Torolfs skrev en sang for å komme ut av sorgen

Torolf Nordbø har skrevet sangen "Eg lengtar heim i kveld" til hjemstedet Finnøy.

Torolf Nordbø har skrevet sangen «Eg lengtar heim i kveld» til hjemstedet Finnøy.

Torolf Nordbø fra Finnøy i Rogaland opplevde at han beste kamerat døde i en arbidsulykke som også tok ni andre liv. I helgas Sanger om Norge forteller Torolf om den tunge tiden etter tapet av barndomsvennen og hvordan en sang ble veien ut av sorgen. Vi blir også med Lars Lillo-Stenberg på tur i hans Oslo.

Mandag fjerde november 1985 jobbet Torolf Nordbø fra Finnøy med å bygge en oljeinstallasjon i Gandsfjorden ved Stavanger. Denne kvelden veltet sementfartøyet Concem med 22 mennesker om bord. Ti av dem ble drept, en av dem var Torolfs beste venn Eivind Hesby. Etter ulykken slet Torodd med store angstproblemer. Veien ut skulle vise seg å bli å lage en hyllest til hjemstedet Finnøy og til den gode tiden før ulykken. I kveld besøker Torolf og Tore Strømøy Finnøy i jakten på «Sanger om Norge»

Lars Lillo-Stenberg tar med Tore på en annerledes Oslo-tur.

Lars Lillo-Stenberg tar med Tore på en annerledes Oslo-tur.

Oslo-Oslo

Lars Lillo Stenberg er kjent som Oslogutt og for mange sanger om Oslo. Men da Oslo kommune ba han om å lage en ny Oslosang til tusenårsjubileet i år 2000 fikk han problemer. Løsningen ble å kjøpe en dansk reisehåndbok om Oslo og reise til New York for å hente inspirasjon. I kveld drar Tore til Oslo for å innlemme Stenbergs sang «Oslo» i sin samling Norgessanger, og for å få en guidet tur i Lars Lillo Stenbergs by.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *