M.Shadows gjør seg klar for å rocke Bergen. Nå gir han ut krigsmusikk. (Foto: Kim Erlandsen/NRK)

M.Shadows gjør seg klar for å rocke Bergen. Nå gir han ut krigsmusikk. (Foto: Kim Erlandsen/NRK)

- Ikke klar for å dø

Avenged Sevenfold gir splitter ny musikk til krigsspillet Call Of Duty: Black Ops. Hvordan det låter? Lydverket sjekker for deg.

Skrevet av:
Publisert 11:50 5 mai, 2011

Søndag 19. juni står de amerikanske gladguttene i Avenged Sevenfold på scenen i Bergen, klar for å gjenta det gnistrende showet de gjorde i Oslo Spektrum i november i fjor. De reiser rundt på hælene av albumet Nightmare, men nå har platen fått selskap av en splitter ny låt.

«Not Ready To Die» ble nylig lansert sammen med Escalation, en tilleggspakke til det populære EDB-spillet Call Of Duty: Black Ops. Låten er kun tilgjengelig sammen med de fem nye kartene som utgjør Escalation-pakken (Hotel, Convoy, Zoo, Stockpile og Call Of The Dead) og selges via Xbox Live, men dersom du kjenner noen skumle kriminelle som har tilgang til internettets groteske underverden, skal det nok gå an å få tak i den i 320-oppløsning.

Vokalist M. Shadows forteller dette om innspillingen av «Not Ready To Die»:
- Vi hadde en liten pause mellom Nightmare After Christmas-turneen og Welcome To The Family-turneen. Så «Not Ready To Die» ble skrevet i løpet av fire dager vi hadde fri. Det var ganske forhastet, men også ganske fantastisk, for vi ville virkelig gjøre det. Den ble skrevet for bare en måned eller to siden, forteller Shadows til magasinet Revolver.

Så hvordan låter «Not Ready To Die»? Den varer 7:05, og begynner med et kirkeorgel som minner om åpningen på «Critical Acclaim» fra Avenged Sevenfold. Så kommer de karakteristiske, glidende gitarmelodiene til Zach Vengeance og Synyster Gates inn, før et pumpende riff legges som bakgrunn for M.Shadows lett gjenkjennelige og melodiøse vokal. Etter hvert krydres låten med brekk, breakdowns, plingeling-lyder og alt annet som skal til for å skape den storslagne vi-mot-verden stemningen Avenged Sevenfold gjør bedre enn de fleste.

Det låter rett og slett veldig som nettopp Avenged Sevenfold, og minner meg om for eksempel «Buried Alive» fra Nightmare. Ikke overraskende eller sjokkerende, men forutsigbart, solid håndverk. Det kanskje viktigste med låten er at det er det første bandet har skrevet/spilt inn av musikk siden innspillingen av Nightmare, hvor spøkelset av den avdøde trommisen og låtskriveren The Rev hang som en mørk sky over studio.

Såvidt jeg har forstått er dette også den første låten bandet har spilt inn med den nye trommeslageren Arin Ilejay, og han gjør jobben uten å vike en tomme. Han spiller utadvendt, er hele tiden, og er rett og slett en modig trommis som tar opp arven etter The Rev og Mike Portnoy. Welcome to the family, som M-Shadows sikkert vil si til ham når de er sammen på scenen i Bergen 19. juni. Snakkes der, folkens.

Amerikanske Avenged Sevenfold spiller på Plenen på Bergenhus Festning 19. juni. De får selskap av franske Gojira (du måååå sjekke denne livevideoen), svenske Millencollin og kanadiske Protest The Hero.

Her er den offisielle videoen til «Nightmare», «Not Ready To Die» må du dessverre finne selv.

Tags: , , , , , ,

Del "- Ikke klar for å dø"
 

7 kommentarer på “- Ikke klar for å dø”

 1. Et liten artig detalj i denne låta, er piano temaet som kommer ca 04:40 (Not ready to die altså). Dette temaet er hentet fra musikken til et tidligere zombie-kart i CoD:Black Ops :)

 2. Asbjørn Slettemark sier:

  Aaah, det visste jeg ikke. Herlig nerdedetalj. Takk.

 3. Hephrix sier:

  Hva med den andre nye sangen de lanserte, 4AM? Hvis jeg ikke tar helt feil ligger den på singelen Welcome to the Family som ble utgitt tidligere i år. Den ligger forøvrig på Spotify.

  • Asbjørn Slettemark sier:

   Den var jeg ikke klar over, skal sjekke. Takk for tips. Men den er vel uansett fra Nightmare recording sessions?

   • Hephrix sier:

    I følge Wikipedia er det fra Nightmare recording sessions ja:

    «The track «4:00 AM» is an unreleased song from the Nightmare sessions»

 4. TK sier:

  Låten er i salg på iTunes i USA ihvertfall (Not Ready To Die altså), vil være merkelig om den ikke blir tilgjengelig i resten av verden etterhvert også? Jeg har hverken Xbox eller skumle kriminelle i vennekretsen, så det klør inni hele meg etter å høre den…

 5. Krysser fingrene for at den blir tilgjengelig på iTunes Norge om ikke så alt for lenge! Frem til da blir det nok sniklytting på youtube!

Legg igjen en kommentar