Sonic Youth på Gossip Girl

Du trodde kanskje Sonic Youth var noen oldinger? Eller er du blant dem som mener de holder seg evig unge? Uansett: Nå går bandet nye veier for å møte ungdommen. I en kommende episode av tenåringsserien Gossip Girl vil støyrockbandet framføre en akustisk versjon av sin låt «Starpower» fra 1986. Seriens produsent og opphavskvinne Stephanie […]

Skrevet av:
Publisert 12:22 19 august, 2009
Sonic Youth (Foto: Playground)

Sonic Youth (Foto: Playground)

Du trodde kanskje Sonic Youth var noen oldinger? Eller er du blant dem som mener de holder seg evig unge? Uansett: Nå går bandet nye veier for å møte ungdommen.

I en kommende episode av tenåringsserien Gossip Girl vil støyrockbandet framføre en akustisk versjon av sin låt «Starpower» fra 1986.

Seriens produsent og opphavskvinne Stephanie Savage fortalte nylig Entertainment Weekly om bandets bidrag til sesongen som nå filmes. Gitarist Thurston Moore hadde allerede levert en låt til Gossip Girls andre sesong sammen med Jemina Pearl fra Be Your Own Pet, og det ble starten på dialogen som nå har resultert i Sonic Youth-opptredenen.

[youtube YGTL-L_elLM]

Musikkfokuserte serieskapere
Gossip Girls medopphavsmann Josh Schwartz ble med sin forrige serie The OC kjent som en svært bevisst bruker av kritikerrost alternativ musikk, som sjelden er å høre i tenåringsserier. Modest Mouse og Death Cab For Cutie var blant  bandene som fikk mye oppmerksomhet gjennom seriens elskelige indie-nerd Seth Cohen, og har utvilsomt høstet fruktene av det i ettertid.

Gossip Girl har valgt et litt annet spor når det gjelder musikkbruken. Serien bruker også mange unge og forholdsvis ukjente artister, men har så langt ikke kunnet måle seg med forgjengeren på indie-kred-o-meteret. Band som The Virgins har likevel fått god eksponering gjennom seriens første sesonger – og nå er altså alternativbandet over alle alternativband på plass.

Band med bredde
At Sonic Youth er et band som har mange jern i ilden og stadig går overraskende veier, bør være velkjent. I fjor opptrådte de på visningen av vennen Marc Jacobs høstkolleksjon, hvor catwalken for anledningen var en eneste stor konsertscene.

[youtube SjDEnTnLypY]

Flere av bandmedlemmene er dessuten visuelle kunstnere ved siden av musikkvirksomheten. For tiden kan du bli bedre kjent med Sonic Youth og deres forhold til kunst om du tar turen til Malmö Konsthall, som fram til 22. september huser vandreutstillingen «Sonic Youth etc.: Sensational Fix». Definitivt verdt et besøk.

Tags: , , ,

Del "Sonic Youth på Gossip Girl"
 

1 kommentar på “Sonic Youth på Gossip Girl”

  1. Hollien sier:

    LOL.

    Hva blir det neste? My Bloody Valentine i Kongen av Queens? Ulver i Himmelblå?