-

Apokalypse nå igjen

Turbonegro performs Apocalypse Dudes, Enga En diger rakett opp i ræva på skeptikerne. Det finnes stunder i en anmelders virke der det eneste som frister er å forkaste all kritisk sans og hive seg på flaska sammen med resten av festdeltagerne. Turbonegros triumfferd gjennom det ti år gamle nasjonaleposet Apocalypse Dudes er defintivt ett av […]

Skrevet av:
Publisert 23:40 7 august, 2008

Turbonegro performs Apocalypse Dudes, Enga

terning52.jpg

Turbonegro. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

En diger rakett opp i ræva på skeptikerne.

Det finnes stunder i en anmelders virke der det eneste som frister er å forkaste all kritisk sans og hive seg på flaska sammen med resten av festdeltagerne. Turbonegros triumfferd gjennom det ti år gamle nasjonaleposet Apocalypse Dudes er defintivt ett av dem.

I stedet pakker jeg rolig bort den nykvessede slakterkniven jeg la klar i snippsekken og konstaterer at Turbo – som etter et år med sykdom og dels dramatiske utskiftninger befant seg med ryggen mot veggen før de entret scenen på Enga i kveld – høres mer sultne ut i 2008 enn de har gjort på årevis. En nærmest skremmende slank Hank styrer den dongerifargede skuta med vennlige, men bestemte bjørnelabber, og Euroboy fremstår som den genialt effektive gitaristen han alltid har vært.

Skiva er, som skiver flest, ikke helt uten dødpunkter, og særlig mot slutten av konserten daler intensiteten en tanke – i det minste før Bowies «Suffragette City» og Black Flags «Nervous Breakdown» (sistnevnte med Ebbot og Nick Oliveri som som strålende gjester) avslutter kalaset. Så er det da også nærmest umulig å toppe de seks første låtene – det har i det minste ikke blitt gjort i norsk rocksammenheng. Det egentlige trekket i karakteren er det publikum som må bære – stemningen er forbløffende tafatt og resignert, selv i blasert Oslo-sammenheng.

Konklusjonen blir likefullt: Apocalypse Dudes er et mesterverk. Ja, vi vet det. Men fyttihelvete så artig det var med en påminnelse.

Marius Asp

Flere bilder fra konserten:

Tags: , , , , ,

Del "Apokalypse nå igjen"
 

21 kommentarer på “Apokalypse nå igjen”

 1. gha sier:

  Fikk ikke sett konserten, hvor kan jeg se den da?
  står at konsertene kan bli sett i reprise men finner ikke turbonegro

 2. aslaug sier:

  Turboneger vil foreløpig ikke la oss legge ut konserten på nettet i reprise. Desverre!!!
  Men vi i Krinken krysser fingrene for at de sier ja til å la oss vise hele eller i alle fall deler av konserten i morgen.

 3. Oble sier:

  VIl bare takke nrk P3 for en fantastisk gratis konsert på nett i går. Helt utrolig at dere kan gi oss alt dette uten å ta en krone for det. (om man ikke betaler lisens da.) ;) Helt fantastisk godt jobbet. Fortsett med dette.

 4. Ketilo sier:

  Meget bra konsert. Høydepunktet var gjesteopptredenen med Nick Oliveri og Are you ready (for some darkness)

 5. Paco sier:

  Smålig av kommerspønkerne å nekte NRK å legge konserten på nett, ass. Deler forøvrig ikke Obles henrykkelse over å se en konsert «gratis». Man betaler både TV-lisens og internettaksess. Du får mye mer igjen for pengene (les: høyere kost) ved f.eks å se på kvinnelig lerdueskyting fra Beijing.

 6. Samian sier:

  Tipper plateselskapet har en finger med i spillet, og de har nok helt garantert planer om en DVD-utgivlese fra denne begivenheten.
  Øyafestivalen live over nett er en gave til folket, takk som faen NRK!

 7. Death Punk sier:

  Nå, hvordan ligger krinken ann på og vise reprise av Turboneger konserten. Fortsatt dårlig respons i fra Turboneger….. Krinken får gi Turboneger en neve med dollar, så blir det nok andre boller skal dere see…

 8. Rolf Ole Jenssen sier:

  Har aldri vert så bummed for å ikke få se en konsert før.. :( Men jobb er jobb..

 9. aslaug sier:

  Vi har enda ikke fått noen positive beskjeder fra Turboleiren. Sorry!!
  En diger neve dollar hadde sikkert hjulpet – men slikt har jo ikke en ukommers bedrift som NRK liggende rundt omkring på Marienlyst – så vi får sette vår lit til at bandet og ikke minst bakmennene ser verdien av å la alle som var på Øya i går få se superkonserten om igjen – for ikke å snakke om alle de Turbofansa som IKKE fikk kommet seg til utsolgte Øya.

 10. Frode sier:

  Er jo typisk da – skippet konserten i går kveld siden jeg regnet med at den i likhet med alle andre kom til å ligge tilgjengelig. Men da glemte jeg kommerstankegangen til disse gutta. Vel, da kan de bare ha det så godt også.

 11. Leif Gunnar sier:

  Skippa den og i går… så walander… sku kos mæ me den i kveld… forbandet og…

 12. Arne Hogstad sier:

  Trivelig at turboneger spiller den nest beste og siste bra skiva de har maktet å
  gi ut, for fyttehelvete hvor dårlig, kjedelig og uorginal resten av den etterhvert elendige katalogen deres begynner å bli. Plagiat på plagiat- Ikke misforstå, de fire første er jo mesterverk, men at det går an å flyte så drastisk på tidligere prestasjoner, når en som band suger så horibelt senere er utrolig skuffende.
  Hva er så jævli fantastisk med en feit gammal homofob fascistisk kristen kvasiintelektuell narkoman nordlending med alice cooper sminke egentlig?

 13. bob sier:

  At man kan lage sånne tøffe ord som du nettopp lagde der. Det er nytten det norske samfunnet kan dra av dagens Turbo. Jeg må si at de skuffer meg langt oppi ræva mi om de ikke lar NRK legge ut den her konserten. Jævla kapitalister. Hør dette Turbo, dere kan like gå over til lovesong. Den musikken dere lager nåtildags er størkna bæsj i lompe med ketchup og sennep på. Og potetsalat. Rævhuer.

 14. Ronny Ramone sier:

  DOH, hadde jeg kasta meg rundt kunne jeg ha streamet den ned live…. Ingen andre som har gjort det’a?

 15. Silje sier:

  Hvor var det du oppholdt deg, Marius Asp, siden du mener publikum var tafatt og resignert..? Må ikke stå så langt unna, skjønner du vel..? Så pakk snippsekken din og kom bort til oss publikum!

 16. Pretty Pondy sier:

  Jeg er jæævlig skuffa over at Turbojugends verden over ikke kunne få fingern ut av rasshølet LITT FØR DET BLE UTSOLGT og få med seg det jeg kaller en av Turbos VIKTIGSTE KONSERTER (Og det sier jeg med Hauns Bauge Røst!) Jeg må også føye til at jeg la inn ett besøk Turbojugend.net her forleden, IKKE ETT PIP om tiårs markering av Apocalypse Dudes, bare masse viss vass om Weltturbojugendtage i Tyskland for over en måned siden. Det var bare rundt en sjettedel av publikum man kunne se med matros og kutte! Hva i helvete er det for noe!? konserten var gjennomsyret og ødelagt av usikre hippe oslojenter/gutter i tjueåra med monobriller som kjeda seg!!! Dra dere til helvete tilbake på sånn akustisk Thomas Dybdal konsert, HIPSTERJÆVLER! og hånda opp for oss Jugends som var der!

 17. lucien sier:

  enig at det var mange irriterende folk der. folk som sang på erection osv

 18. Ola sier:

  Korleis skal ein oppføra seg på turbokonsert då?

 19. Eirik sier:

  Problemet med Turbojugend er vel at det har blitt altfor mye Fredrik og Preben fra Ullern og rånere fra Verdal og Sandnes. Nei takke meg faen for at det ikke var mer Turbojugend der. Bra konsert var det!

 20. Eirik sier:

  Og ja, jeg veit Rune er fra Verdal, han hørte ikke til den gjengen. Gutta har jo sagt det selv: Størsteparten av dagens jugend er ikke særlig interssert i bandet en gang …

Legg igjen en kommentar