Alternative sommerhits: By mot land

I 1970 fikk Mungo Jerry en hit med «In The Summertime», som hyllet storbysommeren. Men samme sommer foreslo Steve Miller at en heller burde dra på landet. Sommeren i Norge 1970 var fullstendig dominert av én låt; «In The Summertime» med Mungo Jerry. Den gikk inn på førsteplass på VG-lista i juli, og lå der […]

Skrevet av:
Publisert 11:56 18 juni, 2010

Steve Miller (Foto: myspace)

I 1970 fikk Mungo Jerry en hit med «In The Summertime», som hyllet storbysommeren. Men samme sommer foreslo Steve Miller at en heller burde dra på landet.

Sommeren i Norge 1970 var fullstendig dominert av én låt; «In The Summertime» med Mungo Jerry. Den gikk inn på førsteplass på VG-lista i juli, og lå der hele sju uker.

Mens Mungo Jerry sang om hva du kunne finne på i byen, ønsket en artist seg langt vekk derfra sommeren 1970. De første linjene i Steve Miller Band sin «Going To The Country», beskriver hvordan Miller føler det: Gonna leave the city put my troubles behind, People in the city goin’ out of their minds.

Låten er hentet fra plata Number 5, som også kom sommeren 1970, men i motsetning til «In The Summertime», ble ikke «Going To The Country» noen hit (selv med et par heigh-hos inni der). Men førti år senere har den blitt det perfekte soundtracket for deg som vil kjøre ut på landet med nedrulla vinduer og vind i håret:

Les også: Alternative sommerhits: «Summertime»

Tags: , , , , ,

Del "Alternative sommerhits: By mot land"

Legg igjen en kommentar