Jakten på Britts ukjente bror i ny Tore på sporet-sesong

Tore Strømøy og Britt Gustavsen FOTO NRK MINIDa Britt Gustavsen var ung jente, ringte det en dag en svensk mann og spurte etter faren hennes. Britts mor ba henne legge på og si han hadde ringt feil. Det var siste gang Britts svenske halvbror prøvde å ringe sin norske far. I alle år etterpå har Britt prøvd å finne han.

 

TORE PÅ SPORET   –    SESONG 8    –    PREMIERE LØRDAG 14 NOVEMBER   KL 20.55   PÅ  NRK1

Britt Gustavsen er i dag 69 år gammel, samboer med musikeren Arne Benoni og mor til to døtre. Hun bor fortsatt i fødebyen Sandefjord, hvor hun ble født i 1946. Hun var yngst i en barneflokk på fire. Men da hun var ung skjedde det noe som skulle følge henne resten av livet.

Telefonen

En dag ringte telefonen hjemme hos familien Kristiansen i Sandefjord. Britt tok av røret, og hørte en svensk mann spør etter hennes far, Anker Kristiansen. Da Britts mor hørte dette ba hun datteren om å legge på, og si til svensken at han hadde ringt feil. Senere får Britt vite av mora at mannen som ringte var hennes svenske bror. En «lausunge» som faren hadde fått da han var i Sverige under krigen.

Lett i alle år

Britt har i alle år siden forsøkt å finne broren sin. Både fordi hun ville forklare at hun aldri ønsket å avvise han, og for å si hun gjerne ville bli kjent med han. Problemet var at han aldri hadde sagt navnet sitt, og heller ingen i familien ville si noe mer om han.

Etter at både mor og far var døde, var det ingen som kunne hjelpe henne. For snart 10 år siden tok samboer Arne kontakt med Tore på sporet for å be om hjelp. Kunne Tore finne en mann man ikke visste noen ting om?

Dette er historien Tore Strømøy forsøker å løse i det første programmet i den nye etterlengtede Tore på Sporet-serien på NRK1. Det skal vise seg å være langt fra lett.

 

FAKTA OM TORE PÅ SPORET:

Våren 2016 er det 20 år siden det aller første programmet Tore på Sporet programmet gikk på NRK. Forrige gang Tore på sporet var på lufta var i 2013.

Serien, og har vært en av NRKs største tv-suksesser, med seertall på opp mot 1.4 millioner. Gjennomsnittet for alle 59 programmer ligger fortsatt godt over 1 million seere. Totalt har nesten 73 millioner seere sett Tore på sporet gjennom årene i Norge. De siste seriene har også vært sendt i Sverige, Danmark, Finland og på Færøyene.

Årets serie er den åttende i rekken. Både programmet og programskaper og programleder Tore Strømøy er flere ganger blitt kåret til årets beste. Strømøy er den eneste i Norge som har blitt kåret til årets tv-navn 4 ganger.

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Programomtaler. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Jakten på Britts ukjente bror i ny Tore på sporet-sesong

 1. Reidun Anita Nilsen sier:

  Vil finne min gamle eks. Arne Roger Andersen. Jeg vet ikke hva han heter nå, Men hans far het skjæret. Hjelp meg å finne han Tore. Vi gikk jo i samme klasse på Rosenvilde i Bærum. Dette betyr alt for megg. Er glad i mine venner. Men han ble borte fra meg. Så vær så snill å hjelp meg å finne han.

 2. solfrid sier:

  Lykke til med premiere på Tore på sporet til lørdag.
  Gleder meg.
  Hilsen Din «fan» på Torp:-))

 3. Hei Tore,nå kom det en tåre i øyekroken , idag har jeg vært hos bio fetter ,og kusine ,som adoptert har jeg vært hos mine ,fremdeles rart ,men takk for dine program de rører meg. Mvh Finn Reinhardsen , ser frem til flere programmer

 4. Anny Sofie Næss sier:

  NRK publiserer at reprisen på Tore på sporet skal gå kl 1700 på søndag. Så viser det seg at programmet SLUTTER kl 1700. Skjerp dere NRK!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *