Tom Cruise blir rocker i filmen Rock of Ages. Foto: David James, Warner Bros.

Tom Cruise blir rocker i filmen Rock of Ages. Foto: David James, Warner Bros.

Slik har du aldri sett ham

Men er det egentlig sånn vi vil se Tom Cruise?

Skrevet av:
Publisert 10:56 20 juni, 2011
Tom Cruise, Top Gun. Foto: Promo.

Dette er det bildet som er svidd fast på netthinnen av Tom Cruise for mage av oss, fra filmen Top Gun. Foto: Promo.

Vi har mange vokst opp med ham som en flørtende playboy, enten som barmann, flyver eller actionhelt. Nå skal han bli rocker også, men passer han egentlig til det?

Sommeren 2012 kommer filmversjonen av Broadwaymusikalen Rock of Ages – med Tom Cruise i hovedrollen, og nå er det første bildet av Cruise i rockeaction blitt frigitt.

Musikalen er en hyllest til perioden da håret var høyt og som skapte rocken som har hengt fast ved så mange av oss. Perioden som så ufortjent er blitt stemplet som «harry», på grunn av hockeysveis og piggbelte. Og tiden da vi fikk udødelige låter som ”The Final Countdown” og «I Want to Know What Love Is».

Ta bildet av de hårete, litt «skumle» rockerne – og inn der putter du fløtepusen Tom Cruise. Okey, han har kanskje spilt actionhelt i et par Mission Impossible-filmer, men for meg er han en fløtepus. Det vil han for alltid være etter filmer som Top Gun og Cocktail.

Dee Snider, Rock of Ages. Foto: Scanpix/AFP.

Dee Snider fra Twisted Sister, en av legendene fra perioden Rock of Ages omhandler, ble med i Broadwayversjonen. Foto: Scanpix/AFP.

Det er mulig jeg er full av fordommer, men kan Tom Cruise noen gang bli troverdig som langhåra rocker? Ta debatten i kommentarfeltet!

Uansett; filmskaperne til Warner Bros har fått med seg folk som Mary J. Blige, Catherine Zeta-Jones, Russell Brand og altså Tom Cruise i hovedrollen som Stacee Jaxx. De hadde til og med fått med seg Alec Baldwin i en av rollene, men han trakk seg i mai, uten at vi vet hvorfor.

- Karakteren hans har elementer av
både Axl Rose, Keith Richards og Bret Michaels sier filmens regissør Adam Shankman til USA Today.

Men hva var det som overbeviste ham om at Tom Cruise skulle være rett mann for denne rollen? Joda, Cruise sin dansende innsats i parodifilmen Tropic Thunder.

Hallo! Det høres ut som en dårlig unnskyldning for å få med et stort navn, slik at man kan dra opp oppmerksomheten rundt en film som fort kan bli en kalkun.

- Jeg tenkte, hvem vil være bedre på å spille verdens største rockegud enn verdens største filmstjerne?

Det tenkte altså regissør Shankman.

Han skryter for øvrig av Tom Cruise sin stemme som får prøve seg på låter som Bon Jovis ”Wanted Dead or Alive”, Scorpions’ ”Rock You Like a Hurricane” og Journeys ”Don’t Stop Believin’”

Klarer Tom Cruise å overbevise meg
i denne rollen om at han er en ekte rocker så vil jeg bli svært imponert…

Tom Cruise blir rocker i filmen Rock of Ages. Foto: David James, Warner Bros.

Er det egentlig sånn vi vil se Tom Cruise? Foto: David James, Warner Bros.

Tags: ,

Del "Slik har du aldri sett ham"
 

24 kommentarer på “Slik har du aldri sett ham”

 1. Pes sier:

  Er dette et blogginnlegg?

 2. Johanna sier:

  Det er klart det er sånn vi vil se Tom! Sånn også! I det hele tatt vil vi se ham myyye ;-)

 3. EA sier:

  Er du forutintatt hjelper det nok ikke uansett hvor bra Tom spiller, eller hvor bra filmen er.. Se den med et åpent sinn! Han har da spillt i nok actionfimer ol. til å ikke bare være fløtepus.. leeeenge siden det nå! Han har tatt alderen sin i betraktning, eller regissørene har gjort det for han, og vet at det ville bare bli ekkelt hvis han skulle spille fløtepus nå… Ok voksen sjarmør kanskje,men.. Han passer som en handlingens mann! Han er , og har hvert en av verdens best betalte skuespillere, og det blir man kun ved å velge de riktige rollene til en hver tid. Etter flaks i beg. av karrieren ;) Eneste jeg reagerer på her er at han er for muskuløs til å være helt troverdig som 80-tallsrocker, spesiellt armene, men litt vanskeig å miste så masse muskelmasse bare for å spille inn en film.. må da finnes grenser for hva skuespillerne skal gjøre med helsa for å bekle en rolle!

 4. Skulle heller sett Val Kilmer i denne rollen. Eller kanskje Mickey Rourke? Nå vet jeg ærlig talt lite om broadwaystykket, mulig dette er lettfordøyd glitter og stas for mimringens skyld, noe som i så fall bør passe Cruise godt.

 5. Pete sier:

  vi skal bare være skitglad for at Hans Erik Dyvik Husby ikke er med i filmen….

 6. Urban Turban sier:

  Glem Tom Cruise, det er Com Truise som gjelder!

 7. . sier:

  T.C. er en sinnsforvirret idiot og psykopat!
  Dessuten er han scientolog (sier litt om intelligensen) og har ei schtøgg nese!

  • AnneG sier:

   Enig! Scientolog sier sitt, dessuten er han en sjøldigger av rang (men nettopp derfor kan det være han kommer unna med rockerrollen…). Skjønner ellers ikke hva en del av mine medsøstre ser i den guttungen!!!

 8. susi sier:

  ha ha han ser ut som glen danzig

  • Martin sier:

   Nåja, Glen Danzig er vel ca dobbelt så stor som Cruise, og ser direkte ond ut! Tom Cruise ser ut som Tom Cruise….med langt hår!

 9. stine sier:

  mmmmm – en fantastisk skuespiller – og for en flott fremtoning på dette bildet. Det er nesten som om jeg blir tenåring igjen og tenker «poster på veggen», he, he.

 10. Frank sier:

  Hmmm… Blir han dubba mon tro ;) ?

 11. Frank sier:

  Ah, glem min første komentar. Skummet litt for fort gjennom artikkelen :D .

 12. Ege Denne sier:

  Lo godt her nå.. Men jeg tror nok filmen er verdt å se, selv om det er en ny setting for Tom Cruise.

 13. roy øyvind berg sier:

  tom cruise kan spille alt komedie ,action komedie ,grøsser,drama,thriller han er en av klodens aller beste skuespillere og det har han vert lenge og i det siste har han bare laget bra filmer og til jul er han tilbake i glans rollen sin som mr.ethan hunt i mi4 gled dere jeg gjør det

 14. roy øyvind berg sier:

  og til han som sier at 80 talls rockere ikke var muskuløse bare tull jeg nevner dee snider i twisted sister,paul stanley i kiss,brett michals i poison,joey tempest i europe,jon bon jovi i bon jovi,og mange flere

 15. espen sier:

  De fleste av oss 80-rockerne er jo fløtepuser egentlig da. Så det tror jeg ikke blir noe stort problem. Vi er jo også kalt «puddel-rockere». :)

 16. andre sier:

  LOL er det slik vi vil seee han :( buhu du lever for mye over atlantern gjennom dine mange timer foran tven:) han er en skuespiller:) GROW up

 17. andre sier:

  btw Tom cruise er ikke gøy lenger:) amerikanske skuespillere er ikke interissang lenger! vi har internett nå! alle er stjerner!

 18. Larsern sier:

  Greit nok, risky buissness var en fløtepusfilm. Men Top Gun?? Er Maverick fløtepus?? Fytti-katta blei nesten personlig fornærmet.

  Forøvrig er jeg enig i at Cruisern er blitt en urdust.

 19. rune sier:

  de som mener tom cruise bare er en fløtepus som ikke passer langt hår har ikke sett born 4th of july ;-)

 20. Bapshuari sier:

  Uff…så flaut! Cruise er nok den Hollywood duden som minst har noe rock’n roll i seg… samme hva han presterer så vil han aldri bli noen troverdig rocker.

Legg igjen en kommentar