Stemning fra Træna 2010. (Foto: Thomas Søbstad, NRK P3)

Stemning fra Træna 2010. (Foto: Thomas Søbstad, NRK P3)

Træna jubler over rekordsalg av billetter

På tirsdag offentliggjorde Træna sitt fullstendige festivalprogram. Billettene ble imidlertid revet vekk lenge før de første artistene ble annonsert.

Skrevet av:
Publisert 14:24 3 mai, 2012

Festivalsommeren nærmer seg med stormskritt. I år har Øya har blitt kåret til en av Europas beste festivaler og Hove stråler med en imponerende artistliste. I havgapet langt nord finnes en liten festival som feirer sin ti års lange levetid, med rekordraskt billettsalg fra et publikum med stor tiltro til festivalbookerne.

- Å selge ut i februar, lenge før et eneste artistslipp var nesten litt skummelt. Det øker jo forventningene hos publikum, men gir også rom og tid til å arbeide med andre ting enn salg, sier festivalsjef Anita Overelv.

Sjekk ut Lydverkets dekning av Trænafestivalen 2010

Fest, kake og gaver

Til tross for rekorden ble ikke årets booking særlig påvirket. I sommer vil publikum kunne se artister som har spilt på festivalen både en og to ganger tidligere.

Les også: Erlend Øye på Træna 2010

- Billettsalget øker dessverre ikke bookingbudsjettet, men vi skal feire oss selv og hverandre i anledning jubileet. Jeg tror nok publikum forventer at vi lager bursdagsfest med gaver, kaker og det hele. Og det skal de få, sier Overelv.

I år gjester blant annet Neneh Cherry & The Thing, som er aktuelle med ny plate i midten av juni. Manu Chao spilte på festivalen i fjor og returnerer i år etter et stort ønske fra artisten selv. Ingrid Olava har fått æren av å spille i Kirkehellern, som omtales som en svært spektakulær konsertarena.

Diskoprins og elektro-mashup

Ellers kan de var som var tidlig ute med sommerplanene blant annet oppleve Sivert Høyem, den finske elektropop-duoen LCMDF, disko-virtuous Todd Terje, Erlend Øyes tysknorske elektro-mashup, The Whitest Boy Alive, og turneeglade Razika.

Dette er årets artister:
Neneh Cherry & The Thing
The Whitest Boy Alive
Ane Brun
Manu Chao
Sivert Høyem
Ingrid Olava
Halvdan Sivertsen
Beglomeg
LCMDF
Josh T. Pearson
Todd Terje
Razika
Moddi
Death By Unga Bunga
Lukas Graham
Mhoo
Æ og Dem
Lång-Kalle
Sisÿ Ey

Se bilder fra Træna 2010 her:

Tags: , ,

Del "Træna jubler over rekordsalg av billetter"
 

1 kommentar på “Træna jubler over rekordsalg av billetter”

  1. Anonym sier:

    Beglomeg!

Legg igjen en kommentar