Totto Mjelde jobber vanligvis i Sexy og Pyro. Men i dag feirer han at Irland feirer St. Patricks Day

Totto Mjelde jobber vanligvis i Sexy og Pyro. Men i dag feirer han at Irland feirer St. Patricks Day

Totto feirer St. Patrick’s Day

Sexy-general Totto Mjelde tar deg med på fest. Hvilke irske låter velger han til St. Patrick’s Day?

Skrevet av:
Publisert 15:15 17 mars, 2011

17. mars er ikke bare dagen Justin Hawkins fra The Darkness og Rob Lowe feirer bursdag, men også dagen da vi gråter over dødsdagen til den engelske kongen Harald Harefot i 1040.

Men mest av alt feirer vi St. Patrick’s Day, nasjonaldagen til det festglade irske folket. Det betyr at man kler seg i grønt, tømmer grønnfarge i fontenen på byens torg, og svinger seidelen til man stuper.

Og her på P3-huset er det ingen som er flinkere til å feire St. Patrick’s Day enn Totto Mjelde, kjent på dagtid med Sexy (sjekk de underholdende nettsidene deres) og kveldstid med Pyro (sjekk de også da). Så da vi mailet Totto og spurte om en spilleliste til St. Patricks Day, var vi først redd for at hele Norges Totto Mjelde var for opptatt med å male huset sitt grønt før den store dagen. Men neida; Totto har den perfekte festoppskriften til deg.

_____________________________________________
Fra: Tor-Otto Mjelde
Sendt: 16. mars 2011 17:34
Til: Asbjørn Slettemark
Emne: RE: Dude, har du tid til å mekke en partyplayliste til St. Patricks Day?

Klart jeg har.  St. Patrick’s Day handler (i hvert fall noen steder) om voldsom festing, og den irskinspirerte celt-punken er en perfekt partner i så måte. Enten man fester alene eller med en bråte med støyende venner. Så her er fem låter som garantert får det grønne blodet i årene til å pumpe ekstra hardt:

Først starter vi kvelden…

Dropkick Murphys «Cadence To Arms»
- Egentlig bare en sekkepipe-intro som ender i et deilig gitar-øs. En perfekt og ærefull åpning på festen.

Pogues «Streams Of Whiskey»
- Celt-punken er bygget rundt inspirasjon fra irsk folkemusikk som Dubliners, men ikke minst på Pogues som tok folkemusikken et skritt nærmere punken. Uten Pogues ingen celt-punk. Og uten Pogues, ingen skikkelig St. Patricks-feiring. Intet drawback at sangen handler om en livsfilosofi angående en jevn strøm av alkohol.

… så drikker vi med begge hendene…

The Real McKenzies «Pour Decision»
- Ikke er de irske, og ei heller er de amerikanske. Men Real McKenzies fra Canada lager så herlig celt-punk at man bare får godta at de er mer skotsk enn irsk. Flotte kilt, nydelig fest-musikk og en aura av total ekthet.

… party hard…

Flogging Molly «What’s Left Of The Flag»
- Flogging Molly er det mest irske av celt-punkerne. Ikke minst fordi vokalist Dave King faktisk er fra Irland. Han hater England en hel del, og har bosatt seg i Los Angeles der han samlet banden sin. Festdeltakere bør være på vei opp på bordet. Eventuelt under bordet.

Fun-fact 1: Dave King er gift med Bridget Regan, som også spiller i bandet.
Fun-fact 2: Dave King var på 80-tallet vokalist i heavy-bandet Fastway, som også inneholdt Fast Eddie Clarke som har spilt i Motörhead og Pete Way fra UFO. How things change…

… lift-off…

Dropkick Murphys – «(F)lannigans Ball»
- Med hjelp fra Spider Stacy fra The Pogues og avdøde Ronnie Drew fra The Dubliners står verdens beste band Dropkick Murphys for festens høydepunkt. Ingen over, ingen ved siden, ingen i mils omkrets kan lage fest som Dropkick Murphys. Spiller hvert år en haug med St. Patricks-konserter i hjembyen der fans fra hele verden dukker opp. Sjekk dvd-en Live At Landsdowne for å oppleve festen via skjermen.

… vi er så utfestet at vi begynner å føle. Og klemme hverandre…

Street Dogs – «There Is Power In A Union»
- Boston-punkerne i Street Dogs covrer Billy Bragg og sent på kvelden blir alle fulle. Av arbeiderklasse-verdier. Selv om vi bor i Norge der vi knapt nok har en arbeiderklasse. Natte-fact: Vokalist Mike var tidligere sanger i Dropkick Murphys. Den gangen de var mer punk enn celt. Herlig type.

Konkurranse:

Hvilken musikk feirer du St. Patrick’s Day med?

Skriv inn i kommentarfeltet (husk riktig mailadresse; den vises ikke ut), så blir du med i trekningen om to billetter til konsert med Dropkick Murphys i Club Spektrum i Oslo mandag 18. april!

To vinnere trekkes fredag 15. april.

Tags: , , , , , , , ,

Del "Totto feirer St. Patrick’s Day"
 

4 kommentarer på “Totto feirer St. Patrick’s Day”

 1. Blarney Stone sier:

  Hehe, Harald Harefot døde forhåpentligvis før 1940, men skrivefeil er lov i dag!

  Feirer St. Patrick’s Day med denne nydelige låta:
  Captain Black Jack Murphy med The Blarney Stone
  «After i fuck her, she’ll get up and sing, ai ai ai»
  Finnes ikke på Youtube, men på Spotify! http://open.spotify.com/track/5Gsuj50YcoialGhAuhuTPg

 2. dans sier:

  Sukk, skulle heller ha vært i Boston i dag og feiret med Dropkick.

  Cadence to arms, som egentlig er Skottlands «nasjonalsang» men ikke mindre keltisk av den grunn, passer som hånd i hanske med den deilige Dropkick-attityden!! Men også en nydelig overgang til den gode gamle dropkick-punkern som Do or Die er. Jeg er redd for at de ikke kommer til å lage gode gamle punkere som denne da de virkelig har fått blod på tann med den irske folkemusikken. Den nye skiva er morsom, men litt tannløs.

  Men bra liste!
  Johnny I Hardly Knew Ye er obligatorisk. Ettersom det er så mye dropkick er det en fin avveksling med The Tossers sin versjon.

 3. Thomas sier:

  Feirer med Primordial selvfølgelig!

 4. Eirik sier:

  Feirer med noen Guinness, Irish Stew, og den fantastiske Orange And The Green av The Kreellers, samtidig som jeg sniker inn litt Son Of Shame av Flatfoot 56

Legg igjen en kommentar