Inger-Lise fra Fredrikstad fikk en søster etter 76 år.

Walther Berges døtre 2Bilde: Inger-Lise Hauge  fra Rolvsøy i Fredrikstad (tv) fikk møte sin søster Sidsel Sørum på Lillehammer etter 76 år. Takket være Tore på sporets nettside. (foto: privat)

Det startet med en etterlysning her på Tore på sporet bloggen i juli.  76 år gamle Inger-Lise Hauge fra Rolvsøy i Fredrikstad hadde et sterkt ønske om å se sin fars grav, og eventuelt møte halvsøsken om det fantes. For noen dager siden fikk Inger-Lise møte sin halvsøster Sidsel på Lillehammer.
  
I juli sendte Iren Sjøvold inn en etterlysning til Tore på sporet-bloggen. Hun fortalte historien om mora til en venn, som aldri hadde sett sin far. Og som drømte om å finne hans grav, og eventuelt møte halvsøsken om de fantes. Inger-Lise Hauge husket ikke sin far, men mente han hadde sett henne en gang, da hun var rundt to år gammel.
Inger – Lise Hauge, født Berg, så dagens lys  i Oslo 24.12.33 Mora var Elin Killeberg mens faren var sjømann Walther Berg.  Inger-Lise ble plassert bort til sin tante og onkel Ingerid og Johan Karlsen på Rolvsøy i Fredrikstad. Ingerid var søster av mora Elin.
Inger- Lise fikk en trygg og god barndom selv om hun ble kalt » tatt tè » ungen i nabolaget. Hun var tidlig klar over at Ingerid og Johan ikke var hennes biologiske foreldre.  Men dette ble aldri bekreftet før den dagen Inger- Lise skulle gifte seg i 1953. Engang på 70 tallet fikk Inger- Lise bedskjed fra lensmannen i Rolvsøy at hennes biologiske far var død. Da hennes fosterforeldre  og ektemann døde begynte tanken på å få vite litt mer om sitt opphav på farssiden og komme.  Hun hadde hørt noen rykter om at det kanskje fantes noen halvsøsken » der ute «.

Walther Berge portrett

Bilde: Dette er Walther Berge fra oslo, Inger-Lise og Sidsel Sørums far (Foto:privat)

Dermed kom det en etterlysning av Walther Berge på Tore på sporet bloggen, og snart begynte ting å skje. Flere lesere sendte inn tips om Berge, og Iren Sjøvold forteller : Vi fulgte de rådene fikk her på bloggen og dro til byarkivet i Oslo og fant de siste opplysningene vi trengte. Om Walther Berge og om en datter han hadde fått etter Inger-Lise. Hun hadde altså en søster.
Da vi var sikre på at vi hadde truffet rett familie, tok vi mot til oss og ringte til Lillehammer og søsteren Sidsel Sørum. Hun mottok oss på en fantastisk måte, det visste seg at også hun hadde hørt noe om en halvsøster der ute, derfor ble hun kjempe glad for at vi tok kontakt. Og mandag den 18 oktober møttes de to søstrene hverandre for aller første gang på hjemme hos Sidsel på Lillehammer.
 

Walther Berges døtre 1 Bilde: Det ble et lykkelig og sterkt møte mellom de to søstrene. (foto:privat)

De to fant tonen ganske fort, og timene fløy, så Inger Lise var ikke tilbake i Østfold før seint på natt. Det neste de skal gjøre sammen er å besøke graven til deres far Walther Berg som ligger gravlagt på Grefsen i Oslo. 

Takk til leserne av Tore på sporet-bloggen som gjorde sitt til at Inger-Lises drøm om en søster ble oppfylt. Har du en etterlysning til bloggen? Send den til tore.paa.sporet@nrk.no . Merk mailen «blogg». Kanskje er det du som får din drøm oppfylt neste gang?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.