Joe Elliott på scenen med Def Leppard på Classic Rock i Sandnes i 2008. Foto: Jørn Gjersøe, NRK.

Joe Elliott på scenen med Def Leppard på Classic Rock i Sandnes i 2008. Foto: Jørn Gjersøe, NRK.

«Forfalsker» egne låter

Nye versjoner av sine gamle hitlåter skal befri Def Leppard fra grepet til bandets gamle plateselskap.

Skrevet av:
Publisert 10:20 4 juli, 2012

Veteranrockerne i Def Leppard føler de har mista kontrollen over låtene sine og spiller nå inn nye «forfalskninger» av klassikerne for få inntektene de føler at de har krav på.

Joe Elliott og de andre i Def Leppard ligger i konflikt med sitt gamle plateselskap – Universal Music. De har nå gått i studio og spilt inn nøyaktige kopier av gamle hitlåter som «Pour Some Sugar On Me» og «Rock of Ages», som de føler ikke gir dem de inntektene de har krav på, gjennom sitt gamle plateselskap – Universal Music.

Def Leppard: Hysteria.

Def Leppard-albumet Hysteria fra 1987 inneholder noen av bandets største hits, som "Poor Some Sugar On Me", "Animal" og "Love Bites".

Universal sitter på innspillingsrettighetene til originalene, men Def Leppard er misfornøyd med hvor stor del av inntektene de får, blant annet fra de digitale rettighetene.

- Når du ligger i konflikt med et plateselskap som ikke vil betale deg det du har krav på så har vi rett til å si at vi ikke vil være med på det, og det gjør vi nå, sier Elliott til Billboard.

- Vår kontrakt er sånn at de ikke kan gjøre noe med musikken vår uten vår tillatelse. Ikke en eneste ting. Så vi bare sendte dem et brev og sa at «uansett hva dere ønsker å gjøre så vil svaret være NEI, så ikke spør». Det er sånn det er blitt, så vi kommer til å erstatte den gamle backkatalogen vår med splitter nye, nøyaktige kopier av det vi spilte inn, sier han videre.

Å spille inn nye versjoner viser seg imidlertid ikke å være så enkelt som først tenkt.

- Vi måtte virkelig studere låtene ned til aller minste detalj og lage fullstendige «forfalskninger» av dem. Men å finne tilbake til de lydene … hvor skal jeg finne lyden av stemmen til en 22-åring? Jeg måtte trene stemmen min inn i en bestemt form, slik at jeg kunne synge slik igjen, forteller Elliott.

Mutt Lange som var produsent for de originale hitlåtene skal ifølge gitarist Phil Collen ha gitt tommelen opp for de nye versjonene.

- Han spilte de nye versjonene og (Lange) kunne ikke tro hvor bra de var blitt, sier Elliott.

Det er ikke første gang en artist eller et band tar grep for å komme seg ut av kontrollen til et plateselskap. Det kanskje mest kjente eksempelet er Prince som på 90-tallet ga ut en rekke album av lavere kvalitet for å oppfylle kontrakten han hadde med plateselskapet han følte utnytta navnet hans.

Def Leppard er for tida på turné, men nyinnspillinga av gamle låter skal visstnok ikke ødelegge sjansene for nytt materiale fra de britiske rockerne.

Tags: , ,

Del "«Forfalsker» egne låter"

Legg igjen en kommentar