Åge forteller historien bak Trondheimsnatt

Åge Aleksandersen er guide i Trondheim søndag

Åge Aleksandersen er guide i Trondheim søndag

Åge Aleksandersen og Anne Hvidsten er guider i Trondheim og Austrheim i søndagens Sanger om Norge. Åge forteller den sterke historien bak «Trondheimsnatt», og du får møte personen sangen egentlig var skrevet til.

Åge Aleksandersen framførte sangen «Trondheimsnatt» for første gang i Tore på sporet i 2002. Og selv om mange falt for sangen allerede da, var det ikke mange som skjønte at dette ville bli en av trondheimernes og trøndernes mest kjære sanger. En sang som framkaller sterke følelser, ikke minst hos trøndere som har flyttet fra Trøndelag. I søndagens program forteller Åge historien bak sangen, og vi får vite hvem sangen egentlig var ment for. Det mange tror var et forsøk på hyllest til Åges hjemby, er egentlig en hilsen til en venn som hadde det tøft. Vi får bli med Åge både til Flatåsen og andre steder han liker seg godt i Trondheim.

Anne Hvidsten viser fram sitt Austrheim.

Anne Hvidsten viser fram sitt Austrheim.

Austrheim

Etter besøket i Trondheim går ferden sørover langs kysten til Austrheim kommune, som ligger lengst nord i Hordaland. Her bor artisten Anne Hvidsten som har laget sangen «Heim til Austrheim». Dette er en sang som har blitt sangen for alle som har tilhørighet i denne kystkommunen, som kanskje er mest kjent for sin største arbeidsplass Mongstad. Tobarnsmamma Anne er guide i hjemkommunen og tar oss med både til Mongstad, ut i havet og til fastlands-Norges vestligste punkt. Og selvsagt får vi høre hyllesten til Austrheim, med mange sangere fra kommunen.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Åge forteller historien bak Trondheimsnatt

  1. Else B. stokkmo sier:

    Utrolig flott program, og vi kan se det i Singapore rett etterat det har gått på luften i Norge!
    Bukker og takker —– & Tore er den beste programleder!!!! 🙂

  2. Bare superbra program da, njuter av flotte vyer filmning programledaren o ikke minst nydelig musik. Underbart program tack,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *