Å gjenskape fortiden i 2009

Ikke alle artister er opptatt av siste trender og teknologiske nyvinninger. Noen ser heller bakover enn fremover når de lager musikk. Og de nøyer seg ikke med å la seg inspirere av musikk som er flere ti-år gammel; de ønsker å gjenskape den samme gamle sounden. Fransk-amerikanske Moriarty kom med plata Gee Whiz But This […]

Skrevet av:
Publisert 15:05 4 mars, 2009


Ikke alle artister er opptatt av siste trender og teknologiske nyvinninger. Noen ser heller bakover enn fremover når de lager musikk. Og de nøyer seg ikke med å la seg inspirere av musikk som er flere ti-år gammel; de ønsker å gjenskape den samme gamle sounden.

Fransk-amerikanske Moriarty kom med plata Gee Whiz But This Is A Lonesome Town i fjor. Men musikalsk inspirasjon, instrument og innspillingsteknikker har de hentet fra 30-talls USA.

I likhet med de første opprinnelig rockerne, har Pete Molinari har blues- og gospelbakgrunn. Når han skulle spille inn plata A Virtual Landslide, gikk han til det analoge studioet Toe Rag for å gjenskape lyden fra rockens fødsel.

Raphael Saadiq vokste opp med å lytte til 60-og 70-tallssoul. På sin siste plate The Way I See It, kjøpte han gammelt utstyr og henta inn gamle Motown-musikere, for å gjenskape den autentiske gamle lyden.

Tre låter fra Raphael Saadiqs konsert på Cosmopolite i Oslo tidligere i år:

«100 Yard Dash»:

«Love That Girl»:

«Sure Hope You Mean It»:

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Å gjenskape fortiden i 2009"
 

3 kommentarer på “Å gjenskape fortiden i 2009”

  1. Butterfly sier:

    Jeg leter etter en sang som ble spilt 4. mars som heter Lest not forget. Tror det var det den het. Den handler om alle krigene gjennom 1900-tallet og frem til i dag. Noen som vet?

  2. Låten heter Lest we forget, og er hentet fra Pete Molinari sitt meget fine album A virtual landslide.

  3. [...] Se også: Lydverkets reportasje om artister i feil tiår. [...]

Legg igjen en kommentar