Jorunn vil hjelpe andre adopterte

Jorun og ReneLørdag møtte du Jorunn Eid Fuglu og hennes to halvsøsken i Tore på Sporet.  I programmet ga hun og søsknene tv-seerne et sterkt innblikk i hvordan livet som adoptert kan være. Nå jobber Jorunn for å hjelpe andre som har opplevd lignende ting.

-I dag ser jeg sammenhengene, men det har jeg ikke alltid gjort, forteller Jorunn Eid Fuglu.  Møtet med søsknene mine og møte med min mors historie har gjort at jeg har fått mange svar på ting jeg har lurt på hele livet. Jeg har så lenge jeg kan huske blant annet lurt på hvorfor jeg så ofte følte, tenkte og reagerte annerledes enn mange andre i forskjellige situasjoner.

Mange spørsmål

-Spørsmålene har vært mange. Hvorfor var jeg så sårbar? For allerede som jentunge reagerte jeg annerledes enn jevnaldrende. Hvorfor gråt jeg alltid så mye mer enn alle andre når jeg så på  kjærlighetsfilmer? Hvorfor var jeg den eneste av mine venninner som gråt ved å se på “Huset på prærien”? Hvorfor gråt jeg alltid så mye mer enn andre i begravelser?

Redd for avvisning

-Da jeg ble eldre var jeg så redd for å bli avvist, at selv det å ha en kjæreste i ung alder ble en for stor utfordring til at jeg turde å inngå i et slikt forhold. Jeg var selvavvisende. Jeg var mørkeredd, og slet med å sovne om kvelden. Jeg våknet aldri uthvilt om morgenen. Jeg var ofte sliten uten å forstå hvorfor.

Evig savn

-Jeg hadde alltid et sterkt savn og følte meg ofte ensom og alene, selv om jeg var sammen med andre mennesker. Jeg slet med å føle tilhørighet til ulike grupper enten det nå var venner eller idrettslag. Selv om jeg var flink på mange områder, slet jeg med prestasjonangst. Og jeg ble veldig ansvarsfull ovenfor min familie og spesielt min adoptivmor.

Reisen til Tyskland hjalp Jorun og Bob Cato til å få satt mye på plass

Reisen til Tyskland hjalp Jorun og Bob Cato til å få satt mye på plass

Savnet hun meg?

-Jeg var redd for at min adoptivmor skulle dø, selv om hun ikke engang var syk.  Det var så ille at jeg bestemte meg for å dø selv om hun døde. Spørsmålene hopet seg opp. Hvorfor? Hvorfor så jeg ut som jeg gjorde? Var det noen der ute jeg lignet på? Lurte min biologiske mamma på hvem jeg var, hvor jeg var, hvordan jeg så ut, om jeg hadde det bra? Savnet hun meg? Var hun lei seg for at hun hadde gitt meg bort? Var det min skyld at hun kanskje hadde det vondt?

Fikk hjelp

-Hadde jeg noen evner jeg ikke visste om? Hvem var jeg egentlig? Som en følge av hva jeg har opplevd gjennom min oppvekst ved å være adoptert og de utfordringene jeg hadde I familien jeg vokste opp i begynte jeg for en del år siden min terapeutiske reise hos terapeut Jørn Olav Strekerud i Dialoggruppen i Drøbak. Den terapeutiske prosessen jeg nå har vært igjennom har gitt meg innsikt, kunnskap og forståelse for mine reaksjoner og mønstre som jeg har hatt i livet mitt som en følge av det jeg har opplevd.

Finne meg selv

-For meg har det vært en reise i å finne tilbake til egenverd, selvrespekt og egenkjærlighet. Dette har gjort meg tryggere i meg selv, mindre sårbar og funnet måter å kunne leve med min historie på en mye bedre måte enn før, sier Jorunn som i dag bruker all sin tid på å hjelpe andre i samme situasjon som henne.

-Jeg driver nå egen praksis som terapeut innenfor Dialoggruppen for å kunne hjelpe andre til å bearbeide sine opplevelser, forteller hun.

Åse Marie Amundsen forlot 4 barn i Norge, og døde i Tyskland.

Åse Marie Amundsen forlot 4 barn i Norge, og døde i Tyskland.

Takknemlig

Jorunn er veldig glad for det som skjedde etter at Tore på sporet begynte å lete etter hennes mor. Det åpnet en ny verden for Rocke-Lills barn.

-Jeg retter en stor og evig takk til Tore og Tore på sporet som gjorde det mulig for meg å møte mine søsken og få møte mennesker som kjente min biologiske mor. Dette har vært en fantastisk reise som har bidratt til å forandre mitt liv, sier Jorunn

Vil hjelpe

Nå vil Jorun selv jobbe med folk som har problemer med adopsjonsproblematikk, hun vil bruke sin erfaring til å hjelpe andre adopterte. Men også de som har sosiale og oppvekstrelaterte utfordringer.

-Jeg holder også fødselsforberedende kurs. Fødsels-angst, angst generelt og depresjoner er en del av mitt kompetanseområde, og det føles så givende å kunne hjelpe andre, sier Jorunn Eid Fuglu.

Jorun kan treffes på epost: jorunn.fuglu@dialoggruppen.no

 

 

Dette innlegget ble publisert i Bonusmateriale. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Jorunn vil hjelpe andre adopterte

  1. Hei igjen ,leser ,ser på ALLE Tore på sporet,som norsk adoptert og 67års erfaring som Adoptert føler jeg at kjenner igjen mye ,når det gjelder ,tanker ,følelser ,sårhet,masse tanker ,svar «» Hvem er jeg «? Arvlige sykdommer, jeg har truffet Tore Strømøy ,og mitt ønske er at hans Team og hanselv får lage fler programmer ,dette er stort. , tenk forden adopterte og vite det som alle andre vet ,og få møte ,se likheter mm.lykke til adopterte ,lykke tilTore,mvh Finn Reinhardsen,og Jorunn dette er jo helt topp det du gjør med og hjelpe andre ,støtter deg 1000 prosent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *