Anarkis-krangel ender med søksmål?

Sex Pistols ser ut til å saksøke isfabrikanten Icecreamists for en  “God Save The Cream”- kampanje. Isfabrikanten Icecreamists har de siste ukene kjørt en stor  reklamekampanje hvor den britiske dronningen portretteres mot et britisk flagg og med en skje i munnen. Ordene som ledsager teksten? «God Save The Cream», selvsagt. Billig? Kanskje. Resultatet kan dog koste dem dyrt. […]

Skrevet av:
Publisert 13:07 15 oktober, 2009

up-creamlg

Sex Pistols ser ut til å saksøke isfabrikanten Icecreamists for en  “God Save The Cream”- kampanje.


Isfabrikanten Icecreamists har de siste ukene kjørt en stor  reklamekampanje hvor den britiske dronningen portretteres mot et britisk flagg og med en skje i munnen. Ordene som ledsager teksten? «God Save The Cream», selvsagt. Billig? Kanskje. Resultatet kan dog koste dem dyrt.
Sex Pistols sine advokater mener nemlig annonsen er for lik punkernes legendariske singelcover til God Save The Queen, og truer nå isfabrikanten med søksmål. Icecreamist skal ha mottat et brev fra advokatene hvor de krever at fabrikanten skal avstå fra å bruke Sex Pistols-referanser for å promotere sine produkter.

En av grunderne bak Icecreamist, Matt O’Connor, uttaler at han er overrasket over det mulige søksmålet. ” Vi finner ikke ord for at et band som skapte et rykte ved å forbys nå ønsker å forby et av våre produkter”, sier han. Icecreamists har for øvrig en absint-basert is i sortimentet som heter Sex Pistol, så dette kan trekke ut.

Av liknende hendelser i pophistorien tidligere kan det være verdt å trekke fram at PaulMcCartney en gang var nær å saksøke McDonalds da han mente hamburgerkjeden brukte bilder av The Beatles i sine restauranter for å selge burgere.

Tags: , , , , ,

Del "Anarkis-krangel ender med søksmål?"

Legg igjen en kommentar