Øya: raskere, større, breiere

.. og trangere? Øyafestivalen melder om rekordsalg av billetter. Mens Hovefestivalen har solgt færre billetter enn på samme tidspunkt i fjor, går billettene til årets  Øyafestival raskere unna. Før nyhetene om de siste artistnavnene hadde Øya solgt 34 000 enkeltbilletter*. – I fjor var vi helt utsolgt 3. august. I år går det raskere, og […]

Skrevet av:
Publisert 16:18 3 juni, 2009

Trangt foran scena i fjor (foto: NRK)

.. og trangere? Øyafestivalen melder om rekordsalg av billetter.

Mens Hovefestivalen har solgt færre billetter enn på samme tidspunkt i fjor, går billettene til årets  Øyafestival raskere unna. Før nyhetene om de siste artistnavnene hadde Øya solgt 34 000 enkeltbilletter*.

- I fjor var vi helt utsolgt 3. august. I år går det raskere, og vi tror det skyldes at vi leverer sterke program år etter år, så folk kommer tilbake. Jonas Prangerød er pressetalsmann for Øya, og kaller årets program større og breiere enn noensinne.

Ting tyder på at noen av de andre rockefestivalene sliter med å få billettsalget opp til gamle høyder i år.

- Andre festivaler kan få konkurranse fra konserter som AC/DC og Metallica, men vi merker ikke noe til dette, sier Prangerød.

Flere publikummere pressa inn i fjor

Noe av fjorårets gode billettsalg skyldtes økt kapasitet – da Øya pressa inn en ekstra scene like ved vannkanten. Dette igjen førte til køer og en mye trangere middelalderpark. Øya ser problemet:

- Flere i publikum mente det var trangt i fjor, så vi ser på planer for å utnytte plassen bedre, sier Jonas Prangerød. Uten å presisere  hva «installasjoner som kan gjøre at området oppleves friere», som han kaller det, er.

*Solgte dagsbilletter, pluss festivalpass omregnet til dagsbilletter. 34 000 billetter tilsvarer et snitt på 8500 publikummere per døgn.

Tags: , , ,

Del "Øya: raskere, større, breiere"
 

1 kommentar på “Øya: raskere, større, breiere”

  1. [...] Øya: raskere, større, breiere [...]

Legg igjen en kommentar