Bør konsertsteder stenge tidligere?

Elsker eller hater du at utesteder med konserttilbud må se seg nødt til å stenge tidligere? Panelet tar debatten sammen med ukas orakel på Lydverket P3 i kveld. Den siste tiden har det blitt arrangert underskriftskampanjer og andre initiativ mot redusert skjenketid for utestedet Blå i Oslo. Klubben og konsertscenen Blå har blitt pålagt å […]

Skrevet av:
Publisert 13:32 4 mai, 2010

Stemning på Rockefeller i Oslo. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Elsker eller hater du at utesteder med konserttilbud må se seg nødt til å stenge tidligere? Panelet tar debatten sammen med ukas orakel på Lydverket P3 i kveld.

Den siste tiden har det blitt arrangert underskriftskampanjer og andre initiativ mot redusert skjenketid for utestedet Blå i Oslo. Klubben og konsertscenen Blå har blitt pålagt å begrense uteserveringen sin to timer. Mens de tidligere kunne skjenke utendørs til midnatt, må de stenge utekranene kl 22, etter en avgjørelse av bystyret i Oslo. Det er naboer av Blå som har klaget på støyen fra serveringen. Her kan du lese mer om skjenketidlovgivning i Oslo.

Blå, eller hovedstaden, er ikke det eneste stedet i landet som har fått innskrenket skjenketidene sine etter kommunale avgjørelser. Både Bergen, Stavanger og Trondheim har måtte stenge kranene tidligere de siste par årene. I slutten av april meldte Fredrikstad Blad om «dødt uteliv» i Østfold-byen etter nye skjenkerestriksjoner.

Til nå er det hver enkelt kommune som bestemmer skjenketidene. Det heter seg imidlertid at regjeringen nå vurderer nye regler for bestemmelser av felles skjenketider for hele landet. Og regjeringen mener kl 02.00 er et passende tidspunkt å stoppe alkoholsalget i helgene.

Konsert- og kultursteder frustreres over dette, da skjenkekutt kan medføre færre inntekter, som igjen kan påvirke musikktilbudet. På den annen side tilsier statistikk i en rekke byer, som Horten, Trondheim, Hamar, Arendal og Tønsberg at volden i byene er kraftig redusert.

Hva tror du dette kan føre til, er skjenkekutt en fare for kulturtilbudene, eller er dét bare et argument utestedene bruker for ikke å tape inntekter? Er det bedre med tidligere konserter, eller burde det være fritt frem? Helt enkelt:

Elsker eller hater du at konsertsteder må stenge tidligere?

Ta stilling oppe til høyre nå, mens panelet ved Siri Narverud Moen og Andreas Øverland tar debatten på Lydverket P3 kl 20.00 i kveld. Ukas orakel er Blås bookingansvarlig, Einar Idsøe Eidsvåg.

Om Elsk eller Hat:

I over fire år har Lydverkets Elsk eller Hat-panel spredd heder og galle om populærkulturelle fenomener, personer og trender fra musikkens verden.
Oppe til høyre på denne siden finner du en poll. Der er det to alternativer; Elsk og Hat. Det eneste du trenger å gjøre er at bestemme deg for om ditt hjerte er isende kaldt eller glødende varmt i forhold til ukens tema.
Elsk- eller Hat-panelet går av stabelen i Lydverket på tirsdager. De faste medlemmene er Lydverkets webredaktør, hiphop-fantast og jordnært følelsemenneske Andreas Øverland, og Lydverkets egen stjernereporter og blogdronning Kristin Winsents. Når dommens tid kommer har de som vanlig hver sin stemme, mens folket – altså deg – har én: Pollen er folkets røst! I tillegg henter vi hver uke inn et orakel, som kan gi oss ekstra innsikt i det aktuelle temaet.
Lydverkets redaksjon kommer dessuten følge med nøye på hva du skriver på denne siden – kanskje plukker vi ut ditt tema og tar det opp til debatt?

Tags: , , , , ,

Del "Bør konsertsteder stenge tidligere?"
 

5 kommentarer på “Bør konsertsteder stenge tidligere?”

 1. Arnfinn Bjerkestrand sier:

  Se hva Musikkutstyrsordningen har gjort bla. på kick scene i Kristiansand!

  http://www.musikkutstyrsordningen.no/index.php/nyhetsleser/items/id-13-4-millioner-fordelt-til-ovingslokaler-og-konsertscener.html

  beste hilsen

  Arnfinn

 2. mike sier:

  det ble et helsikens rabalder i England da dette ble innført, men en liten stund senere gikk det helt fint. nå kan jeg se band klokken åtte om kvelden, ta noen pils, og gå på jobb tidlig dagen etterpå. jeg elsker det.

 3. Guruslask sier:

  Jeg hater det intenst og flammende. Dersom det skjer skal jeg ødelegge miljøet og handelsbalansen ved å fly utenlands hver bidige helg til norsk luftambulanse ikke gidder å hente meg lenger.

 4. mike sier:

  hehe! vel, nå bor jeg i london, så miljøet lider ikke så veldig. poenget er at dette går seg til. og jeg nekter å tro at nordmenn ikke klarer å omstille seg. vi fikset jo røykeloven fint.

Legg igjen en kommentar