Hyllest til Pereira!

Thomas Pereira har besluttet å legge opp. Thomas fortjener all mulig hyllest for den innsats han gjort for Viking i sine 13 (!) sammenhengende år. Det er en sjeldenhet blant dagens mange bortskjemte toppspillere å oppleve den lojalitet som Pereira viser. Thomas har ikke bare vært en meget solid forsvarsspiller. Det har aldri vært noe tull med gutten (bortsett fra alle ablegøyene og «stunts» han har stått ansvarlig for i garderoben!), og betegnelsen Hedersmann må være berettiget å bruke om Mossegutten som Hordene og hele fotballinterresserte Stavanger vet å sette umåtelig pris på. Det var fortjent at Thomas ble kåret til Årets Vikingspiller i 2008. Og mange spillere har mye å lære av den oppførsel og lojalitet som Pereira står som en fantastisk representant for.
Takk Thomas Pereira!

Tore Haugvaldstad

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Du kjenner vel de mørke grå..

Viking-Vålerenga 0-3

Viking er i ferd med å bli et grått, kjedelig og profilløst fotballag som er frustrerende for stadig færre tilskuere på Viking Stadion.  Å gjøre hjemmebanen til «en festning» i Vikings favør er en ren løgn.

Er Vikings spillerstall god nok?

Uansett svar er Uwe Røslers ansvar betydelig, og det er snart berettiget med en diskusjon om hvilke konsekvenser de  elendige resultatene og ditto prestasjoner skal få for de ansvarlige.  Selv om Viking hadde  dobbelt så mange målsjanser som VIF, ble det ufattelige 0-3 i sekken.  Det normalt så trofaste Viking-publikummet er ikke lenger så trofast..

Jeg har veldig lenge forsvart Uwe Røsler som den rette mann til å få Viking tilbake i toppen av norsk fotball.   Tvilen har tatt meg..

Viking er blitt et grått lag, hvor Sjefen over alle sjefer er fraværende på banen.  Toppen av ansvarsfraskrivelse kom da Vikings fikk straffespark 10 min. før slutt. Med Soma utbyttet, var Thomas Sokolowski visstnok alternativ straffeskytter. Hvorfor trakk han  seg fra ansvaret?  Dette er symptomatisk. Viking mangler spillere med pondus som tar ansvar ute på kamparenaen. Allan Gaarde og Nikolai Stokholm var slike typer.  De er begge blitt solgt, og ikke blitt erstattet med samme kaliber.

Uwe Røsler holder utad en tøff og selvsikker lederprofil.  Mitt spørsmål er om Røsler tåler sterke spillertyper som bl.a. de to nevnte danskene. Eller er han redd for å miste kontrollen av sin autoritet?

Viking vingler i spillestil, spillformasjon og spillermateriell.  Ansvar: Uwe Røsler.

Viking har god økonomi (enn så lenge..), godt publikumstekke (enn så lenge..), og alle forutsetninger til å ha et fotballag som kjemper om edleste medaljer.  Hvert år!

Sportslig ledelse og trenerapparat har hatt tid og midler til  å plukke ut den spillergruppe som er grunnlaget for å oppfylle klubbens ambisjoner og målsetninger.  Pr. idag står resultatene til stryk.

12. plass etter 12 spilte serierunder er elendig.  Er Stavangers publikum fornøyd med et mørkegrått Vikinglag plassert midt på tabellen, i beste fall?

Tore Haugvaldstad

Publisert i Ukategorisert | 5 kommentarer

Inflasjon i keeper-tabber

Viking – Stabæk 2-2

Det er bemerkelsesverdig svakt keeperspill i Tippeligaen for tiden. Den ene «landslagskeeperen» etter den andre begår tabber av et kaliber som nesten er på grensen til latterlige.  Men  av erfaring skal jeg holde latteren inne denne gang..

Jarstein, Opdal og Myhre er alle nevnt i landslagsdiskusjonen.  Riktignok er det en stund siden Thomas hadde flagget på brystet, og trolig vil sjansen neppe komme igjen.  Megatabben fra Stabæk-kampen var et kopigufs fra hans marerittkamp mot Tyrkia i Frankfurt.    I grunnen merkelig det som har skjedd med Thomas siden hans overgang til Viking.  Tidligere var Thomas en keeper å stole på, en som sjelden gjorde feil, og som som skulle være den trygge og solide sisteskansen Viking så sårt har savnet siste årene. Istedet er det en ustabil og skadeutsatt keeper som Viking har kjøpt tilbake, med store lønnskostnader på kjøpet..

