Leter etter barnet til marinesoldat Rudolf Starovasnik

Tore på sporet søker sønn av slovensk soldat fra 2 verdenskrig.

Tore på sporet søker sønn av slovensk soldat fra 2 verdenskrig.

Tore på sporet leter etter barnet til Rudolf Starovasnik fra Slovenia. Han var soldat i den tyske marine under 2 verdenskrig og fikk et barn med en norsk kvinne, trolig  mellom 1943 og 1945.

Det er et uvanlig brev Tore på sporet redaksjonen har fått fra en dame nå bosatt i Tyskland. Hun forteller at hennes morfar Rudolf Starovasnik fra Slovenia, tidligere del av Jugoslavia, tjenestegjorde i den tyske marinen under krigen. Han var stasjonert i Norge, og som mange andre soldater hadde han et forhold med en norsk kvinne.

Fødte sønn

Forholdet resulterte i et barn, trolig født i tidsrommet 1943-1945. Damen forteller at hennes mor aldri møtte sitt norske søsken, men hun hørte at det trolig var snakk om en gutt. Og at de mottok pakker fra Norge i den tøffeste tiden til Slovenia etter krigen. Kanskje hadde de kontakt? Men hun husker verken barnets eller barnets mors navn.

Vil finne barnet

Derfor håper barnebarnet å finne Rudolfs barn gjennom Tore på sporet. Hvor han var stasjonert i Norge vet hun heller ikke, men håper at om det finnes en person som har navnet Rudolf Starovasnik som far på sin fødselsattest i Norge. Mannen (om det stemmer at det var en sønn) er i dag rundt 70 år gammel.

Tips

Om du har tips i saken, eller om du kjenner Rudolf Starovasniks barn i Norge, hører vi gjerne fra deg.

Send en mail til   tore@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Leter etter barnet til marinesoldat Rudolf Starovasnik

 1. Rolf Arne Johnsen sier:

  Hei vi leter etter far til min far. Men han skal da være fra Polen og hete Rudolf Skrzypczynski. Min far er født I Trondheim 17.oktober 1943. Men min farmor sa han kom fra en by som heter Breslau. Byen heter I dag Wroclaw. Min farfar var rundt 30 åre

 2. Sissel Ruth Leithe sier:

  Hei vedr denne sjø ofiseren.. så vet jeg egentlug om dette henger sammen. Men etter min mors bortgang. Har jeg funnet en del rare ting. Mange flotte kjoler etter hennes ungdoms tid .nå gitt bort. Ett par avis utklipp av noe Rusisk besøk i Oslo ? Min mor slekt kommer fra Kristiansund. N. Ålesund. Molde Bergen. Det er igså min Bestemor v navn Bertha. Søster ..? Står litt stilt. Men jeg husker spes en gang i beg av 60 tallet, det kom en UBÅT TIL KRISTIANSUND. Denne båten husker jeg spess en mann som fulgte og viste meg tibg hele tiden, hvorfor har jeg vel aldri vist.men jeg er født i 1960 og flyttet fra Kristiansund i 1967- 1968.

  I den annkedning søker jeg min slekt og får. Da jeg er Et «uønsket «barnehjems barn» fra Kristiansund.
  Jeg ønsker selvsagt og søke opp familien.men er livredd for svar som alkohol .stoff misbruk og lignende..så det er kanskje ikke det svaret man ønsket.?
  Har dessverre ikke annonsen vedr dette russiske. Navnet på stående fot.men en intuisjon.sier at min mor.bestemor har kjennskap til det dessverre er de begge borte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *