Androgyne damer

Skremt av Grace Jones? Det kommer flere! La Roux er heitere enn blinkende neon akkurat nå, og leder an en stim av androgyne jenter. – Hvorfor synthpop? Jeg kan bare ikke få nok av det. – Som i Depeche Mode´s Just Can´t  get Enough? – Exactly, smiler den bleke briten Elly Jackson. Med elektrohiten «Inn […]

Skrevet av:
Publisert 8:17 20 juni, 2009
La Roux Foto: MySpace

La Roux Foto: MySpace

Skremt av Grace Jones? Det kommer flere! La Roux er heitere enn blinkende neon akkurat nå, og leder an en stim av androgyne jenter.

- Hvorfor synthpop? Jeg kan bare ikke få nok av det.

- Som i Depeche Mode´s Just Can´t  get Enough?

- Exactly, smiler den bleke briten Elly Jackson. Med elektrohiten «Inn For The Kill» trenger hun kanskje ikke forklare hva det er som funker så bra med 80-tallet. Bortsett fra høyt hår og uformelige jakker, har hun dessuten arvet noe som Annie Lennox og David Bowie hadde til felles:

- I popmusikk er det visuelle viktig. For meg er det viktig å være den jeg er, og du ser jo hvor androgynt det er!

- Trenger vi flere androgyne popartister?

- Nei, for da ville ikke jeg vært så enestående, haha! Nei, men… Tenk så kjedelig å være ei sånn halvnaken, falsk-brun jente på TV, sier Elly, vokalist i duoen La Roux, og dermed Sonarfestivalens mest etterspurte stjerneskudd. Festivalen samler hvert år et dansende publikum med sansen for det beste innen elektronika.

- Det er i allefall ei myte at musikkbransjen krever at du er sånn, se på meg, se på Micachu, Ladyhawke, Florence and the Machine… vi er flere, sier Elly og drar sveisen opp mot taket.

Elly-sveisen SÅ 2009

Og er det tilfeldig? At bare noen timer før Grace Jones, som oppphevet lovene for kjønn og fysikk på 80-tallet, skal lede massene her i Barcelona, står Elly  på scena.

Mens La Roux-makker Ben Langmaid gjemmer gjemmer seg bak synthene, er Elly ei krysning mellomflere nevnte 80-tallsstjerner, hun bærer bud om deres kommende Eurythmics-møter-Erasure-i-2009-plate – og hun er årets stil-inspirator:

Foto: NRK/ Siri Narverud Moen

Foto: NRK/ Siri Narverud Moen

Slik ser nemlig La Roux-publikummet ut!

Foto: NRK/ Siri Narverud Moen

Foto: NRK/ Siri Narverud Moen

Foto: NRK/ Siri Narverud Moen

Foto: NRK/ Siri Narverud Moen

Her har du også La Roux nye musikkvideo «Bulletproof»:

[youtube NQdC7h609k8]

Tags: , , , , , , ,

Del "Androgyne damer"

Legg igjen en kommentar