La meg likevel understreke at jeg har stor  beundring for Thomas Myhre’s personlige lederegenskaper og framtoning som keeper.  Ingen unødvendige media-sprell på banen, men tvert imot er han en mann som tar sin idrett og keeperoppgave dønn seriøst.  Og han står rakrygget ved de feil som blir begått, uten forsøk på unnskyldinger. Flott Thomas!

Allikevel må det stilles spørsmåltegn ved om fysisk form og ikke minst psyke er blitt såpass svekket av hhv skader og gjentatte tabber at det kanskje må innses at Myhres glansdager som toppkeeper nærmer seg slutten?

35 år er fortssatt en fin alder for en keeper. Det er en kjensgjerning at det tar lengre tid å trene opp en kropp etter skade, dess eldre han er.   Jeg vil ikke helt avskrive Thomas framtid som Vikings førstekeeper,   men han må snarest bevise at han kan stå flere enn to feilfrie kamper på rad.  Og så får han og vi krysse fingrene for at hode, skulder, kne og tå holder seg friskt og opplagt helt til november.

Tvi, tvi Thomas!

Tore Haugvaldstad

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Etterlyst: Viking's spillestil

Viking – Start 0-1

Har vi latt oss lure etter seier mot Odd og uavgjort i bortekampen mot Lillestrøm?  Er det allikevel ingen tilfeldigheter at Viking i vinter har tapt det meste av treningskampene og framstått planløst og usikkert?

Vikings opptreden mot Start i tredje serierunde var et gufs tilbake til det verste fra fjorårets svake sesong.  I Tippeligaen tar vi det som selvfølge at innsats og vinnervilje er på plass.  Mot Start var dette langt fra på akseptabelt nivå hos Viking-spillerne.  Ingen, absolutt ingen, av Viking spillerne kan være bekjent av den innsats og innstilling som vi var vitne til på Viking stadion lørdag ettermiddag.   Og publikum kan overhodet ikke akseptere hva de var vitne til!

En kollektiv kollaps som vi så mot Start kan selvfølgelig skje en sjelden gang i blant, også for de beste lagene. Men jeg sitter med en følelse av at Viking overpresterte mot Odd og LSK, og at tendensen fra de elendige treningskampene ikke var tilfeldige.  Og da er det spørsmål om både Uwe Røslers taktikk, spillformasjon og ikke minst spillerstall er godt nok til å hevde seg i medaljekampen. Jeg har sterk tvil på alle områder.

Selv med Sokolowski på skadelista, mener jeg Viking mangler et par klassespillere på landslagsnivå, spesielt på midtbanen.  Jone, Birkir og Andre er alle talentfulle, tekniske og løpssterke spillere. Men ingen av dem er spesielt målfarlige for å si det mildt, og mangelen på en autoritær midtbanegeneral som kan både piske og beholde roen, var påfallende mot Start. Spillemessig må Røsler snarest få satt et offensivt preg på Viking-laget. Det holder ikke å lempe langpasninger fra forsvaret til Mame Niang når det ikke er løp og vilje til å fange «nedfallsfrukten» fra Niangs flikker.

Viking må vise fram et spillmønster som er noenlunde gjenkjennelig og forankret i laget. Det er veldig vanskelig å få øye på hvordan Røsler ønsker få Viking til å spille.

Med Uwe’s valgte 4-3-3 formasjon kreves det bl.a. at det både skal skapes innlegg fra fra sidene, samt at spiss får støtte fra en eller aller helst to offensive midtbanespillere.  Og backene må hjelpe flankespillerne til å skape 2 mot 1 situasjoner.   I Viking ser det for tiden ut at  mye er avhengig av enkeltspilleres suksess eller ikke.   I stedet for at LAGSPILLET og SAMHANDLINGEN er den nødvendige basis for å skape den SPILLESTIL som kan gjenkjennes hos Viking.  Dette er tidkrevende, men Uwe Røsler er nå inne i sin tredje sesong som Viking-trener, og fortsatt er alt for mye avhengig om Alexander Ødegård har en god dag eller ikke.  Mot Start hadde han definitivt ikke det.  Ingen andre heller…

Neste seriekamp er Lyn på Ullevaal.   Vi må da forvente og forlange at spillerne vil blø for Viking-drakten, og vise en helt annen innstilling enn det vi fikk servert mot Start sist helg.

