Ski på TV eller i løypa?

ski.jpg
Er vi i ferd med å bli et folk som lar oss underholde i stedet for å selv å sørge for opplevelsene?, spør Skisporets blogger Torstein Hervland. Han mener flere burde velge skiene fremfor sofaen, til tross for spennende VM-sendinger på TV!

Jeg sitter med ryggen mot en furulegg og nyter matpakken i februarsola. Det er en fin utsiktspost og jeg ser mange skiløpere på den oppkjørte løypa et stykke borte. Eller er det så mange? Skiløperne kommer ofte i puljer og jeg følger med en stund, nei, det er nok ikke så mange som det pleier å være på en slik fin dag. Da drar det meg ? fjernsynet har visst overføring fra et eller annet skimesterskap akkurat nå. Det er nok en del som må ha med seg favorittene på skjermen, det ligger meget spenning i det.

Motivasjonen til å forvelge TV?n kan være noe ulik, men behovet for å være oppdatert til enhver tid er nok sterkt. En blir fort ?utenfor? i samtaler med andre når en ikke har fulgt med i timen. Reporternes evne til å engasjere gir sterke opplevelser som dekker et behov.

Jeg tror nok at en del av TV titterne tar igjen det de forsømmer i terrenget på en annen tid. Men refleksjonene gjør seg. Er vi i ferd med å bli et folk som lar oss underholde i stedet for å selv å sørge for opplevelsene? Gode og spennende programmer på TV og i radioen gjør oss passive hvis vi prøver å få med oss det meste. Selv om mange programmer er positive i seg selv, kan de lett gi en negativ konsekvens hvis vi ikke er bevisst på det og begrenser inntaket til fordel for andre gjøremål.

Er du enig i at reportasjene fra idrettskonkurranser ikke bør sendes direkte, men heller sendes i sammendrag på kvelden slik at den verdifulle dagtiden kan benyttes på en mer aktiv måte?

Bålet har brent ut og jeg kjenner at det skal bli godt å få fart på blodsirkulasjonen igjen. Jeg angrer ikke på at jeg valgte skiene fremfor TV skjermen, det får våge seg at jeg ikke er helt oppdatert på de store begivenhetene når jeg kommer hjem.

Torstein Hervland

Dette innlegget ble publisert i TORSTEIN. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *