Årets Beste: HP

Lydverkets redaksjon gir deg sine beste skiver, oversette perler og største nedturer fra året som gikk.

Skrevet av:
Publisert 12:09 28 desember, 2009
blbal

HP ser verden gli forbi.

Lydverkets redaksjon gir deg sine beste skiver, oversette perler og største nedturer fra året som gikk. I dag: TV-produsent Hans Petter Skolsegg.

Årets 5 beste

1: The Cumshots – A Life Less Necessary

Når jeg hører på denne plata tror jeg på det når bandet sier at det å lage musikk er det eneste som holder dem i live. «What Bleeds Must Be Butchered» må være både den skumleste, mest desperate og samtidig fineste låta på en norsk skive i år.

2: Röyksopp  – Junior

Både låter, gjestevokalister og produksjonen klaffer, og for meg passer det bra at de kanskje har levert sitt mest modne album så langt.

3: John Olav Nilsen Og Gjengen – For sant til å være godt

Jeg var i en annen verdensdel de første to månedene av 2009, og fikk derfor ikke med meg noe av hypen fra by:Larm. Så bakoversveisen satt når man plutselig fikk høre albumet. Troverdighet og bra låter, rett og slett.

4: Yeah Yeah Yeahs – It’s Blitz!

Årets fredagsalenevorspiel/søndagmorgenvask-plate. Visste ikke at de var SÅ bra før jeg begynte å høre på denne plata, selv om de kan ha gitt ut enda bedre ting for alt jeg vet. Men denne holder veldig uansett.

5: I Was A King – I Was A King

Korte låter som du såvidt aner hvor bra er før de er over, og så må du høre en gang til for å høre om det stemte. Og en gang til, og enda en gang. Litt som å la folk skjønne poenget i en vits selv, i stedet for å fortelle det.

Årets låt

Jaa9 & OnklP – «Glir forbi»

Glir rett inn og blir der. Gle/glei/glidde ikke forbi i det hele tatt. Smart, catchy og troverdig. Hva mer kan en hitlåt være?

Årets overraskelse

Them Crooked Vultures – Them Crooked Vultures

Ved første øyekast en usannsynlig konstruert drømmelineup, som etter lytting viser seg å være et fantastisk band hvor de enkelte medlemmene for en gang skyld bidrar til en høyere enhet, i stedet for en lavere.

Årets skuffelse

At Michael Jackson døde, uten å ha levert comebackalbumet som kunne gitt meg trua tilbake etter snart to tiår med tull og tøys.

Årets mest oppskrytte

Animal Collective

Når jeg lyttet og tenkte at «dette er jo veldig kult» så var det strålende, men i det jeg begynte å tenkte at det var litt slitsomt så ble det slitsomt, og har vært det siden. Kanskje er det bare meg, men sjelden har det passet bedre å bruke ordet «enerverende».

Årets mest oversette

The xx – xx

Ble oversett av meg, men det er slutt på det nå. Tror jeg har funnet årets juleplate.

Sjekk HPs årsbesteliste på Spotify!

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Årets Beste: HP"

Legg igjen en kommentar