Publisert i Ukategorisert | 2 kommentarer

Topp lagmoral ga 3 poeng i serieåpningen

Viking – Odd Grenland  3-0

Vikings solide seier mot Odd, var akkurat den drømmestarten klubben, spillerne og fansen trengte, og som viste at seriekamper er totalt forskjellig fra mer eller mindre uvesentlige treningskamper.  Første omgangen var en demonstrasjon i hvordan topp lagmoral og vinnervilje er helt nødvendig for å få tellende resultater i form av scoringer og poeng i norsk Tippeliga.  Riktignok er nyopprykkete Odd et lag som SKAL slås på hjemmebane, men usikkerheten har vært stor foran seriepremieren 2009, på bakgrunn av forsesongens svake prestasjoner.  Den solide seieren gir håp om at Vikings mannskap skal gi publikum mange gode opplevelser på Viking stadion.

Riktignok var andre omgang en mer kjedlig transportetappe, uten særlig god underholding og få målsjanser, men det viktigste for dagen var 3 poeng og at laget viste forbilledlig lagmoral både i forsvar og angrep.  Alle ofret seg i duellene og for hverandre, og Vikings 2-0 scoring var et glimrende eksempel på hvordan viljen og trykket var med å presse ballen i mål etter flere returer i feltet. Kanonbra!

Men, for å advare en smule, mange lag har tidligere fått et løft i staren, for dermed å slappe litt av i neste kamp, med klart tap som resultat. Viking skal til Åråsen og Lillestrøm neste helg.  Først da får vi et svar på om Viking har snudd den svake trenden i vinter/vår.  LSK er naturlig nok favoritt, men jeg er spent på om Viking rent spillemessig klarer å vise offensive kvaliteter og vinner vilje a la 1. omgangen mot Odd Grenland.  Mye avhengig om Uwe Røsler tør å la Viking angripe med mange nok folk når mulighetene byr seg.

Jeg frykter for at Viking skal havne i ren forsvarskamp med håp om å berge uavgjort og ett poeng.  Da kan resultatet fort bli stygt om Viking får en tidlig scoring imot.  

Men inntil da, skal jeg nyte at Viking er på delt tabelltopp. Trolig for siste gang i år, men jeg gleder meg med en herlig åpning på serien, og ser fram til at Viking neste helg kan gjøre min pessimistiske følelse mot Lillestrøm til skamme..   

Tore Haugvaldstad 

Publisert i Ukategorisert | 1 kommentar

Viking uten mål og mening

Viking – Rosenborg 1- 5 i generalprøven..

 Aldri før har jeg sett Viking blitt mer ydmyket på Viking Stadion.  Bortsett fra positive åpningsminutter hvor Viking satte press mot RBK, og skapte flere sjanser på bl. a. dødball, var det typisk nok RBK som på enkelt vis ga bortelaget ledelsen.  Dermed var lyset stort sett slukket for Viking, og andre omgang var en demonstasjon i effektiv og samspilt angrepsfotball som vi kjenner fra tidligere Rosenborg-årganger.  Viking derimot har urovekkende mye å jobbe med.

Det stilles forventninger til Uwe Røsler og Viking i 2009, som i alle tidligere år.  Fjorårets fiaskosesong aksepteres ikke i reprise av Stavangers kresene publikum, med hordene i spissen. Vi forventer alle å se Viking med vinnervilje, innsats og topp innstilling i kampene. Det er ikke mer enn hva som kan forventes og forlanges!  2009 har utrolig nok ikke gitt en eneste seier i treningskampene.  Ingen krise i og for seg, men generalprøven på søndag viste skremmende dårlig angreprsfotball med svakt tempo, dårlig pasningspresisjon og for liten helhjetet vilje til offensive løp med flere spillere. Eller samhandling om du vil..  Det var etter hvert i kampen megaforskjell mellom angrepsspillet til Rosenborg og Viking. Og når forsvarspillet for dagen var skremmende dårlig, særlig i midtforsvaret, er det lov å være sterkt bekymret foran seriesterten mot Odd om en uke..

