Lina søker sin palestinske familie

Lina Nordam ble født i Jerusalem. 30 år seinere drar hun tilbake for å lete etter familien sin, sammen med Tore

Lina Nordam ble født i Jerusalem. 30 år seinere drar hun tilbake for å lete etter familien sin, sammen med Tore

Hun ble født på et sykehus i Jerusalem i Israel for over 30 år siden, med en palestinsk pappa og norsk mamma. Men da Lina Nordam var ett år bestemte hennes mamma seg for å flytte hjem til Norge. Det var siste gang datteren Lina så faren og søsknene.

 Lina Nordams mamma dro til Ramallah på Vestbredden for å jobbe som sykepleier. Her nede møtte hun en palestinsk fembarnsfar som hun forelsket seg i. De to ble gift og i 1984 ble datteren Lina født. Men ett år etter at datteren ble født, bestemte mor seg for å reise hjem til Norge. Hun tok også med seg datteren Lina.

Kontakten brutt

Dette ble siste gang Lina så sin far og søsken i Palestina. All kontakt med familien i Midt-Østen ble brutt, og Lina vokste opp som enebarn i Norge. I dag bor hun i Fredrikstad med sine to sønner. Hun har prøvd å finne og få kontakt med faren mange ganger. Men har aldri lyktes å finne dem.

Nå eller aldri

Men da Lina feiret sin 30’ende bursdag bestemte hun seg for å gjøre ett siste forsøk på å finne sin palestinske familie. Derfor skrev hun em e-post til Tore på sporet og ba om hjelp. I kveldens program får du se hvordan det gikk da Tore Strømøy prøvde å oppfylle Linas drøm om å se igjen sin pappa og søsken.

 

Dette innlegget ble publisert i Programomtaler. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Lina søker sin palestinske familie

 1. Hege Anita Qatto sier:

  Håper Lina finner familien☺ Hvis ikke er vi villig til å hjelpe til, min mann er fra Palestina på vestbredden ikke langt fra ramallah☺

 2. ToreFan sier:

  Tore kan reise my rundt omkring… Men! Han er kul! =D Han er den kuleste i verden!!!!
  Jeg er Tores størtse fan! =D

  • ToreFan sier:

   Jeg er den samme ToreFan! Jeg ser vær eneste episode av Tore på sporet! Vis jeg går glipp av en så går jeg på NRK.no og ser den der!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *