Alternative sommerhits: Den etiopiske Elvis

«Fun in Acapulco», «Bossa Nova Baby», «Rock-a-Hula Baby»; for mange er Elvis Presley den perfekte sommermusikken. Men sommeren 1969 ville jeg heller gått for «Den etiopiske Elvis».

Skrevet av:
Publisert 10:37 21 juni, 2010

Alemayehu Eshete

«Fun in Acapulco», «Bossa Nova Baby», «Rock-a-Hula Baby»; for mange er Elvis Presley den perfekte sommermusikken. Men sommeren 1969 ville jeg heller gått for  «Den etiopiske Elvis».

Mot slutten av 1968, opplevde Elvis Presley stor suksess med TV-showet Elvis, i ettertid døpt ’68 Comeback Special. Og sommeren 1969 fulgte han opp suksessen med plata From Elvis in Memphis. Men den største hiten derfra vekker ikke sommerlige assosiasjoner:

Skulle en få sommerfølelser fra en Elvis sommeren 1969, burde en nok dratt til varmere strøk. Nærmere bestemt Etiopia.

Alemayehu Eshete hadde kallenavnet «The Abyssinian Elvis» (Abyssinia var et navn en den gang brukte på området vi nå kjenner som Etiopia og Eritrea). Og grunnen til det kallenavnet, var at Eshete var kjent for å ha et voldsomt sceneshow, som kunne minne om Elvis i glansdagene.

Eshete regnes som en pioner innen etiopisk musikk, men har siden midten av 90-tallet bodd i USA. Her får du ihvertfall hans «Mekeyershin Salawq» fra 1969:

Mèkèyèrshin Salawq

Tags: , , , ,

Del "Alternative sommerhits: Den etiopiske Elvis"

Legg igjen en kommentar