Vekk med karakterer? Kanskje senere…

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) i klasserommet på Mosserød skole. (Foto: Myrth Andresen)

Vi fant ut at SV er både for og mot karakterer i ungdomskolen…

På mandag fikk redaksjonen greie på at Kristin Halvorsen, og flere av hennes kollegaer i SV, skulle besøke Mosserød barneskole i Sandefjord dagen etter. Vi bestemte oss derfor å ta turen innom, og begynte planleggingen. Skole var det temaet som falt mest naturlig å fokusere på, så vi gjorde litt research på SVs hjemmeside.

I SVs skolepolitiske manifest sto det at de ville forbedre vurderingssystemet «slik at bruk av elevvurdering med karakter kan avvikles i ungdomsskolen

Dagen etter dro vi altså til Mosserød barneskole hvor Kristin Halvorsen ble vist rundt. Etter det fikk vi et kort intervju, og du kan se hva hun svarte her.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/Xtg0NPu4FdE" width="425" height="350" wmode="transparent" /]
Foto: Hedvig Vidarsdotter Juul

SV vil altså ikke fjerne karakterer fra ungdomskolen! Til og med Kristin Halvorsen har nemlig skjønt at det er det eneste som fungerer når elevene skal søke seg inn på videregående skole.

Hvorfor sto det da på hjemmesiden deres at de ville avvikle karakterer? Dette skjønte vi ikke helt, så vi måtte til slutt spørre Inga Marte Thorkildsen hva partiet egentlig mener.

Da kom det frem at de bare prinsipielt vil fjerne karakterer fra ungdomskolen, men har insett at det ikke er mulig i en så nær fremtid som de neste 4 årene. Hvis de kommer i en ny regjering vil de altså prøve å forbedre alternativene til karakterer slik at vi på lang sikt kan gå over til andre vurderingsmetoder, som mappevurdering, i skolen.

Hvis du vil vite hva SV og andre partier mener, så må du altså først og fremst undersøke veldig nøye hva du leser på. Det kan nemlig være et prinsipp det er snakk om! For selv om det står at partiet har lyst til å gjøre det, så er det ikke sikkert at de faktisk vil gjenomføre det hvis de kommer i regjering.

Tekst: Myrth Andresen og Hedvig Vidarsdotter Juul

Dette innlegget ble publisert i Sosialistisk Venstreparti og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *