Axl Rose til krig mot musikkbransjens mektigste

Axl Rose ble nylig saksøkt av sin tidligere manager, Irving Azoff. Nå går han til motsøksmål, og hevder at Azoff står bak et ondskapsfullt plot mot Guns N’ Roses. Det er ikke mer enn to år siden Axl Rose sa seg ytterst fornøyd med sitt nye management, ledet av veteranen og bransjetoppen Irving Azoff. Idyllen […]

Skrevet av:
Publisert 13:47 19 mai, 2010
Axl Rose. Foto: Scanpix

Axl Rose. Foto: Scanpix

Axl Rose ble nylig saksøkt av sin tidligere manager, Irving Azoff. Nå går han til motsøksmål, og hevder at Azoff står bak et ondskapsfullt plot mot Guns N’ Roses.

Det er ikke mer enn to år siden Axl Rose sa seg ytterst fornøyd med sitt nye management, ledet av veteranen og bransjetoppen Irving Azoff. Idyllen varte ikke lenge. I mars ble det kjent at Azoffs Front Line Management saksøker Rose for 1,9 millioner dollar. Årsaken skal være at de ikke har fått et rødt øre av de pengene de ble lovet av Rose da avtalen om management ble inngått for to år siden.

Nå går Axl Rose til motangrep. Han krever 5 millioner dollar fra Azoff, og mener Front Line Management aktivt har sabotert Guns N’ Roses. Manageren skal ha satt i verk en hemmelig plan om å ødelegge for Guns N’ Roses. Hensikten skal ha vært å få den nåværende versjonen av bandet til å mislykkes, for så å få Axl Rose til å gå med på en gjenforening av den originale besetningen.

I tillegg reagerer Axl sterkt på at Azoff adresserer søksmålet sitt til William Bill Bailey, Roses barndomsnavn, og et navn det ifølge søksmålet hefter tung følelsesmessig bagasje ved.  Axl Rose har mange høner å plukke med Irving Azoff. og har du tid og lyst, kan du lese søksmålet i sin helhet her.

Det er ingen hvem-som-helst Axl Rose kjemper mot. Azoff sitter ved roret i Ticketmaster, og er en av arkitektene bak sammenslåingen av Ticketmaster og Live Nation. Vi snakker altså om en mann med enorm makt. Irving Azoff slo seg opp som manager for Eagles, og ble i fjor beskrevet av The Wall Street Journal som musikkbransjens aller mektigste mann.

Så langt ser det ut til at Irving Azoff tar søksmålet fra Axl Rose med knusende ro. Via en talsperson uttaler han følgende til nettstedet Spinner:  «On advice of counsel, I cannot respond at this time but will discuss in my upcoming book, ‘My Life with William Bill Bailey’.»

Tags: , , , , , , , ,

Del "Axl Rose til krig mot musikkbransjens mektigste"

Legg igjen en kommentar