Fillo og Sokolowski er forhåpentlig spilleklare snart, for trioen Samuelsen, Danielsen og Bjarnasson blir for lett i sammen.  Jone må nok en gang få beskjed om å kutte ut unødvendige vendinger og piruetter og spille ballen framover tidligere!  Tempo når det angripes, Viking!!     

Uwe Røsler må snarest tydeliggjør en spillestil og formasjon i Viking som både han selv og spillerne tror på, og ikke minst som er tilpasset det spillemateriellet klubben rår over.  Skal det spilles 4-3-3  (egentlig 4-2-3-1) , altså med kun Nian som midtspiss, krever det at midtbanespillere hele tiden støtter opp. Som f.eks Skjelbred og Sapara gjør glimrende fror Rosenborg.  Viking makter ikke dette godt nok, og har heller liten scoringsevne fra sentral midtbane, for å si det mildt..     

Foreløpig er min bekymrimg basert på prestasjonene og resultatene i treningskampene.  Seriekamper er som regel noe annet. Derfor er håpet om at Viking skal «finne seg sjæl» tilstede..   Men tiden er knapp, og hvis Viking snubler i serieåpningen mot Odd, kan våren bli en lang ferd mot ensomheten en plass midt på tabellen..

Og da bør Egil Østenstad og Uwe Røsler ha gode svar på hånd..

For intet annet enn seier er godt nok i serieåpningen, enkelt og greit.

Tore Haugvaldstad

Publisert i Ukategorisert | 1 kommentar

Nedturen i 2008

Strømsgodset – Viking 3-2

Så er Tippeligaen ferdigspilt for 2008. Viking’s 6. plass er betegnende og «rettferdig» for de prestasjoner som laget har vist i sesongen. Riktignok var det helt til slutt et ørlite håp om medalje, men kollapsen i sluttminuttene i Drammen beviser at årets sesong har vært en gedigen nedtur, basert på forventningene etter bronsemedlajen i 2007.

Årsakene til årets nedtur er sikkert flere.

I 2007 var Viking endelig blitt et suverent og serierssikkert hjemmelag. Vi hadde en klar matchvinner i Peter Ijeh, i tillegg til nøkkelspillere som Alan Gaarde, Alexander Ødegaard, Nicolai Stokholm,Ragnvald Soma og keeperne Iven Austbø/Thomas Myhre.  Alle sammen kvalitetsspillere som det var forventet ville fortsette framgangen.

Fasiten for 2008 har dessverre vist seg anderledes. Ijeh har hatt en nedtur som nesten er ufattelig, totalt blottet for sine tidligere kvaliteter som notorisk målscorer. Gaarde og Soma har heller ikke vært i nærheten av toppformen, men Ødegaard og Stokholm i beste fall har stått på stedet hvil.  Når i tillegg keeperspillet har vist seg under middels, har summen av svakere spillerkvaliteter resultert i plassering nærmere midten enn toppen av tabellen for Viking.

Men når årets skuffelse har lagt seg, bør optimismen foran 2009 snart pleies.  2008 har vist at unge lokale spillere som Andre Danielsen, Vidar Nisja, Trond erik Bertelsen  og Tommy Høiland kan ha en fin framtid som tippeligaspillere.  Men Viking er uansett avhengig av å få nye forsterkningen til neste år.

Ingen er fornøyd med det som Viking har vist i år.  Neste år forventes at nye spillerinnkjøp og bedre utvikling av egne spillere tilsammen skal gi et slagkraftig mannskap som kjemper helt i toppen av tabellen fra første serieomgang.  Men konkurransen vil bli minst like beinhard fra de andre Tippeliga klubbene i 2009  som i år .

På tide at klubben Viking igjen blir en vinner.

Tore Haugvaldstad

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Keepertabber

Viking – Molde 3-3

Thomas Myhre tok, naturlig nok, hele skylden for at seieren glapp på overtid mot Molde.  Tabbemålet som ga utlikningen var det siste både Thomas og oss andre ønsket seg. Dessverre har Myhre etterhvert fått stempelet Tabbe-Thomas blant folk.  Etter de katastrofale og uforglemmelig landslagstabbene ifjor, har det vært veldig viktig for Thomas å gjenoppbygge sin egen selvtillitt og omdømme som toppkeeper.   En vårsesong med skadeproblemer og  noe rufsete keeperspill ble etter hvert til solide og trygge Myhre. Thomas var i sommer endelig tilbake iform. Det ble igjen diskutert et mulig come-back på landslaget.. 

