Tore klar for jakten etter «Sanger om Norge»

Tore Strømøy møter Halvdan Sivertsen på Kjerringøy

Tore Strømøy møter Halvdan Sivertsen på Kjerringøy

Søndag 16 mars klokka 20.55 er det premiere på Tore Strømøys nye tv-serie «Sanger om Norge» på NRK1.

I fjor sommer reiste Tore og hans team rundt i Norge for å besøke steder som er så vakre at noen bare måtte skrive en sang til dem. Artistene som har skrevet sangene får æren av å være guider på stedene Tore besøker. Det betyr at det ikke trenger å bli en helt vanlig tur han får bli med på.

Til Kjerringøy

I det første programmet besøker Tore Kjerringøy i Nordland. Her har Halvdan Sivertsen funnet sitt paradis, og har bygd seg hytte her ute. Møtet med Kjerringøy gjorde så sterkt inntrykk på sangeren at han skrev sangen «Kjerringøy» til ære for det lille stedet nord for Bodø. I programmene får du også høre historien bak sangene, og også møte andre med sterke bånd til plassen. Og du får selvsagt både høre og «se» sangen.

To steder

I alle programmene besøker Tore to steder hver gang. I det første programmet drar han også til Gjøvik hvor Eldar Vågan og Viggo Sandvik venter. Vazelinas sang «På Gjøvik» ble en stor hit, og lå mange uker på Norsktoppen da den kom. I programmet får vi bli med de to Vazelinakarene på en sightseeing du neppe har sett maken til. Vi kan i alle fall garantere mye fliring og mange artige historier. Vi skal også på besøk hoa andre som har sterkt forhold til Gjøviksangen, og får høre hvorfor blant andre skikongen Bjørn Dæhli kan byens hyllningssang på rams.
Tolv steder
Serien vil gå hver søndag fram mot påske. Totalt seks program hvor Tore besøker 12 steder. I det neste programmet drar Tore til Kristiansund og Ål i Hallingdal der henholdsvis Frode Alnæs og Hellbilliesgutta Arne Moslåtten og Aslag Haugen er omvisere.

Dette innlegget ble publisert i Programomtaler. Bokmerk permalenken.

13 kommentarer til Tore klar for jakten etter «Sanger om Norge»

  1. Hei.
    Jeg er fortsatt intresert I og følge med I den Nye serien;Sanger om Norge.Jeg kommer fra Toten så spennede at dere skal til Gjøvik
    NRK,sender jo ikke til Australia.Som jeg spurte for et par år siden;Tore på Sporet var jo her på ;Sunshine Coast:hvor Bjørn fant sin far.Og jeg bor jo på;Noosa Heads:hvor faren bode,og far og sønn traff hverandre her.Jeg ringte Trondheim,og dama sa du ville ringe tilbake.Jeg har gode venner I Trondheim.Karl Ove Bjørnstad,Sønnen Sivert på tinget.Og Kathrine som også jobber på NRK.De har alle vært på besøk hos meg,og på Ranchen til min datter,Mona Ballantyne..Håper jeg får svar på dette,.
    Tusen takk.
    Med hilsen fra Berte,P/s.Vi ligge 8 timer foran Norge.!!!

    • Per-Tore sier:

      Det kan hende at nett tv sender det i Australia

      • Tore Strømøy sier:

        Jeg tror Sanger om Norge kan sees på NRKs supre nett-tv tilbud over hele verden. Mvh Tore

    • Tore Strømøy sier:

      Hei Berte
      Du får sende meg en mail igjen og fortelle meg hva det er du ønsker. Som sangt, de fleste programmer kommer på NRk.no spilleren etter sending. Også i utlandet om det ikke er noen begrensninger som gjør at vi ikke har lov til å sende program i utlandet. Mailen til oss er tore@nrk.no Mvh Tore

  2. Herdis sier:

    «Fedje» er obligatorisk, spør du meg: http://open.spotify.com/track/72BuhZGU2wuHiWj70rK7Qd

    • Tore Strømøy sier:

      Fedje er ikke med denne gangen dessverre. Herdis. Ikke Frøya heller 🙂 Men om NRK ønsker flere runder etter denne så hvem vet. Send meg sangen 🙂
      Mvh Tore

  3. Espen Christensen sier:

    Jeg håper du ikke glemmer Lars Lillo Stenberg og Lillebjørn Nilsens hyllestsanger til Oslo.

    • Tore Strømøy sier:

      Hei Espen
      Oslo er selvsagt ikke glemt. Det blir en runde i Lars-Lillo Stenbergs Oslo i program fire. Og hans flotte hyllest til Oslo er med.
      Mvh Tore

  4. Solbjørg Emilie V.G. Espestøyl sier:

    Innertier, Tore – herlig program!
    Inspirerende både i forhold til kreativitet og lyst til å reise i eget land.
    Et velsignet pust i bakken i ei tid hvor så mangt føles å stå på spill.
    Hjertelig takk!

    • Tore Strømøy sier:

      Åååå så fint å høre Solbjørg! Jeg er så glad du synes det samme som meg. Mange fine «turer» venter på søndagene som kommer!
      Mvh Tore

  5. Erik sier:

    Hei!
    Gikk glipp av sendingen igår.
    Hvordan kan jeg få sett dette programmet? Ser ikke ut for at det ligger på nett-tv?

    mvh.
    Erik

    • Tore Strømøy sier:

      Hei Erik. Det var en feil i systemet som gjorde at programmet først kom på nett-tv spilleren i går. Men nå skal det være på plass.
      mvh Tore

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *