Forfatter Michael Patrick MacDonald har skrevet historien til Dropkick Murphys siste album.

Forfatter Michael Patrick MacDonald har skrevet historien til Dropkick Murphys siste album.

Dropkick Murphys-album ble historie

Dropkick Murphys siste album Going Out In Style har blitt til en fortelling skrevet av en kjent amerikansk forfatter. Les hele verket her.

Skrevet av:
Publisert 10:00 26 mai, 2012

Det amerikanske celtpunk-bandet Dropkick Murphys har mange fans i Norge, og er på rask vei mot Hove-festivalen. Gruppens siste plate heter Going Out In Style, og er et konseptalbum som handler om irsk immigrasjon til USA etter andre verdenskrig. Historien fortelles gjennom livet til en fiktiv person kalt Cornelius Larkin.

Dropkick Murphys-sjef Ken Casey beskrev Cornelius Larkin på følgende måte ved albumslippet;

- Han er en av karene som reiste til USA som 16-åring, havnet i krig for USA i Korea, giftet seg ung, fikk mange barn, arbeidet hardt, og levde et rikt liv med opp- og nedturer og mange prøvelser. Noen av historiene er oppdiktet, men de fleste er basert på fortellinger fra besteforeldre, foreldre og venner.

«Memorial Day» fra Going Out In Style i videoversjon:

Den kjente amerikanske forfatteren Michael Patrick MacDonald, som tidligere har skrevet populære bøker som All Souls: A Family Story From Southie og Easter Rising: An Irish American Coming Up from Under, skrev i tillegg en spesial-laget fortelling som delvis ble publisert via album-coveret. I går kveld ble hele historien The Resurrection Of Cornelius Larkin lagt ut på Dropkick Murphys nettsider.

The Resurrection Of Cornelius Larkin ble skrevet med inspirasjon fra låtene på Dropkick Murphys-albumet, og nettversjonen av historien inkorporerer også låt-titler med lenker til sangene på Soundcloud. En slags multimedial reise inn i den irske historien med fokus på fløyte, begravelse, og gamle brev. Les hele historien, og hør sangene som inspirerte fortellingen her.

Tags: ,

Del "Dropkick Murphys-album ble historie"

Legg igjen en kommentar