Så kom Bodø/Glimt kampen.   Tabbe i feltet, baklengsmål og ut med skade i 1. omgang..   Skrekk scenariene med landslaget blusset opp igjen..

Mot Molde valgte Uwe Røsler å sette inn Myhre imål umiddelbart etter at han ble friskmeldt, til tross for at Myhre ikke engang var på benken mot Honka 3 dager tidligere, og til tross for godkjent innsats av Kristian Nicht siste par kampene.  Derfor er det grunnlag for å stille spørsmålet : Hva nå, Thomas?   Klarer du å reise deg nok en gang?

Jeg håper det.. 

Myhre er en seriøs idrettsutøver og en utrolig sympatisk kar. Han er ingen ungdom lenger, men kan fortsatt ha et par sesonger igjen som toppkeeper. Men det forutsetter at han får trene godt daglig, og unngår mer skadeavbrekk..  Det siste er det store spørsmålet, og helt avgjørende for hans karriere.   Hvis ikke må Viking til neste år hente inn ny keeper.

Nåværende landslagskeeper Rune A. Jarstein i Rosenborg hadde i helgen en like stygg tabbe som Myhre. Og Brann-keeper Håkon Opdal har heller ikke han vært særlig stabil mellom stengene i år.  Alle keepere er uheldige (les: udyktige) fra tid til annen.  Kunsten er å «legge feilene bak seg», og revansjere seg neste kamp.  Thomas bør nå ha brukt opp tabbekvoten på en god stund, og har en god del å revansjere..

Apropos tabber: Vi må heller ikke glemme at Maurice Ross idiotiske utvisning, samt den svake innsatsen til Viking i 1.omgang, også er «medskyldig»  i at det kun ble ett poeng i potten mot Molde..  Alan Gaarde revansjerte de mange feilpasninegen sine med et frisparkmål i superklassen, og kunne blitt helten.  

Men mediafokuset ble stort sett rettet mot Thomas Myhre..

Tore Haugvaldstad

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Status halvveis

Stabæk – Viking 0-0

Uavgjort borte mot serieleder Stabæk er i utgangspunktet et greit resultat.  Analyserer vi kampen noe nærmere, viser det at forsvarsmessig holder Viking bra klasse, mens det er store svakheter i det offensive spillet, hvor det knapt ble skapt en eneste reell målsjanse.   Status etter 13 seriekamper er 18 poeng og 9. plass, 8 poeng bak serieleder Fredrikstad (!), årets hittil store postive overraskelse.     

Fjorårets gledelige bronsemedalje ga grunnlag for nye store forventninger til Viking i 2008-sesongen.  Men sålangt har Viking sjelden vist fram spill som gir berettiget tro på medaljer når sesongen avsluttes den 2. november.

Ser vi på laget og spiller for spiller er det ikke vanskelig å finne årsaker til manglende resultater, sammenlignet med 2007 sesongen.  Den største forskjellen er spissplassen og Peter Ijeh.  Suveren og giftig målscorer hele 2007-sesongen igjennom.  Så kom turbulensen i vinter. Ijeh ville bort fra Viking, men ble til slutt værende i klubben, mer eller mindre mot hans vilje.  Skadeutsatt og ute av form, har Peter Ijeh dessverre vært en stor skuffelse for Stavangers publikum i år, uten en eneste nettkjenning.  Innkjøpte Andrius Velicka har heller ikke blitt en suksess, og er allerede solgt til ny klubb (Rangers).  Spissplassen har med andre ord vært en skikkelig achilleshæl, og det sier sitt at etter 13 kamper er det Fillo, Ødegaard og Velicka som er toppscorere med fattige 3 mål.

