Alexander Rybak - Fairytales

Best med fele

Lydverket anmelder Rybak

Skrevet av:
Publisert 23:44 28 mai, 2009

Alexander Rybak: Fairytales

[EMI]

terning4

Aleksander Rybak. Foto: EMI

Det var en gang en spellemann som drømte om alle de søte jentene. Han lagde flere enkle sanger om dem.

På vei ut i verden for å freiste lykka, traff Alexander Askeladd først fristelsen til å synge hjerte-smertelig. Men før følelsene kvalte stemmen helt, tok han opp fela og spilte så det suste i granene og alle svaiet med. Reddet!

Så møtte han ordene: det gikk ikke likere enn at banale bilder tårnet seg opp for gutten. Han hadde plukket opp alle rim han kunne finne på «girl», og det så stygt ut da disse fikk selskap av en delfin i teksten. Men Askeladden huska hva som hadde redda ham sist, og fikk igjen buen til å synge.

Å, det låt så gildt!

Så delte stien seg, og den breieste veien ledet mot ei jettegryte der folkeskatten «Vårsøg» simret innbydende. Men etter å ha plaska rundt i denne gryta, ble han litt vel softis. Allikevel visste han igjen råd: Ingen kan stå i mot fela!

Og til feletemaet fant han et allsangrefreng, et kor i gladmoll, som vant hele kongeriket. Alexander Rybak har laget gode låter – og klart å få med noe av sin spesielle sceneenergi over på plate.

Snipp snapp.. ja, dere skjønner: Eventyret om Alexander Rybak har bare såvidt begynt. Det beviser han, tross banaliteter, med denne debutplata.

Siri Narverud Moen

Tags: , , , , ,

Del "Best med fele"
 

4 kommentarer på “Best med fele”

 1. Kim von Klev sier:

  Det er en fæl, fæl piratsang på det albumet med et svært ekkelt keyboard.
  Roll With The Wind heter den, den er min humor.

 2. Thlom sier:

  Jeg fatter ikke at det er mulig å gi denne under middels plata 4. Rybak synger ikke noe særlig bra, produksjonen er flat, tekstene er fryktelig banale og Rybak behersker ikke språket han av en eller annen uforståelig grunn har valgt å synge på. Det eneste som bærer plata er okey melodier og fiolinisten Rybak, selv om sistnevnte heller ikke imponerer så voldsomt. Jeg skjønner ikke hvordan Dagbla` og Lydverket kan gi dette hasteproduktet 4. At VG gir det 6 er helt uforståelig. Selv triller jeg en 2-er.

 3. Kim von Klev sier:

  Stein Østbø fra VG er vel egentlig unnskyldt med at han virkelig ikke kan jobben sin.

 4. Erlend Fagertun sier:

  Må nok være enig med Kim von Klev der. Sitat VG angående Alexander Rybaks engelske vårsøgversjon:

  «Alexander Rybak håndterer den med hell og respekt i melankolsk sommervals-tempo.»

  Man kan sikkert si mye fint om låten i denne versjonen, men Vårsøg i valsetempo? Det går ikke, fordi den GÅR IKKE I TRETAKT. Skulle tro anmelderen i VG hadde kompentanse til å knekke den rytmekoden.

Legg igjen en kommentar