Årets beste: Thomas Søbstad

Lydverkets redaksjon gir deg sine beste skiver, oversette perler og største nedturer fra året som gikk.

Skrevet av:
Publisert 14:15 24 desember, 2009
Thomas roer ned på festival med Mastodon og et par øl.

Thomas roer ned på festival med Mastodon og et par øl.

Lydverkets redaksjon gir deg sine beste skiver, oversette perler og største nedturer fra året som gikk. I dag: Thomas Søbstad.

Årets 5 beste

1: Mastodon – Crack The Skye

Har hørt så mye på denne plata i år at det nærmest blir fjollete. Men blir aldri lei! Herlig melodiøs metal med deilige riff og lange, tullete låter med særdeles utsvevende tekster.

2: Them Crooked Vultures – Them Crooked Vultures

Hvordan kan kombinasjonen Homme, Grohl og Jones slå feil? Svaret er at det gjør den ikke. Mer QOTSA-aktig enn Foo eller Led Zeppelin. Tungt, groovy og bredbeint på en deilig måte som ingen andre i 2009.

3: Gallows – Grey Britain

Vanvittig energibombe fra et grått øyrike. Gleder meg allerede nå til å se denne gjengen på Hove til sommeren!

4: John Olav Nilsen & Gjengen – For sant til å være godt

Det norske alibiet på denne lista. Av mye godt som kom fra Bergen i år, blir dette favoritten (tett fulgt av kompisene i Fjorden Baby!).

5: Monsters Of Folk – Monsters of Folk

Supergrupper, supergrupper. Greit det, så lenge det låter supert, og det gjør det her. Denne plata har vært en god følgesvenn i høstmørket.

Årets låt

The Dead Weather -  “Treat Me Like Your Mother”

Årets låt? Tja, ikke sikkert det altså. Men ganske sikkert årets kuleste musikkvideo. The Dead Weather sto uansett for en av mine beste konsertopplevelser i år på Sentrum Scene i Oslo. Alison Mosshart + Jack White = dynamitt!

Årets overraskelse

Gla´nyheten om Them Crooked Vultures

I et år fullt av supergrupper er det denne gjengen som tar kaka, og spiser den opp. Jeg har vært så heldig å se dem live to ganger de siste ukene, en opplevelse jeg unner alle som er glade i en solid dose rock. Plata er bra, live er de enda bedre.

Årets skuffelse

Skuffelse er kanskje ikke det riktige ordet, men å være tilstede på Quart i år er noe av det rareste og mest absurde jeg har vært med på. Makan til stormannsgal og feilslått satsning skal man lete lenge etter. Til sommeren blir det 1 dag med Bryan Adams på Odderøya i Kristiansand. Og kanskje overskudd?

Årets mest oversette

Et år solid plassert i rockens tegn for undertegnede. Mye som mangler på denne lista, i både sjangre og stilarter. Men I Was A King var en tidlig opptur for meg, som mange har oversett i oppsummeringen av året som gikk. Andre boblere; Maribel og Le Corbeau.

Årets mest oppskrytte

Grizzly Bear – Veckatimest

Har prøvd, får det ikke til. Sånn er det bare.

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Årets beste: Thomas Søbstad"
 

2 kommentarer på “Årets beste: Thomas Søbstad”

  1. Sylar sier:

    dette kaller jeg liste! MASTODON!!

  2. [...] The Hunter, som er blitt produsert av Mike Elizondo (Avenged Sevenfold), er oppfølgeren til albumet Crack in the Skye; en utgivelse vi mente var den beste som kom i 2009. [...]

Legg igjen en kommentar