Leter etter barn av Ferdinand Baumgartinger i Molde og Kristiansund

Slektninger i Østerrike søker etterkommere av Ferdinand Baumgartinger i Norge

Slektninger i Østerrike søker etterkommere av Ferdinand Baumgartinger i Norge

Marinesoldat Ferdinand Baumgartinger fra St.Konrad i Østerrike (bildet) tjenestegjorde i Norge for den Tyske Marinen under andre verdenskrig. Familien i Østerrike vet at han fikk barn her, trolig i Molde eller Kristiansund. Nå vil de gjerne finne sine norske slektninger.

Det er soldatens barnebarn Rudolf som har tatt initiativ til å forsøke å finne bestefarens barn i Norge. I et brev til Tore på Sporet beklager han all smerte tyskerne påførte Norge under krigen. Han forteller at morfar Ferdinand Baumgartinger var født i 1901, og at han var passert 40 år da han dro i krigen. Hjemme hadde han kone og fem barn. Men familien er sikre på at han ble far til ett eller flere barn i Norge også.

Møre og Romsdal

På hans papirer står det at han har oppholdt seg i Molde, Kristiansund og tilslutt Oslo. Han har sendt postkort hjem fra blant annet Molde. Flere i familien mener han kan ha en datter i Molde, og kanskje barn i Kristiansund også. Faren døde allerede i 1947, men familien forteller at det kom en norsk kvinne til landsbyen St.Konrad der Ferdinand var fra og spurte etter han rundt 1950. Men hans barn stoppet besøket.

Skrev brev

Ferdinand Baumgartinger hadde en sønn ved samme navn, og han skal ha fått brev fra Norge som ble tatt vare på. Men de ble brent da han døde for noen år siden. Så man har ingen spor etter barna i Norge. Så nå ber barnebarnet Rudolf, Tore på sporets seere, om hjelp. Kjenner du barn av tyske soldater i Molde og Kristiansund, som har Ferdinand som far på sine papirer, så vil han gjerne komme i kontakt med dem. Kanskje du kan tipse dem om denne artikkelen.

Har du tips: send mail til:  tore@nrk.no  og merk mailen «Ferdinand»

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *