Begeistra for rompe?

Møt dronninga av sissy bounce: New Orleans-rapperen Big Freedia. Det var en ren tilfeldighet, men det skulle bli en opplevelse langt utenom det ordinære. På ferie i New York måtte selvsagt anledningen benyttes til å få med seg noen konserter, og denne kvelden sto Spank Rock for tur, i tjukkeste hipsterland: Williamsburg, Brooklyn, NYC. Men […]

Skrevet av:
Publisert 10:35 6 oktober, 2009

big-freedia

Møt dronninga av sissy bounce: New Orleans-rapperen Big Freedia.

Det var en ren tilfeldighet, men det skulle bli en opplevelse langt utenom det ordinære. På ferie i New York måtte selvsagt anledningen benyttes til å få med seg noen konserter, og denne kvelden sto Spank Rock for tur, i tjukkeste hipsterland: Williamsburg, Brooklyn, NYC. Men det vi ikke var forberedt på, var at en ganske annen og for oss ukjent attraksjon skulle ta kaka denne kvelden: Big Freedia.

Vi begynte å skjønne vi var på rett sted etterhvert som dansegulvet begynte å varme seg opp med god hjelp fra en sporadisk MC som var svært glad i å danse med rompa til publikum. En etter en tok mer eller mindre ekshibisjonistisk oppdressede jenter seg en runde på scenen, hvor de demonstrerte både burlesque-moves og romperisting for ublu viderekomne, av sorten som fremvises her:

Stemninga var på topp da Spank Rock tok mic’en og leverte et kort, men underholdende sett. Trodde vi. For kort tid etter ble scenen entret av en stor, lespende mann med James Brown-sleik, iført hvit dress og diamantørepynt, som proklamerte «ass everywhere» og fikk lokalet til å eksplodere. Én romperister på scenen? Hell, no! Her er New York-bloggen The New Pops rapport fra den særdeles svette kvelden på Glasslands Gallery:

Sjangeren New Orleans bounce (Nola bounce på kos) har eksistert siden starten av nittitallet, men først i senere tid  begynt å vekke oppmerksomhet utenfor hjemlige trakter. Navnet levner ingen tvil om formålet med musikken, og det er kanskje ikke så rart at det er et av de ekstremt få områdene i rap’en som har fostret en undersjanger hvor det er mer enn OK å fronte egen homoseksualitet: Sissy bounce. Sjekk nolabounce.com for mixtape fra Crossfaded Bacon og Mad Decent Records.

Fenomenet, om enn i en noe mer anstendig form, har nå nådd et av statenes mest populære TV-show, og da er det kanskje lov å håpe at noen bounce-rappere kan ta seg turen over dammen og bli møtt med passende entusiasme av et norsk publikum?

Tags: , , , , , ,

Del "Begeistra for rompe?"
 

1 kommentar på “Begeistra for rompe?”

  1. aslaugsen sier:

    GØØØØØØØØY!

Legg igjen en kommentar