Å gjenskape fortiden i 2009
Ikke alle artister er opptatt av siste trender og teknologiske nyvinninger. Noen ser heller bakover enn fremover når de lager musikk. Og de nøyer seg ikke med å la seg inspirere av musikk som er flere ti-år gammel; de ønsker å gjenskape den samme gamle sounden. Fransk-amerikanske Moriarty kom med plata Gee Whiz But This […]
Ikke alle artister er opptatt av siste trender og teknologiske nyvinninger. Noen ser heller bakover enn fremover når de lager musikk. Og de nøyer seg ikke med å la seg inspirere av musikk som er flere ti-år gammel; de ønsker å gjenskape den samme gamle sounden.
Fransk-amerikanske Moriarty kom med plata Gee Whiz But This Is A Lonesome Town i fjor. Men musikalsk inspirasjon, instrument og innspillingsteknikker har de hentet fra 30-talls USA.
I likhet med de første opprinnelig rockerne, har Pete Molinari har blues- og gospelbakgrunn. Når han skulle spille inn plata A Virtual Landslide, gikk han til det analoge studioet Toe Rag for å gjenskape lyden fra rockens fødsel.
Raphael Saadiq vokste opp med å lytte til 60-og 70-tallssoul. På sin siste plate The Way I See It, kjøpte han gammelt utstyr og henta inn gamle Motown-musikere, for å gjenskape den autentiske gamle lyden.
Tre låter fra Raphael Saadiqs konsert på Cosmopolite i Oslo tidligere i år:
«100 Yard Dash»:
«Love That Girl»:
«Sure Hope You Mean It»:
Tags: feil tiår, femtitallet, førtitallet, Moriarty, nrk lydverket, pete molinari, raphael saadiq, sekstitallet, syttitallet, teknologiske nyvinninger, trender, trettitallet
Jeg leter etter en sang som ble spilt 4. mars som heter Lest not forget. Tror det var det den het. Den handler om alle krigene gjennom 1900-tallet og frem til i dag. Noen som vet?
Låten heter Lest we forget, og er hentet fra Pete Molinari sitt meget fine album A virtual landslide.
[...] Se også: Lydverkets reportasje om artister i feil tiår. [...]