Austin’s Power

Austin, Texas er ikke bare åsted for verdens største musikkbransjetreff, det er også her en av USAs desidert beste festivaler finner sted. Akkurat nå. Der skulle vi vært. Den norske festivalsommeren føles allerede som et fjernt minne, så det må være lov til  å drømme seg bort til den litt støvete Texas-byen og festivalen som […]

Skrevet av:
Publisert 14:08 3 oktober, 2009
Pearl Jam headliner årets Austin City Limits Festival (foto: Universal Music)

Pearl Jam headliner årets Austin City Limits Festival (foto: Universal Music)

Austin, Texas er ikke bare åsted for verdens største musikkbransjetreff, det er også her en av USAs desidert beste festivaler finner sted. Akkurat nå. Der skulle vi vært.

Den norske festivalsommeren føles allerede som et fjernt minne, så det må være lov til  å drømme seg bort til den litt støvete Texas-byen og festivalen som akkurat har kommet seg i gang der. Austin City Limits-festivalen er kalt opp etter et legendarisk TV-program (mer om det senere), og kan i år skilte med noen av de beste navnene i rock,  indie (i alle dens udefinerbare nyanser) og americana ispedd en liten dose soul.

Them Crooked Vultures, Dead Weather, Clutch, Kings of Leon, Yeah Yeah Yeahs, Arctic Monkeys og Pearl Jam er noen av bandene som holder rockefanen i hevd mens indieheltene som Grizzly Bear, Bon Iver, The Decemberists, Blitzen Trapper, Andrew Bird, The Dodos og Dirty Projectors også får mye plass på programmet.

Drøm deg bort i hele programmet her, eller se hvilke konserter Rolling Stone anbefaler fra line-upen.

Det er ikke uten grunn at Austins offisielle motto er The Live Capital of The World. Byen har flest konsertsteder i forhold til innbyggertall av alle amerikanske byer, og bransjetreffet South By Southwest har siden 1987 vokst seg til å bli en av verdens største musikkfestivaler med nærmere 1500 artister som opptrer. Og så var det Austin City Limits da.

Opprinnelig var det en tv-sendt konsertserie som skulle fremme musikksjangere som hadde sin opprinnelse fra eller sto spesielt sterkt i Texas. Første konsert ble sendt på den ikke-kommersielle kanalen PBS i 1976. Siden den gang har artist- og sjangerutvalget endret seg en hel del og i dag er Austin City Limits den lengstlevende konsertserien på amerikansk fjernsyn og listen over artister som har opptrådt på ACL er rene rock ´n´roll hall of fame.

Konsertene streames et døgn etter de har vært vist på TV, så da er det mulighet for å oppleve en del av Austins enorme musikktilbud, selv om man ikke rekker frem til helgens festival i tide.

Tags: , , , ,

Del "Austin’s Power"
 

1 kommentar på “Austin’s Power”

Legg igjen en kommentar