Nesten dødt løp

Skoledebatt ved Sandefjord videregående skole (foto: Sverre Lilleeng)Under 200 stemmer skiller Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet i årets skolevalg.

Arbeiderpartiet vant knepent valget med flest stemmer fra elevene som går på de videregående skolen i Norge. Både Ap og Frp går kraftig fram i forhold til skolevalget i 2007.

Men i fordelingen av antall stortingsrepresentanter går Frp av med seieren, ifølge tallene fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste.

Over og ut

Skal man bruke årets skolevalg som utgangspunkt er det over og ut for den rødgrønne regjeringa. For til sammen får de 71 mandater på tinget, hvis skolevalget står seg til valgdagen. Selv ikke med de ni mandatene som Rødt fikk holder det til å beholde makta.

Dårligste valg siden 1989

Skolevalgets store taper er Sosialistisk Venstreparti. De går bare tilbake med 0,4 prosent, men gjør med det sitt dårligste valg siden 1989. På fire år har partiet mistet 6 prosent av stemmene blant elevene på videregående.

Også Senterpartiet gjør et svært dårlig valg, og går tilbake 1,5 prosent etter å ha ligget stabilt siden 2003 på rundt 7 prosent av stemmene.

Til sammen stemte 133 208 elever i videregående skoler over hele landet i årets skolevalg.

Se landsoversikten her

Se resultatene fra ditt fylke her

Hva synes du om resultatene fra skolevalget?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *