Ny Tore på sporet gjennom fire verdensdeler

Lørdag er det klart for ny Tore på sporet serie.

Lørdag er det klart for ny Tore på sporet serie.

Lørdag 14 november starter den nye Tore på sporet serien. Dette betyr at en periode på over to år med søk og reising er over for den lille redaksjonen. Vi presenterer nå 8 nye saker og dere får bli med på reise til fire verdensdeler.

Det er med både stolthet og glede vi nå kan ønske dere seerne velkommen tilbake til nok en runde med Tore på sporet. Vi har funnet ut at dette er den åttende gangen vi skal på lufta og vi gleder oss veldig til å fortelle dere nye spennende historier fra det virkelige liv. Som vanlig så har vi reist en god del, og denne gangen er det verdensdelene Europa, Asia, Sør Amerika og Nord Amerika som får besøk.

Lang tid

Vi har som vanlig forsøkt å lage en spennende blanding av historier, og selv om alle handler om jakt på slekt og familie, så er de allikevel veldig forskjellige. Vi starter med en sak jeg har jobbet med i de siste ti årene, uten å komme noen vei. Jeg har selvsagt ikke jobbet med en sak hver dag i ti år, men jeg har tatt den fram av og til gjennom årene for å se om jeg kunne komme noen vei.

Ville hjelpe kjæresten

Det var artisten Arne Benoni i Sandefjord som tok kontakt i 2005. Og han gjorde det på vegne av sin kjæreste og samboer gjennom mange år, Britt Gustavsen. Hun visste at hun hadde en bror som ble født i Sverige under krigen, og at de hadde samme far. Mer visste hun ikke. Foreldrene var døde og det fantes ingen andre spor enn at de visste faren var i Sverige under krigen og skulle ha fått et barn der.

Tore Strømøy og Britt Gustavsen FOTO NRK MINI

Tore og Britt Gustavsen. jeg ville så gjerne løse hennes sak, og nektet å gi opp.

Så hvor starter du å lete etter en person du ikke vet navnet på, ikke når han er født, egentlig ingen ting. Hva vi gjorde og hva som skjedde får du se lørdag. Jeg lover at det blir både spennende og en historie med overraskelser. I år som de to foregående seriene konsentrerer vi oss om kun en sak i hvert program. Men da får du være med på hele prosessen fra henvendelsen kommer inn til vi avslutter den.

Siste i september

Den siste reportasjereisen var vi på i månedsskiftet august-september, så en del av sakene er rykende ferske. Mens den første saken er det to år siden vi ble ferdige med. I det siste har det gått mye i redigering og kommentarskriving. Og de siste dagene har det vært promotering av programmet som har stått på planen. Jeg har hatt besøk av NRK lørdagsrevyen, Dagbladet, Se og Hør, Her og Nå, Adresseavisen, samt at jeg er invitert til flere radiosendinger.

Ut med informasjon

Dette er vi veldig glade for, siden det viktigste i dagens medieverden er å bli sett. I dag har jeg allerede vært på NRK P1 + sin morgensending, og fortsetter i NRK Trøndelags ettermiddagssending, før jeg runder av på P1s kveldsåpent. Jeg liker å være med i radio, så dette er noe jeg ser fram til. Dessuten får alle som er med oss på Facebook jevnlige oppdateringer fra oss.

Gjengen i studioet vi bruker denne gangen. Fra venstre bak er redaksjonen. Hege Margrete Kaspersen, Tore og Kjetil Nesgård.

Gjengen i studioet vi bruker denne gangen. Fra venstre bak er redaksjonen. Hege Margrete Kaspersen, Tore og Kjetil Nesgård.

 

Aktiv facebook

Nå vil vi også begynne å legge ut flere saker fra publikum på blogg og facebook. Men det er viktig at dere som har saker dere vil ha ut enten på facebook eller her på bloggen, sender dem til oss i en mail. Mailadressen er tore@nrk.no   Har du en etterlysning, så send med tekst og gjerne også bilde. Dess flere opplysninger, dess større sjanse for løsning.

På alle plattformer

Så da er vi i gang. Framover kommer det jevnlig stoff og bilder både her på bloggen , og selvsagt også på facebook. Vi håper vi kan øke antall følgere på alle plattformer gjennom serien. Men det viktigste er selvsagt det som foregår på tv’n lørdagskveldene. For de som ikke er hjemme da, så er det repriser både på NRK1 søndager og NRK2 mandager. Pluss at du kan se episodene  på NRK-nett tv, som du finner på nrk.no. Det er ingen grunn til å gå glipp av en eneste episode.

Beste hilsen Tore

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

5 kommentarer til Ny Tore på sporet gjennom fire verdensdeler

 1. Gretha Solberg sier:

  Hei Tore. Tok kontakt med dere for ca. 10 år siden for å få hjelp til å finne min danske farfar, men fikk svar om at det var en vanskelig sak, men fikk da lyst til å prøve på egenhand. Med hjelp av kirkebøker, Dis Danmark, nettet og en privatetterforsker, fant jeg ut mye. Mannen stakk fra Inderøy, videre til Canada ( kanskje har noen tanter og onkler der) der han jobbet som ridende politi, før han tidlig 70 tall retunerte til Danmark og forpaktet en stor Herregård. Han fikk ikke flere barn ( som vi vet) en far, så han døde ensom i 77. Jeg har nå god kontakt med mange av farssøskenbarn i Danmark og vi er der flere ganger i året. Så dette ble en glad sak likevel, og det er like koselig å komme «hjem» hver gang. Slekt er spennende. Hilsen Gretha Mikkelsen Solberg

 2. Margareth Lihaug sier:

  Hei. Jeg lurte på om det går ant å få hjelp til å kontakte mine halv søsken oppe I Bodø. Vet det ikke er ute i den vide verden men har hatt lyst til å komme i kontakt med dem i mange 10 år men er vel for feig. Jeg er adoptert av min mammas mann. En bedre far kunne jeg ikke fått. MEN det er 5 søsken som er I tankene mine til stadighet. Er dette en for liten sak for deg så forstår jeg det godt. Ser frem til en posetiv tilbakemelding likevel. Må jo leve i håpet.
  Med vennlig hilsen Margareth Lihaug

 3. elin sier:

  Hei oppfyller dere drømmer. ?
  Fra Elin

 4. elin sier:

  Hei oppfyller dere drømmer til folk ?

  • Tore Strømøy sier:

   Vel, vi prøver å hjelpe til med å føre sammen slekt og venner da. Så om drømmen handler om noe sånt, så er svaret ja 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *