Slik blir din skolehverdag

Skolebøker

Les hva de forskjellige partiene mener er den viktigste saken angående skolepolitikken.

Venstre:
For å få gode skoler må vi ha gode lærere. Vi må heve lærerens status i samfunnet, heve kravene til lærerne, gjøre så hvert 6. år til lærerne er satt av til etterskolering.

Unge Venstre:
Vil ha en skole hvor individet står i sentrum. En liberal skole har hele tiden fokus på hvordan hver enkelt elev kan tilegne seg kunnskap. Derfor må mest mulig frihet til å tilapasse opplæringen gis til den enkelte skole, lærer og elev. Unge Venstre ønsker derfor å sette den enkelte elev i sentrum.

Rødt/Rød Ungdom:
Skolen skal være det beste stedet å lære. Dagens pugge- og leksemas skaperet skille mellom elevene som belønner dem som har klisterhjerne eller professorforeldre. Derfor går Rødt inn for en leksefri skole. Fordi det skal være skolen og ikke foreldrene som har ansvar for din læring.

Sosialistisk Venstreparti:
Vil ha flere lærere for å gi lærerne mulighet til å følge opp elevene bedre. 

Arbeiderpartiet:
Vår viktigste saker er at alle barn skal mestre skolen.  Alle barn, uavhengig av bakgrunn og funksjonsnivå, skal sikres like muligheter til en god og gratis utdanning. Er du skoleflink, skal du få ekstra utfordringer. Sliter du i et eller flere fag skal du få ekstra hjelp. Vi vil jobbe hardt for å skaffe alle elever bedre og flere lærere som kan sørge for at alle får best mulig skolegang, en tilpasset opplæring. Flere og bedre lærere er nøkkelen for å få til alt dette. 

Demokratene:
Demokratene ønsker å innføre gratis skolebøker, og disse skal fornyes hvert femte år der hvor det er nødvendig. 

Kystpartiet:
Videregående skoler må ha større vekt på praktiske fag.

Høyre/Unge Høyre:
Vår viktigste skolesak er anonym retting av prøver. I dag er det ofte trynefaktoren som bestemmer karakteren på prøver. Med anonym retting vil elevene testes på det de presterer, ikke på hvem de er. 

Kristelig Folkeparti/Kristelig Folkeparti Ungdom:
Å ha en skole som ser den enkelte eleven på sitt nivå. Vi ønsker ikke en skole preget av konkurranse mellom elevene, men en skole der elevene kan konkurrere med seg selv. Vi vil ha flere og dyktigere lærere, åpne for mer praksis i skolen og opprette mobbeombud i hvert fylke. Så vil vi sikre retten til å starte friskoler med alternativ pedagogikk eller livssyn.

Senterpartiet:
Flere lærere og bedre kvalitet fremfor flere skoletimer.


Senterungdommen:
Flere lærere. Det gir bedre oppfølging av elevene. 

Frp, SU og flere små partier har ikke svart.

Dette innlegget ble publisert i Arbeiderpartiet, Høyre, Kristelig folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til Slik blir din skolehverdag

  1. Sjoko Lade sier:

    HØYRE ER BEST!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *