Tanya fra Australia drømte om norsk pappa

Et lite bilde, ett fornavn og beskjed om at han visstnok er fra Norge. Slik starter det første mysteriet i den nye Tore på sporet-serien. På vanlig vis får vi i åtte programmer være med programleder Tore Strømøy på jakt etter slekt over hele verden

35 år gamle Tanya Williamson er født og oppvokst hos adoptivforeldre i Melbourne i Australia. Da hun bestemte seg for å finne sin biologiske mor, så hun for seg et møte der mora ville klemme henne og si at hun hadde savnet henne hele livet. At hun hadde tenkt på henne hver bursdag. Men møtet ble ikke særlig varmt, og det ble ingen klemmer. Da Tanya spurte mora hvem hennes biologiske far var, fikk hun etter hvert navnet ”Harald”, ett lite bilde av en mann med skjegg, og beskjed om at han var fra Norge. Mora lovet flere opplysninger siden, men det skjedde aldri. Mer ville hun ikke si.

Tore reiser til Australia for å møte Tanya Williamson, og for å lete etter hennes far.

Ikke til å finne

Selv om Tanya forsøkte alt hun kunne for å finne spor etter ”Harald”, var og ble han borte.  Først da hun møtte norskfødte Kari Berry, og ble tipset om å sende saken til tv-programmet Tore på sporet i Norge, begynte ting å skje. I det første programmet i den populære tv-serien Tore på sporet, får seerne bli med i et drama fra virkeligheten, når programleder Tore Strømøy bestemmer seg for å prøve å finne Tanyas biologiske pappa.

Sesongpremiere på NRK1 Søndag 6 januar 2013 klokka 20.15

Dette innlegget ble publisert i Programomtaler. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Tanya fra Australia drømte om norsk pappa

 1. Ingerd Fosse sier:

  Skal bli spennende og følge med……

 2. Anita Solstrand sier:

  En fantastisk historie. Har felt mang en tåre her jeg sitter i Thailand og får se dette etter andre har kommentert, og lagt ut linker på facebook. Ser at jeg må bare få hjelp til å få møte vårt fadderbarn, som vi prøvde på da vi var i Haiti på bryllupsreise. SOS barnebyer kunne ikke klare å arrangere et møte med han, da vi lå i havn med cruiseskip der….Tist for oss. Har kontaktat «Tore på sporet» tidligere, men ingen svar. Etter alle tragedier i Haiti, får vi ikke like mange opplysninger som før, og de årlige bilder og julehilsner er nesten borte. Vi har fulgt han, og vært hans faddere siden han var 8 år. 8. mai 2013 fyller han 20 år, og vårt største ønske er og få møte Bidio Jean Louis som forhåpentligvis ennå bor på barnehjemmet i Haiti. Håper DU Tore kan hjelpe oss. Vennlig hilsen Anita og Halgeir Solstrand m/ fam.

 3. bjørn harald halvorsen sier:

  Sendingen om Tanya fra Australia var en direkte full innertier! fullklaff!

 4. Trønderpi sier:

  Bravo, Tore Strømøy m/ stab! Programmet om australske Tanya og hennes møte med pappa`n i Norge, mamma mia, dette er knallbra TV! Takk for det dere gjør, og måten dere gjør dette på. Kjempemessig, helt enkelt. Keep on the good work!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *