Bjørn Hellfuck - Bylarm, Bylarm-teltet

Bjørn Hellsuck

Bjørn Hellfuck: Bylarm, Bylarm-teltet Bjørn Hellfucks opptreden i kveld var skuffende kompetent. Bjørn Hellfuck er litikke lættis. Bare det at han er booket til Bylarm overhodet har vært nok til å få musikksnobber hovedstaden igjennom til å fråde av raseri. Folk som egentlig i verste fall burde ignorert fyren oppfører seg med ett som fundamentalister, […]

Skrevet av:
Publisert 22:17 18 februar, 2010

Bjørn Hellfuck: Bylarm, Bylarm-teltet

terning3

Bjørn Hellfuck overbeviste om lite annet enn at han var feilbooka i Bylarm-teltet i kveld. (FOTO: Kim Erlandsen)

Bjørn Hellfuck overbeviste om lite annet enn at han var feilbooka i Bylarm-teltet i kveld. (foto: Kim Erlandsen)

Bjørn Hellfucks opptreden i kveld var skuffende kompetent.

Bjørn Hellfuck er litikke lættis. Bare det at han er booket til Bylarm overhodet har vært nok til å få musikksnobber hovedstaden igjennom til å fråde av raseri. Folk som egentlig i verste fall burde ignorert fyren oppfører seg med ett som fundamentalister, som om det faktum at en eller annen bergenser i Mighty-Ducks-maske synger grove viser er et personlig hån mot dem. Som om det ikke var nok å avdekke en stygg åre av barnslig usikkerhet i norsk musikkliv har Hellfuck også bidratt til litt bedre musikkjournalistikk, da anmeldere media rundt er så redde for å bli oppfattet som pripne at de den siste uka har levert mange av sine grundigste, mest saklige og nyanserte slakter noensinne.

Så polariserende er mannen at det ikke er greit å si hvor mange i det halvfylte Bylarmteltet i kveld som var der på trass, eventuellt bare for å kunne si at de hadde vært der og at det var dårlig. Sistnevnte ble nok skuffa. Hellfucks band, til tross for at de kler seg som en billigere utgave av Insane Clown Posse (i den grad det er mulig), er tightere enn kroppsåpningene han synger om. Skjønt, det er begrenset hvor mye dette sier tatt i betraktning at låtmateriale stort ikke krever et høyere ferdighetsnivå enn «avansert nybegynner». Bjørn synger ikke særlig pent, men så har ingen noensinne påstått eller lata som noe annet heller, og tekstene er ensformige og barnslige, men så er det også litt av poenget. Hvem trodde at å få en artist ved navn Bjørn Hellfuck til å spille klokka halv ni i et enormt telt hvorav en tredjedel er en inngjerda delegatghetto med langbenker var en god idé? Å utsette en artist hvis raison d’être er dritings allsang for en crowd som med, historisk sett, veldig få unntak ikke er i stand til å gi mer enn litt knising, litt taktfast nikking og mange hånlige flir? Da blir det det er: Ganske dårlige låter med mer trekkspill enn nødvendig, spilt så bra som det lar seg gjøre.

Morgendagen gir nok Bjørn mer passende omstendigheter. Da spiller’n halv to på Gamla.

Peter Vollset

Tags: , ,

Del "Bjørn Hellsuck"
 

10 kommentarer på “Bjørn Hellsuck”

 1. Nilsen sier:

  Pfffft!

  Who cares!???

 2. Bjørn sier:

  «Å utsette en artist hvis raison d’être er dritings allsang for en crowd som med, historisk sett, veldig få unntak ikke er i stand til å gi mer enn litt knising, litt taktfast nikking og mange hånlige flir?»

  For oss som ikke tilhører den snobbete kretsen: Er det mulig å få første ledd i denne, sikkert trendye, setning, oversatt?

  Ellers er min mening at Hellfuck er et barnslig, tåpelig fenomen, som hadde vært best tiet ihjel.

 3. JFK sier:

  Virker som det alltid er et marked for sånn musikk, eller griseviser. Får se hvor lenge de holder ut med de kjipeste menneskene i norge som publikum, lykke til med den :P

 4. Cilien sier:

  Tar Hellfucken framfor Sputnik uten å stusse. Foran rompa til Bjarne B (DDE) og, for den saks skyld. Den gemene hop i landet vårt er vel ikke akkurat kjent for sin utsøkt musikksmak, verken i den ene eller andre retning, noe listen til VG hver uke så smertelig minner oss om. Det er en grunn til at statskanalen finner det økonomisk forsvarlig å lage helgeunderholdning av Allsang på Grensen og Beat for Beat! Det beste du kan gjøre er å heve seg over musikkanmelderes smak og r n’ b helvete på voice og heller finne din egen stil og smak et sted i det enorme lydtilbudet som finnes der ute!

 5. [...] Jølle Bylarm Thomas Eriksen Bylarm Oh No Ono Bylarm, Samfunnsscenen Bjørn Hellfuck Bylarm, Bylarm-teltet Les flere [...]

 6. ådne sier:

  @ JFK. De kjipeste menneskene i verden er ikkje de som går på hellfuck konsert. De kjipeste menneskene i verden er sånne som deg, som ser ned på oss som kan kose oss med dårlig allsangmusikk. Oss som kan kose oss, og som tar oss selv mindre høgtidelig. Oss som kan like turboneger, lady gaga, vassendgutane, kiss og dj tiesto på ein og samme kveld. Ganske enkelt fordi vi liker det. Skal bli ein befrielse å få utfolde seg på festen i kveld, og ikkje sitte småflau og stiv i kroken og sjå dumt på alle taperne som danser, synger og koser seg. Glad eg ikkje er like kjip som deg!

 7. [...] Jølle Bylarm Thomas Eriksen Bylarm Oh No Ono Bylarm, Samfunnsscenen Bjørn Hellfuck Bylarm, Bylarm-teltet Les flere [...]

 8. Dimmen sier:

  Kudos til ådne for saklig svar!

 9. kick sier:

  ehm, tror dere har misforstått litt her. anmelder skriver implisitt at dette hadde funket MYE bedre i en annen setting.

 10. Mr Gahl sier:

  Tragisk

Legg igjen en kommentar