Billigere sprit – hvor mye sparer du?

absolut vodka

Høyre og FrPs yndlingsargument for å kapre førstegangsvelgere er lavere avgifter på tobakk og alkohol. Men hvor mye vil de egentlig kutte? Hvor mye sparer du?

Avgiftene på brennevin med 40% alkohol er hele 80,5 prosent. Det vil si at om du kjøper en flaske Absolut Vodka til 282 kroner går 227 kroner til Staten.

Lyver Høyre?

Høyre har gang på gang fridd til unge velgere med løfter om lavere alkoholavgifter. Men vi kan ikke finne et ord om dette i deres alternative statsbudsjett.

Fredrik Tronhuus i Unge Høyre sier at avgiftene ble 25 prosent lavere da Høyre var i regjering forrige gang.

– Nå ønsker Unge Høyre en svak reduksjon av avgiftene, sier han.

Men dette står det ingenting om i Høyres partiprogram eller Høyres håndbok for 2009.

Vil øke tobakksavgiften
Derimot skriver de at de ønsker en forsiktig økning av tobakksavgiften! Høyre har altså ingen konkrete planer om å redusere avgiftene på alkohol og tobakk…

23 kroner billigere

Frp har faktisk foreslått og gjennomføre de kuttene de skryter av i skoledebattene. De foreslo å kutte avgiftene på alkohol med ti prosent i sitt alternative statsbudsjett. Det vil si at vodkaflaska vil bli 23 kroner billigere, den vil altså koste 259 kroner.

Er du ikke så glad i sprit vil en flaske Tariquet til 97 kroner bli kostende 89. Du vil altså kunne spare noen kronestykker.

Snusboksen vil ikke bli så veldig mye billigere. Hvis Frp hadde styrt Norge i år ville du spart nesten to kroner per boks posjonssnus.

Dette innlegget ble publisert i Arbeiderpartiet, Høyre og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til Billigere sprit – hvor mye sparer du?

  1. Tilbaketråkk: Valgbars valg-bar » NRK Valgbar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *