Screenshot fra Cold Mailmans

Screenshot fra Cold Mailmans "Time is of the Essence".

Årets beste musikkvideoer

Kortfilmfestivalen i Grimstad har talt: Cold Mailman og Kvelertak har fått hver sin musikkvideopris i dag.

Skrevet av:
Publisert 20:08 16 juni, 2012

Lørdag kveld var det prisutdeling på den 35. Kortfilmfestivalen i Grimstad. Og tradisjonen tro kåret festivalen den beste norske musikkvideoen som har blitt laget det siste året.

Hederlig omtale gikk til Donkeyboy – «City Boy» av Sveinung Gjessing, Lasse Passage feat. Johanne Birkeland – «Say Say Say» av Lars Åndheim og Torgny – «I Came Here» av Emil Trier.

Men den som til slutt trakk det lengste strået var Cold Mailman – «Time is of the Essence» av André Chocron, som ifølge juryens begrunnelse «skiller seg ut med en original, enkel og upretensiøs idé som er stilsikkert gjennomført. Videoen er ulik de fleste andre musikkvideoer. Komposisjonen er vakker, utsnittene er presise, og den imponerende timelapse-animasjonen kler melodien i låta«.

Cold Mailman – «Time is of the Essence» av André Chocron:

André Chocron (f. 1985) gikk ut fra regilinja på Den norske filmskolen i 2010, og har tidligere studert ved Nordland kunst- og filmskole i Kabelvåg. Han jobber for tiden med musikkvideo og reklame i Motion Blur. Musikkvideoprisen er på 15.000 kroner, gitt av musikkbransjens interesseorganisasjoner IFPI og FONO.

- Høyt nivå

Jury for norsk musikkvideo på Kortfilmfestivalen har i år vært Birgitte Mandelid (Norge), Orri Jónsson (Island) og Stein Johan Grieg Halvorsen (Norge). Sistnevnte, bedre kjent for mange som Steinjo, kan røpe at nåløyet har vært trangt blant de nominerte.

- Vi var alle ganske enige om hvilke videoer som var blant de beste, men diskuterte litt for å komme fram til en vinner. Flere av de andre nominerte kunne trukket det lengste strået, det var tett i toppen, men til slutt valgte vi en video som hele juryen var overens om. Vinneren hadde to videoer med som begge slo an, men denne framsto for oss som den mest originale, sier han til Lydverket.

Om tendensene i norsk musikkvideokunst har Halvorsen merket seg seg følgende:

- Nivået er generelt høyt. Vi ble imponert. Teknologien har blitt mer tilgjengelig for folk flest, noe som har ført til at flinke folk med gode ideer slipper til. Tendenser vi har lagt merke til er at videoene står godt på egne ben, forteller historier, og er ikke lenger å regne som ren promo der artisten poserer i alle vinkler, forteller han.

Blodtørstig animasjonsvinner

I tillegg til Cold Mailmans video ble det i kveld delt ut en pris fra våre kolleger i Filmpolitiet, som de siste ukene har hatt en avstemning med 10 nominerte kortfilmer gående.

Filmpolitiets Kortfilmpris på 10.000 kroner gikk i år til musikkvideoen Kvelertak – «Blodtørst» av Torjus Førre Erfjord. Vinneren er stemt frem av publikum via NRK P3 sine nettsider.

Les mer om Filmpolitiets vinner her!

Kvelertak – «Blodtørst» av Torjus Førre Erfjord:

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Årets beste musikkvideoer"
 

1 kommentar på “Årets beste musikkvideoer”

Legg igjen en kommentar