Midtbanen består stort sett av samme spillere som i fjor. Alexander Ødegaard  hadde en kanonsesong i 2007, og har også iår vist bra offensivt spill på ventrekanten. verre er det med Allan Gaarde. Totalt ute av form det meste av sesongen, og den sympatiske Allan har ikke fått den nødvendige flyt i spillet verken som høyre flanke og sentralt. Det vil seg liksom ikke for dansken iår.    Martin Fillo er en klassespiller. Sesongstarten var briljant, hvor Martin’s fart og offensive løp ga Viking en ny dimensjon fra sentral midtbane.   Men også Fillo har i det siste variert i prestasjonene.

Forsvaret synes jeg har klart seg til Godkjent +.  Børre Steenslid vokser seg bedre og bedre, og selv om Ragnvald Soma har hatt enkelte grove miss, er han en viktig ledertype i forsvarsrekken.  Usikkerheten er større når det gjelder sidebackene.  Rutinerte Pereira holder fortsatt bra på ventrebacken, mens utfordrer Bertelsen langt fra har overbesvist i de kampene han har spilt. Ross og Klingbeil har delt på oppgavene på høyreback, og det sier litt om innsatsen når Viking nå i sommer har kjøpt enda en back i tsjekkiske Josaef Kaufman.   Det er å håpe at han også besitter gode offensive egenskaper fra backplassen, noe som fortsatt er mangelfullt utviklet i Viking.

Bakerst ser det endelig ut som om Thomas Myhre har funnet tryggheten.   Det er helt avgjørende at keeperspillet er på topp i høst, hvis medaljer skal være innenfor rekkevidde.

Viking trenger forsterkninger raskt.  Navn som Kienast (HamKam) og Sokolowski (Lyn) skal begge være i Vikings søkelys.   For Viking trenger klassespillere som kan gå rett inn og forsterke førstelaget, ikke bare troppen.

Jeg venter i spenning på om Viking nå velger riktig i sine varslede spillerkjøp. 

Tore Haugvaldstad 

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Juks og svart humor

Rosenborg – Viking 2-0

Å høre den fallesyke John Pelu’s «forklaring» og ferdigregisserte «unnskyldning» etter kampen på hvorfor han ramlet omkull og skaffet Rosenborg straffespark, kan med litt godvilje oppfattes som svart humor. Som vel kan sies å være motsatt av Stand-Up komedie..?  For Pelu gjorde ALT for IKKE å stå oppreist da han løp mellom Soma og Pereira.  Selvfølgelig er det kritikkverdig at hverken dommer Terje Hauge eller hans assistent på linjen ikke får med seg bedrageriet,  men skal noen straffes i ettertid må det først og fremst være jukseren selv,  John Pelu.

Fotballen forsøples av juksemakere. Enten det gjelder holding i trøyer eller bevisste forsøk på å lure til seg frispark, og aller helst straffespark og gjerne en utvisning til motstanderen i tillegg,  er dette noe jeg misliker sterkest med utvikling av den «moderne fotball».   Det kryr av fallesyke storstjerner i internasjonal fotball, som Uniteds Ronaldo (heldigvis blitt mindre etter hvert), italias Totti og svenskenes egen primadonna Zlatan Ibrahimovic. Eksemplene er mange flere, og Martin Fillo er selv ikke helt plettfri for å ramle enkelt..  Dessverre.

 Jeg applauderer for alle Stand-up artister som holder seg på beina når de skal og bør!

Viking hadde trolig klart å få med seg poeng fra Lerkendal uten jukset (Pelu skulle hatt sitt andre gule for filmingen, og dermed utvisning..).  Istedet ble det nok et tap for Viking, og allerede farvel til gullhåpet..  Viking spilte ingen god kamp. Laget skapte knapt nok målsjanser, og sliter fortsatt med å finne rytmen vi kjenner fra de gode periodene fra 2007 sesongen.  I år går det mer trått,  og det er betenkelig at tidligere klipper som Soma, Gaarde og Samuelsen med flere fortsatt virker å spille uten den nødvendig selvtillit.  Neste seriekamp soner Ragnvald Soma for 3 gule, og  Thomas Myhre for sitt røde..   Jeg synes spesielt synd på Myhre, som nå har fortjent litt opptur på slutten av karrieren.

Owe Røsler og spillerstallen har en stor jobb foran seg denne uken.  En jobb jeg tror de klarer. For mot Bodø Glimt snur formkurven til det bedre!  Aldri om Viking taper den kampen..! 

Tore Haugvaldstad 

Publisert i Ukategorisert | 1 kommentar