Superduo som har kommet for å bli

Danger Mouse (Gnarls Barkley) og James Mercer (The Shins) har startet bandet Broken Bells, og tester nå ut låtene live. Jeg møtte duoen før en magisk konsert her i Austin. Resultatet av årets store musikalske bromance ble presentert i albumform tidligere i mars. Mercer og Mouse har allerede bevist gang på gang at de kan kunsten […]

Skrevet av:
Publisert 1:48 21 mars, 2010
Broken Bells i godslag. Foto: Øyvind Øvergård, NRK

Broken Bells i godslag. Foto: Øyvind Øvergård, NRK

Danger Mouse (Gnarls Barkley) og James Mercer (The Shins) har startet bandet Broken Bells, og tester nå ut låtene live. Jeg møtte duoen før en magisk konsert her i Austin.

Resultatet av årets store musikalske bromance ble presentert i albumform tidligere i mars.

Mercer og Mouse har allerede bevist gang på gang at de kan kunsten å mekke populære låter ut til fingerspisssene.  Millioner av mennesker har kjøpt platene til The Shins. Og Danger Mouse har truffet hitlistene gang på gang med Gnarls Barkley og som produsent for blant annet Gorillaz.

God tone
Da jeg møter popsmeden James Mercer og Danger Mouse (Gnarls Barkley), hans nye kompanjong, viser det seg fort at her er det to karer som til de grader har funnet tonen. Etter at Danger Mouse snek seg inn backstage på Roskilde for å hilse på The Shins, har de holdt kontakten, kan de fortelle. Det første samarbeidet dem imellom så dagens lys på fjorårets samarbeid mellom Danger Mouse og Sparklehorse, albumet Dark Night Of The Soul. Sparklehorse alias Mark Linkous begikk tragisk nok selvmord for noen uker siden, og jeg får forståelig nok beskjed om å ikke stille spørsmål om det som skjedde. Det gjør så vondt, sier en representant for managementet.

I fjor gikk de i studio i all hemmelighet for å se om de kunne få til å lage et album sammen. De brukte god tid, og de fleste instrumentene på albumet spiller de selv. Og om det fungerer? Ja, det er bare å sette på albumet og høre selv. Følg med på Lydverket for intervjuet med Broken Bells, og kryss fingrene og håp at noen klarer å booke dem til Norge. Konserten deres i går kveld levnet ingen tvil om at James Mercer og Danger Mouse hadde rett da de under intervjuet kunne fortelle at de nå, etter rundt sju konserter, ser at dette kan de holde på med lenge. Og mye. Broken Bells er ikke et engangsprosjekt. Og live leverte de stadionpop av ypperste kvalitet, i et ikke så stort telt i hagen bak Lustre Pearl. Gåsehuden har ennå ikke gitt seg. Broken Bells har kommet for å bli.

Tags: , , , , , , ,

Del "Superduo som har kommet for å bli"
 

1 kommentar på “Superduo som har kommet for å bli”

  1. Joachim sier:

    Videoen funker ikke… Her er sangen iallefall..

    http://www.youtube.com/watch?v=-mkr19RSG6k

Legg igjen en kommentar