Amy + Mariah = Mira + Maria?

Det er sjelden særlig godt eller sjarmerende å kaste seg med hodet først gjennom vidåpne dører som Melodi Grand Prix. Derimot er det ganske kjekt å henge litt på dørkarmen. Maria Haukaas Storeng og Mira Craig var forrige helgs mest høykonsentrerte, personifiserte folkelighetsduo. Som om Amy Winehouse og Mariah Carey hadde delt crackpipe til sengs […]

Skrevet av:
Publisert 11:19 14 februar, 2008

Foto: Hege Bakken Riise/NRK

Det er sjelden særlig godt eller sjarmerende å kaste seg med hodet først gjennom vidåpne dører som Melodi Grand Prix. Derimot er det ganske kjekt å henge litt på dørkarmen.

Maria Haukaas Storeng og Mira Craig var forrige helgs mest høykonsentrerte, personifiserte folkelighetsduo. Som om Amy Winehouse og Mariah Carey hadde delt crackpipe til sengs på Oprah, var de MGPs ultimate par, med dertil oppmerksomhet. De treffer alle, selv flere enn de miserable trollene, tross sistnevntes usjenerte Gary Moore-rip off.

Eller, rip off. MGP handler like mye om å få folk til å assosiere, som å fremføre nye, overbevisende komposisjoner. Det velfortjente vinnerparet er intet unntak.

Et lite gjenhør:

[youtube VNaljlZOYIw]

Hørt slikt blås og trommer et eller annet sted før? Kanskje av ei britisk tøs som har gjort hele verden oppmerksom på Spector’sk lydbilde, girlgroup-føringer og soul-flørt.

Aaaamy Winehouse:

[youtube HFVM5pVTwkM]

Maria synger ikke gærnt, selv om jeg aldri vil påstå at hun er på nivå med skjønnheten/udyret Mariah Carey – dronningen av enerverende vokalmisbruk og smakfull fløyelsfrasering. Et av varemerkene hennes (og kanskje like mye Whitney Houstons) nytes/skjemmes tydelig av frøken Haukaas Storeng idet hun avslutter henne og Miras vinnerlåt.

Maaaariah Carey:

[youtube 1VNCeaxADws]

Bonus – ei lita Whitney-klassiker også:

[youtube VUoEil40qZA]

Okke som; lykke til i Beograd.

Tags: , , , , ,

Del "Amy + Mariah = Mira + Maria?"

Legg igjen en kommentar