Øya inviterer ikke FrP

Den rød-grønne festivalen: I dag slapp partiene til for å drive valgkamp på Øyafestivalen. Norges nest største parti, FrP, var ikke invitert. – Verdens reineste petroleumsindustri! Helga Pedersen, minister for Arbeiderpartiet, skryter av olje-Norge. – Arbeiderpartiet fører velgerne bak lyset, messer Høyres Nikolai Astrup. Venstre får applaus fra miljøvernerne i salen for å ikke åpne […]

Skrevet av:
Publisert 18:49 13 august, 2009
Natur og Ungdom fikk plass - ikke FrP (foto: Siri Narverud Moen)

Natur og Ungdom fikk plass – ikke FrP (foto: Siri Narverud Moen)

Den rød-grønne festivalen: I dag slapp partiene til for å drive valgkamp på Øyafestivalen. Norges nest største parti, FrP, var ikke invitert.

- Verdens reineste petroleumsindustri! Helga Pedersen, minister for Arbeiderpartiet, skryter av olje-Norge.
- Arbeiderpartiet fører velgerne bak lyset, messer Høyres Nikolai Astrup. Venstre får applaus fra miljøvernerne i salen for å ikke åpne Lofoten for oljeboring.

Dette er musikkfestivalen Øya, torsdag. SV og KrF, og Øyas samarbeidspartner Natur og Ungdom slipper også til. Men hvor er FrP?

- Det er ingen spesiell bakgrunn for å ikke invitere FrP, sier Linnea Svensson i Øyafestivalen. – Rødt og Senterpartiet er heller ikke her.
Vi ville begrense antall deltakere, sier hun.

Valgkamp allikevel
Så seint som i juli sa Øyafestivalen at publikum skal slippe valgkamp direkte i tilknytning til festivalen. Nå er det altså greit med politikk:
- Så lenge vi velger tema og hvem som får lov å komme, sier Svensson. – Vi vil ikke ha parti-løpesedler på og i nærheten av festival-området.

Også Trond Giske (AP) fikk markere seg på sin politisk korrekte rockefestival i dag:  idét Marit Larsen startet sin konsert, lovte han 3 milioner kroner mer til jobben med å selge norske artister til utlandet:
- Det her er en god eksport-artist, gliser kulturminister Giske.

Valgflesk og millioner
På vei forbi utafor teltet, går dagens tidligste publikummere i strøm mot Enga-scena.
- Vi skal se Fjorden Baby, vi hørte lydsjekken og det hørtes interessant ut, sier Ragnhild Taldnes, Kristine Østrem og Maren Sjøtveit.
- Miljødebatt? Nei, det har vi ikke hørt om en gang. Her? Vi er her for musikken, vi jobber som frivillige, og maten.. opplevelsene, sier jentene i sola.

Ett av spørsmålene politikerne fikk, var imidlertid  «gi meg noe skikkelig valgflesk». Øya-ledelsen «oppfatter ikke dagens debatt som direkte valgkamp»:
- Dette er for å høre hva politikerne mener om klima, og det er fint, sier Linnea Svensson.
- FrP er landets nest største parti, og er dessuten et tyngdepunkt mot ståstedet dere i Øya, og Natur og Ungdom, har. Burde de ikke vært her?
- Du har rett i at de kanskje mener mye som ikke vi er enige i. Men som sagt, det er ingen baktanke her, sier Linnea.

Silje, Ragnghild og Kristine skal høre Fjorden Baby (foto: Siri Narverud Moen, NRK)

Silje, Ragnghild og Kristine skal høre Fjorden Baby (foto: Siri Narverud Moen, NRK)

Tags: , , , , , , ,

Del "Øya inviterer ikke FrP"
 

14 kommentarer på “Øya inviterer ikke FrP”

 1. JILL WHITE FANEBUST sier:

  Det skulle vært en selvfølge at det mest miljøvennlige og
  landents nest største parti ikke hvar innvitert til Øya Festivalen.

  JILL

 2. cebase sier:

  Øya= Musikkkjærlighet, mennesker og moro!
  FrP= Kulturhat, menneskehat og ego.
  Altså, de ville nok ikke innpasset.

 3. Jorunn F sier:

  Rødt vant NUs kåring av mest miljøvennlige parti, sånn sett er det kanskje naturlig at Rødt ikke er representert når Natur og Ungdom tar debatten. Det er jo mulig at alle allerede veit at Rødt er mot oljeboring i nord, og kraftig begrensning i forhold til dagens utvinningstempo.

 4. Rune Meier sier:

  Merkelig at Miljø i denne valgkampen kun har blitt et spørsmål om Lofoten og Vesterålen? Er det fordi det er det eneste område SV ikke har strukket våpen for Ap enda?
  Hva har ikke Norge tapt av utvikling av fornybar energi de siste 4 årene på Stoltenbergs skrinlegging av grønne sertifikater?

 5. Tor sier:

  Dette er rett og slett for dårlig av Øya. Slik sensurering av to av de store partiene i Norge er faktisk en grunn til å stemme på FrP eller Sp. Er sykt lei av idioter som i debatter og meningsutvekslinger sensurer partier de selv ikke liker. Debatter behøver mangfold i meninger – da er de spennende. Øye er jo et totalitørt politisk meningsapparat!!!!!!!!!

 6. fytte katta sier:

  detta va fan mæ slipt gjort av dokker. ja ja løkke te si æ bærre dokker…. tenk å holde frp uta før… ka i blåbær e dokker tenke med… håpe dokker angre utav svarten den 14 sektember………. bay bay jense mann…… og øya festivalen… ja ja neste år får dokker ikkje telskudd før håpentlig vis……….

 7. Kristin sier:

  Haha, way to go! Frp har jo ingen klimapolitikk då, så kvifor invitere dei? Men Sp burde ha vore med, dei er jo strengt tatt ei miljøparti.

 8. Sondre sier:

  Damn right Kristin! hvorfor gidde invitere dem dit når dem ikke bryr seg om klimaet og ikke trur på klimaendringene? Latterlig

 9. Thomas sier:

  FrP er vel faktisk det eneste partiet som har en plan for å få ned klimautslippene – alle de andre bare snakker vås. Og hvis den såkalte kulturen skal ha livets rett, må den være selvfinansierende – ikke basert på skattebetalernes tvangsinndrevne penger. Hva er forresten «kultur»? For meg er det alt som gjøres frivillig på eget initiativ – ikke noe som én eller flere betaler for at noen skal gjøre.

 10. Frode sier:

  «g hvis den såkalte kulturen skal ha livets rett, må den være selvfinansierende – ikke basert på skattebetalernes tvangsinndrevne penger.»

  Wow, Thomas, du har virkelig skjønt hvordan ting fungerer i et lite land som Norge. Not. Tror du virkelig vi ville hatt noe kultur utenom det aller mest kommersielle om det ikke hadde vært for noen ytterst få støtteordninger? Ja, og ølsalg.

  «Skattebetalernes tvangsinndrevne penger» har gitt deg og alle oss andre muligheter og hjelp andre land bare kan drømme om og hvis du er så ego at du ikke kan betale noen prosenter til at andre folk skal ha det bra, ja da kan du jo bare flytte til et sted der alle må klare seg selv?

  Frivillighet er forøvrig den aller viktigste grunnen til at vi har kultur her til lands. Dugnadstimene som legges ned hver jævla dag for at andre skal kunne kose seg er så mange at det vel knapt er mulig for deg å tenke deg det. DET er å bidra til fellesskapet det! Og i tillegg betaler de skatt, med glede. Om Øya skulle ha betalt alle som jobber på festivalen ville det ikke vært noen festival. Det ville heller ikke vært noen andre festivaler her til lands. Vi ville kun hatt «Allsang på Grensen». Tenk på det neste gang du kjøper ei plate eller går på konsert. Men du er kanskje en «Allsang»-fan?

 11. Frode sier:

  …sånn apropos frivillighet:

  Ufattelige 8,4 millioner medlemmer har norske frivillige organisasjoner i sine rekker. Det frivillige arbeidet tilsvarer 111.000 årsverk, og 59 prosent av befolkningen over 18 år jobber gratis i frivillige organisasjoner.

  http://www.norskrockforbund.no/nor/pages/357-nye_sjokktall_slik_paavirker_dette_din_hverdag

 12. Amandus sier:

  Helt O.K. – ikke bryet verd under noen omstendighet, sett fra
  en FRPers synsvinkel!

 13. Kalle sier:

  Til «fytti katta»: Håper du har skallebank i dag, for hvis du var edru når du skrev det mølet der, så er det faktisk ikke håp. Så da krysser vi fingrene for at du var amøbedrita. For å si det med dine egne ord: «ja ja løkke te si æ bærre dokker….»

  Til Thomas: Hva med å lytte til kunstnerne, musikerne og andre kulturutøvere og -arbeidere om hva de mener om slike tanker som du har? Eller hva de synes om FRP sitt syn på kultur? Åja stemmer, det raser allerede en slik debatt i Aftenposten og en nesten union kulturfront mot FRP har vist seg.

  «For meg er det alt som gjøres frivillig på eget initiativ – ikke noe som én eller flere betaler for at noen skal gjøre.» – Aldri betalt for en CD, kassett, LP, konsertbillett, kino? Aldri vært glad for at favorittbandet ditt fikk lov til å øve i et kommunalt øvingslokale? Aldri hatt glede av en norsk film som har blitt støttet økonomisk? Eller misliker du rett og slett all kultur? Har du vært på Øya? Hadde du det hyggelig der? Eller ville du helst vært forruten? Forventer du å kunne gå på arrangement på størrelse med øya med så gode artister helt gratis? Frivillighet er en stor del av det, og det er en av grunnene til at det i det hele tatt går rundt.

  Frode: Bra innlegg.

  Gjeeeesp. Ekstreme markedsliberalister er så 1988.

 14. Flux aeterna sier:

  Thomas er vel den erketypiske FrP’er, ja – alle andre politiske partier i landet anerkjenner andres rett til å definere ting på andre måter. Men ikke FrP, nei! ‘Min’ definisjon er den eneste korrekte måten å se ting på, resten får vi kvitte oss med.

  For noen ufyselige monopolitiske roboter. Frihet til å velge, men bare hvis du velger det vi selv liker.

Legg igjen en kommentar