Harald letter etter sin far som mamma møtte i Oslo i 1978

Televerket

Kan du hjelpe Harald som leter etter sin ukjente pappa? Haralds mamma var sammen med mannen en gang og ble gravid i Oslo i 1978. Men hun traff han aldri mer etter dette. Harald har i flere år lett etter sin ukjente far. Nå håper han noen av Tore på sporet følgere hjelpe han på sporet etter en pappa han så gjerne skulle visst hvem er.

I august/september i 1978 møtte  Haralds mor en mann i drosjekø i Oslo. Hun var da 18 år gammel og hadde flyttet til Oslo fra Nord-Norge.  Mannen , som var en del år eldre enn henne,  var meget hyggelig, og de  to ble enige om å møtes noen dager seinere på et spisested på Karl Johan.  Noe de også gjorde. Etter at de hadde spist sammen, måtte han innom jobben for å ta en telefon.

Televerksbygningen

Haralds mor ble med mannen, som tok henne med til Telehuset, Televerkets bygg i Oslo beliggende i Kongens gate nr 8. Dette er et bygg som er forbundet med Kirkegata 15, og trolig var det i det tilliggende bygget mannen hadde kontor. Haralds mor forteller at de gikk inn døra til Kongensgata 8 og tok heis opp i etasjene hvor han delte kontor med flere. Men denne dagen var det ikke flere på kontoret, og det var har Haralds mor og mannen var intime sammen.

Ingen kontakt

Harald mor møtte aldri mannen mer, men 9 måneder senere ble Harald født.  Mora husker ikke noe navn. Hun husker at mannen foreslo at hun kunne bli med han på en reise til Tyskland som han skulle på, men dette takker hun nei til. Hun gikk senere tilbake til Telehuset og lette etter han, men fikk ingen informasjon om mannen.

Østlending

Hun forteller at han var rundt 30-35 år, noe som vil tilsi at han var født i perioden 1943-48. Han var rundt 187 høy, hadde brune øyne, brunt hår og snakket østlandsdialekt. Han var pent kledd i kort sommerfrakk, hvit skjorte og mørke bukse. Han beskrives som en høflig og dannet mann.

Mange års søk

Harald er en av mange som har lett lenge etter sin far, som trolig jobbet i Televerket i Oslo i denne tiden.  Men han har ikke klart å finne han. Med denne etterlysningen håper Harald at faren kanskje skal se den og få vite at han eksisterer. Eller at noen andre har tips om hvem mannen kunne være.

Tips på mail

Om du har tips som kan hjelpe Harald  til å finne sin far, så send dem til :  tore@nrk.no.  Vær så snill å IKKE skriv tips på facebook eller her, men send dem til oss på mail.

Kontorer

Her er et kart over bygget den gang, og kontorene Haralds mamma og far besøkte.

 

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Harald letter etter sin far som mamma møtte i Oslo i 1978

  1. Terje Smerud sier:

    Vedkommende har vært i kontakt med med i dag. 9/1 2017. Han tok kontakt med meg da det er jeg som opprettet «Televerket gjennom tidene». Det lir lagt ut en ny forespørsel ved første anledning i kveld.
    Jeg har mange kjente på denne siden. Kanskje en eller annen har hørt om dette da rundt denne tiden. Håper vedkommende finner sin far.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *