Kjenner noen meg?

En dame sto en dag i døra til Tore på sporet redaksjonen for å be om hjelp. Spørsmålet var veldig uvanlig. Kan dere finne ut hvem jeg er? Damen mener hun er født i Oslo i 1973, men at hun ble kidnappet fra et hotel i Munchen, og at hun senere vokste opp hos en familie i Øst-Tyskland. Nå søker hun familien sin i Norge.

AV CATHRINE ASTAD

Kvinnens historie er nesten ikke til å tro, men hun påstår at hun snakker sant. Hun hadde reist helt fra Østerrike der hun i dag bor, til Norge for å prøve å finne ut noe om sin fortid. Hun har deltatt i hypnose for å prøve og huske fra en fortrengt barndom, og lurer nå på om noen kjenner igjen henne og det hun forteller.  Hun mener hun fikk navnet Lillian i Norge og at hun ble født i Oslo 24 juli 1973. Henns mor skal være en svensk pianist, faren var norsk. Hun mener de flyttet fra Oslo til et hus ved sjøen senere, og at hun hadde hund.

Hun mener de dro til Munchen før jul i 1975, fordi mora skulle spille der. En natt ble jenta kidnappet midt på natta. Hun forteller videre at hun ble plassert hos en familie i DDR. Og at hun har bodd der hele opveksten. Hun møtte også andre barn som hadde samme bakgrunn som henne, at de kom fra andre land. Lilly eller Lillian skjønner at mange vil tro at hun bare finner opp historien, og at det hele bare er en fantasi. Men hun ber allikevel om hjelp. Så syns du at du drar kjensel på damen, eller noe i hennes historie. Send oss en mail:  tore@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Kjenner noen meg?

  1. Om dette er riktig så må hun jo ha vært etterlyst hos politiet i Tyskland. Det ville vel også vært store avisoppslag både i Tyskland og Norge. Det må jo ha vært publisitet om dette ville jeg tro. Ble noen savnet på denne tiden? Skulle vel ikke bli så vanskelig å finne disse slektningene om dette er riktig. Stakkars dame. Lykke til i letingen.

  2. Wow! For en historie! Jeg håper noen kan hjelp!

  3. Bernt sier:

    Hun ser jo skandinavisk ut av utseende.

    Er det ikke mulig å få tatt en gen test så man kan avgjøre at hun har slekt der?

  4. Lisa Haugberg sier:

    Etterlysning etter halv-søsken i Bodø

    Min pappa Åsmund Svendsen født 29.mars 1918 ble gift med min mamma Janni Mathilde Svendsen i Bodø en augustdag 1958. Da var min papppa blitt 40 år og mamma 29 år.De fikk 8 barn ilag. Før mammas tid skjedde dette:
    Pappa likte ei dame som het Birgit Eimodt født cirka 1920-1921? Fikk de noen barn ilag? Pappa var ungkar i mange år. Dette syns vi barna er litt rart. Så derfor spør om du Tore kunne tenke deg å finne sporet i denne saken??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *