Bergensbonanza i New York

Forrige uke spilte plateaktuelle Sondre Lerche og Kings of Convenience på samme konsertsted i New York, og det har byens mest kjente mediehus fått med seg. Les hva New York Times skriver om bergenserne. The Bowery Ballroom var åsted for konserter med både Sondre Lerche og Kings of Convenience. Og The New York Times har […]

Skrevet av:
Publisert 23:47 13 september, 2009
Kings of Convenience med Feist på The Bowery Ballroom (foto: Brooklynvegan)

Kings of Convenience med Feist på The Bowery Ballroom (foto: Brooklynvegan)

Forrige uke spilte plateaktuelle Sondre Lerche og Kings of Convenience på samme konsertsted i New York, og det har byens mest kjente mediehus fått med seg. Les hva New York Times skriver om bergenserne.

The Bowery Ballroom var åsted for konserter med både Sondre Lerche og Kings of Convenience. Og The New York Times har altså slått to  fluer i ett smekk og anmeldt begge konsertene under den noe usexy overskriften «Norwegian Fingerpickers, Ruminating on Their Craft and Feelings.»

I anmeldelsen som er ført i pennen av Jon Pareles beskrives Lerche og KoC som motsetninger i musikalsk lynne, men som likevel deler en tilnærming til låtskriving som håndtverk. Anmelderen gir Lerche ros for at han klarte å overføre dynamikken fra platen til konserten hvor han opptrådte uten band. Kings of Convenience sin opptreden, som også bød på gjesteopptreden av kanadiske Feist,  får også svært positiv anmeldelse, med adjektiver som «perfekt» og «delikat.»

Les hele anmeldelsen her.

Sondre Lerche slipper sin Heartbeat Radio mandag, mens Erlend Øye og Eirik Glambæk Bøe har satt 25. september som slippdag for Declaration of Dependence.

Tags: , , , , ,

Del "Bergensbonanza i New York"

Legg igjen en kommentar