…..:/

 20. Sissel sier:

  -Nå har jeg aldri vært fan, Fergie har aldri klart å holde en ren tone, men gud hjelpe meg – slakten her er så fortjent, fortjent. Uten tvil noe av det mest talentløse noen gang produsert. Og man snakker om at X-factor dreper musikken??? Søppel fra ende til annen. Terningkast 1.

 21. Wenrik Hergeland sier:

  100 % enig i anmeldelsen. Dette er systematisert støy.

  • Oddgeir sier:

   Hey! Ikke rakk ned på støy, og da spesielt systematisert støy. Jeg setter meg heller ned og finhører på et trykkluftsborr enn å høre på smørja som disse folke lager. 1 (på en rollespillterning.)

 22. bjarne sier:

  Herlig anmeldelse!! men er vel mer en sterk 1er enn en svak 2er!

 23. per aabel sier:

  Nå ja,Fergie har en helt «kurant»stemme ,når hun synger på sine solo prosjekter.Men sammen med B.E.P suger jo de fleste vokaler! lol!

 24. gshjfk sier:

  Herlig, det bandet suger virkelig. Kjønner ikke hvorfor de er populær i det hele tatt????

 25. klam sier:

  Godt det er ikke bare meg som får noia av BEP, prøvde så vidt å høre på denne skiva for å se om det var noe.
  Jeg slo av dritten etter kanskje 15 minutter fordi den holdt på å etse hull i hodet på meg.

  Hilsen en som hører på mye rart, men dette ble for rart.

  • Alex sier:

   Må si meg enig i Øverlands meninger om låtene, jeg skjønner virkelig ikke musikksmaken, men et godt bidrag du kom med der. Will.I.Am vet virkelig mer enn hva det blir fremstilt som her ja!

 26. Will.I.Am sier:

  Get off my dick.

 27. Simon sier:

  Jammen det ER JO piss! Da blir det feil for seriøse journalister å ikke nevne det….

 28. Blue sier:

  Herregud som jeg hater Black Eyed Peas…flott anmeldelse, HERLIG slakt

 29. Ololol. sier:

  Jeg leser det du skriver, men jeg..akk. «Litt» av det platene betyr, du lizm. Det er jo faen hakke skjære meg ta alt de betyr også. Du virker litt _vel_ fiksert.

Legg igjen en kommentar