Vi besøker Frode i Kristiansund og Hellbillies i Hallingdal

Frode Alnæs viser fram fødebyen sin søndag.

Frode Alnæs viser fram fødebyen sin søndag.

Første program i den nye serien «Sanger om Norge» ble oppdaget av 635.000 tv-seere. Men langt fler kom på i slutten av programmet. Så vi ble oppdaget av flere utover kvelden. Neste søndag skal vi besøke Frode Alnæs i Kristiansund og Aslag Haugen og Arne Moslåtten i Ål i Hallingdal.

Til Kristiansund og Ål

Å lansere et helt nytt programkonsept er en prosess som tar tid. Derfor er vi kjempeglade for at så mange hadde fått med seg det første programmet av Sanger om Norge søndag. Og vi håper at minst like mange er på plass igjen kommende søndag. Da reiser vi først til Nord-Møre og Kristiansund. Her venter Frode Alnæs på oss. Frode er kjent som en av frontmennene i populære Dance with a stranger, men har også en flott karriere som sosloartist. Søndag er han guide i hjembyen sin og sangen sin «Veit et sted».

Lynnis sang

Mange vil nok kjenne igjen sangen som en av Lynni Treekrems populære sanger. Men det var Frode som laget melodien og Ove Borøchstein som skrev teksten. Vi ønsket oss både FRode og Lynni som guider i Kristiansund, men dessverre så kunne ikke Lynni bli med denne gangen. Det betyr at Frode tar jobben alene, og vi lover at han gjør det med glans og selvsagt masse humor. I tillegg til byen, drar vi også ut til det nydelige fiskeværet Grip som også er en del av Kristiansund.

Arne Moslåtten er mannen bak alle Hallingtekstene hos Hellbillies.

Arne Moslåtten er mannen bak alle Hallingtekstene hos Hellbillies.

Hellbillies Hallingdal

Etter Kristiansund drar vi opp Hallingdalen for å besøke Hellbillies rike. Ikke mange band har skrevet så mye om hjembygda si som dette bandet. Arne Moslåtten som har skrevet alle tekstene tar imot oss hjemme i Ål, der også komponist og vokalist Aslag Haugen er kommet. Sammen tar de to oss med på en runde i Ål, og vi får høre historien om sangen «Fossegrimlåten», som er guttas hyllest til dalen de vokste opp i. Det er med andre ord tid for en ny runde med «hjemlengsel-tv».

Sanger om Norge – Program 2 Søndag 20.55 på NRK 1

Dette innlegget ble publisert i Programomtaler. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *